Home » Entertainment » Jaaroverzicht 2018: de 10 meest gelezen artikelen

Jaaroverzicht 2018: de 10 meest gelezen artikelen

volmaakt onvolmaakt logo

Jongens, wat een jaar hebben we achter de rug. Van boerderij terug naar Culemborg, een eigen huis gekocht en intussen… een hoop artikelen geschreven. Vorig jaar maakte ik een jaaroverzicht en het leek me leuk om dat nu nog maar een keer te doen. Dus welke artikelen schopten het tot het jaaroverzicht 2018?

Mag het al, een lijstje? Als Facebook en Instagram ermee beginnen, mag ik dus ook! Het was weer een feest der herkenning, een hoop “oh ja!”-momenten en de reacties waren geweldig. Met terugkijken op wat er gebeurd is maak je de mooiste herinneringen. Die waren er genoeg! Dus om de spanning op te bouwen, tellen we af van 10 naar 1 :)

10. Waarom de populariteit van juf Ank ongekend is

Jaaaa jongens, weten jullie nog? Juf Ank en de Luizenmoeder? Ik liet mijn eigen analyse los op de populariteit van juf Ank, en blijkbaar vonden mensen dat erg interessant :-) Ik vind het leuk dat ie er in staat!

9. Eurovisie Songfestival Bingo

Haha, een lichtelijk vreemde eend in de bijt! Maar bekentenis: het Eurovisie Songfestival is nogal een guilty pleasure van me. En voor het 2e jaar op rij maakte ik Bingokaarten, 4 verschillende. Die je kon downloaden ja, en meespelen. We hebben er een dikke lol mee gehad, en nog veel meer mensen want via Google vonden de kaarten ook flink aftrek ;)

8. Onthullende bekentenissen van een loedermoeder

Een loedermoeder, ik?! Nou behoorlijk. Want ik kies veelal voor de gemakkelijkste weg, ik houd in mijn eentje Knorr Wereldgerechten in stand en moffel boekjes weg die ik echt niet meer wil voorlezen. Maar ik ben wel een heel leuke en blije moeder, dat dan weer wel!

7. Wanneer ik ontslag als moeder wil nemen

“Mama, als jij geen piemel hebt, wat heb jij DAN?!” Leuk, zo’n vraag voor de kassa in de supermarkt. Ze zeggen wel eens dat moeder zijn de drukste baan is van je leven. En van een baan kun je ontslag nemen, nietwaar? Hier lees je wanneer ik dat zou willen doen. Leuk dat ie in het lijstje staat :)

6. Ode aan alle moeders

Moeders, wij doen het toch maar gewoon even. Omgaan met die wijzende vingers, met die opgetrokken neuzen van kinderen die niet willen eten, na nachtenlang wakker piekeren gewoon doorgaan… soms weten we even niet meer waar we het ook alweer voor doen, en voor jullie allemaal is deze ode! Wat fijn dat die er in staat :)

5. 14 cadeautips voor verlanglijst van 5-jarige

“Mamaaaa, dat wil ik!” blèrt je kind bij elke reclame die hij voorbij ziet komen. Maar wat is nou leuk om te geven aan een kind van vijf? Want ze kunnen zich al behoorlijk uitdrukken, maar het zou leuk zijn als ze er iets langer dan 10 minuten mee spelen, nietwaar? In dit artikel gaf ik het lijstje van mijn destijds grote kleuter, en ook Google pikte dit op. Afgelopen jaar inspireerde ik er een hoop ouders mee :)

4. Sudocrem: wondermiddel voor waterpokken en meer!

Sudocrem op waterpokken smeren, kan dat? Jazeker! Maar je kan het voor nog veel meer dingen gebruiken. Met Sudocrem kun je vrijwel alle babyverzorgingsproducten meteen het huis uit keilen en nog wat meer ook. Via Google wordt dit artikel veel gevonden en gelezen, dank daarvoor!

3. 5x wat ik niet snap van mijn jongenskleuter

Soms kom je een ouder artikel tegen en ga je helemaal stuk. Soms weet je gewoon niet meer dat je zelf zoiets leuks kon hebben geschreven. Dat had ik met dit artikel. Ik schreef het in 2017 maar het is nog steeds zo waar, dus veranderde ik peuter maar even in kleuter. Ik snap er gewoon niks van!

2. 14 tips voor het verlanglijstje van een 4-jarige 

Wat voor cadeau geef je nou aan een 4-jarige? Ik had geen idee toen ik in 2016 moest gaan zoeken naar een cadeautje voor mijn kleuter. En blijkbaar ben ik niet de enige. Dit is het meest gevonden artikel in Google van deze blog en ik hoop dat veel mede-moeders erdoor geholpen zijn.

1. Mijn kinderen gaan niet elke dag in bad (en dat is prima)

De winnaar van dit jaar! Allemachtig. Ik schreef het artikel vorig jaar en deelde het opnieuw in april. En ineens werd het massaal gedeeld, ontplofte de reacties, mensen vonden het smerig en vonden mij en mijn gezin het allerranzigste wat ze ooit hadden meegemaakt of waren het juist met me eens en deden er niet zo moeilijk over. Zo viraal is een bericht nog nooit gegaan. Zo zie je maar, zoveel mensen, zoveel meningen :)

Bonusartikelen:

Deze twee schreef ik afgelopen maand, maar ik ben op beide trots. Ik denk dat ze de algemene stijl van mijn blog ook enorm goed weergeven, dus als bonus nog twee linkjes:

Negeer je kind: een kwestie van overleven en evolutie

Want echt, dacht je dat de ouders in de steentijd zo helikopterden over hun kinderen? Dat ze tijdens de industriële revolutie zo werden gepamperd? Dacht het niet. Negeer je kind eens een keer, is ook nog eens goed voor hun zelfstandigheid.

Lui opvoeden: 8 tips voor de luie (en relaxte) moeder

Eigenlijk is het meer vintage opvoeden toch? Onze ouders deden het ook en kijk hier, wij leven ook nog steeds. Dus wees wat luier, ben je meteen wat relaxter ;)

Wat vonden jullie het allerleukste artikel, of welk artikel raakte je het meest? Het hoeft uiteraard niet in het jaaroverzicht voor te komen. Ik ben heel erg benieuwd!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.