Home » Entertainment » Reviews » 14 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 4-jarige

14 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 4-jarige

cadeaus, verlanglijstje

Mijn kinderen zijn gigantische verwende nesten. Qua speelgoed, welteverstaan. Het helpt ook niet echt dat ze slechts 14,5 maanden van elkaar schelen en dat ze binnen één kwartaal jarig zijn, waar ook nog eens Sinterklaas tussen zit. In een korte periode krijgen ze dus samen heel veel.

En omdat wij niet zeshonderd verschillende soorten speelgoed wilden sorteren, vroegen wij bij verjaardagen een beetje van hetzelfde. Doe maar Duplo. Doe maar een uitbreidingssetje voor de houten trein. Het resultaat was dat we de houten trein zes keer door de woonkamer konden leggen, de Toet Toet auto’s het halve huis in beslag namen en de Duplo bakken uitpuilden.

Dat moest dus een beetje minder, vonden wij. Maar met één kind jarig in september, minimaal twee keer Sinterklaas vieren (hallo, opa’s en oma’s) en een tweede kinderverjaardag in december vlak daarna, ontkom je niet aan een gigantische hoeveelheid speelgoed in een zeer korte tijd. Speelgoed, waarvan we de helft binnen een half jaar weggegeven, gedoneerd of doorverkocht hadden (sorry, opa’s en oma’s!). Vorig jaar hebben we het creatief opgelost door Intertoys bonnen te vragen voor de jongste, waar we in mei een leuke fiets van hebben kunnen kopen.

Wat geef je een kleuter?

Ik vind het steeds moeilijker worden om te bepalen wat ik mijn kinderen moet geven als cadeau. Onze kleuter is duidelijk toe aan iets anders, maar wat? Afgelopen verjaardag konden we hem nog verblijden met een fiets en een vlieger. Daarna hield mijn inspiratie wel op. Maar nu Sinterklaas zo’n beetje in Nederland gaat aanmeren, begonnen ook de grootouders weer om tips te vragen. Lichtelijk wanhopig betrad ik het strijdperk voor het opstellen van een verlanglijstje. En ik begon met het idee, laat hem zelf maar wat uitzoeken.

Afgelopen week plofte ik dus naast hem neer met het grote boek van Bart Smit. Hoewel hij uiteraard als eerste wees naar het grote speelgoed van minimaal 150 euro (ja, dahaag!), kon ik daar wel een paar dingetjes uithalen. En dat vulde ik aan met dingen waarvan ik denk dat hij en zijn kleine broer het allebei wel kunnen waarderen.

Het grote verschil met vorig jaar? Dit jaar staat er op het verlanglijstje geen speelgoed met batterijen. Dat is in ieder geval íéts wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren. Dit is het lijstje geworden! Misschien helpt het andere wanhopige moeders om tot nieuwe ideeën te komen :)

Ohja, nog één ding: Omdat Monster!2 alles leuk vindt wat Monster!1 heeft, heb ik geen separate lijstjes gemaakt. Gewoon één groot verlanglijstje dat eerst naar de oma’s en opa’s toe gaat, en wat er over blijft, daar kiezen we zelf wel iets uit.

Lees ook: 14 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 5-jarige

Het verlanglijstje voor een kleuter en een vroegwijze peuter

 • Driehoekige potloden en driehoekige viltstiften. Sowieso kun je van tekengerei nooit genoeg hebben, maar voor de fijne motoriek lijken deze me heel handig. En met die viltstiften steun je ook nog een goed doel.
 • Hubelino knikkerbaan. We hebben dus die bergen Duplo, waar ze nog maar weinig mee spelen. Maar met Hubelino kun je van je Duplo een superleuke knikkerbaan bouwen. En knikkerbanen… daar houden mijn mannetjes wel van. Bij Knikkerprins betaal je vanaf 29 euro geen verzendkosten, en de meeste van deze pakketten zitten daar wel boven.
 • Pl-ug tentbouwsysteem. Kun je creatief buiten én binnen (handig voor de winter) in een handomdraai een tent bouwen! Binnen kun je gebruik maken van ramen, vensterbanken, meubels… ik zie het wel zitten. En anders bouw ik die tent wel voor een plekje voor mijzelf (en hang ik het Keep Out bordje natuurlijk even op!)
 • Play Doh starterssetje. Ik moet jullie namelijk iets opbiechten, wij hebben (nog) geen klei in huis. Omdat ik het al zag gebeuren dat onze grijze bank ineens veelkleurig zou zijn omdat er allerlei kleine stukjes klei in uitgesmeerd zouden worden. Maar goed, kleuter is tegenwoordig van het knutselen, dus ik ga gewoon proberen of ik de restrictie “alleen aan de grote tafel” kan handhaven.
 • Boek “Een hapje voor Kleine Ezel“. Mijn Monsters zijn dól op Kleine Ezel!  Het ezeltje is echt megaschattig en spreekt peuters enorm aan. En bijkomend voordeel is dat ik het ook heel fijne boekjes vind om voor te lezen!
 • Zitzak “Ploff“. Die kozen ze niet zelf, maar aangezien ze dol zijn op kussens (én omdat peuter zojuist trotse eigenaar is geworden van een halfhoogslaper, waardoor we nog wat ruimte hebben voor een gezellig hoekje eronder), kunnen ze daar een gezellig plekje mee bouwen. Hippo of Crocodile, please!

Voertuigen (want: jongens)

Ik kom er niet onderuit om al het speelgoed geluidloos aan te schaffen, want ja, voertuigen… daar hoort geluid bij. Maar gelukkig kan ik het beperken. Ze hebben zelf gekozen uit het Bart Smit boek.

 • Lego spoorwegovergang. Want een spoorwegovergang met spoorbomen, daar worden mijn jongens intens gelukkig van. En als ie van Lego is, heb ik ook mijn vent mee.
 • Een brandweerauto. Het zijn jongens die de hele dag “TAAATUUUTAAATUUU” gillen. ‘nuff said.
 • Mini transformer. Want dat was iets wat Monster!2 toch wel mega-interessant vond.
 • Hot Wheels racebaan en water-verkleurende autootjes. Want het is een racebaan. Met water. En verkleurende autootjes. In het water. Hier ga ik zo’n spijt van krijgen.
 • Mack vrachtwagen van Cars. En doe dan ook maar meteen wat autootjes van Cars, die erin passen. Gewone auto’s vinden ze niet zo boeiend, maar Cars is weer helemaal hot, en herkenbaarheid doet vaak spelen.
 • Lego brandweer helikopter. Het is Lego (dus mijn vent staat te juichen) en het is een brandweer helikopter (dus de Monsters juichen mee).

Misschien enigszins overbodig, maar dit krijgen ze dus hopelijk niet allemaal. We hebben nu in ieder geval opties voor meerdere personen ;-) En uiteraard ga ik nu scouten naar de meest goedkope opties online!

Wat staat er op de lijstjes van jullie kleuters?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:
Delen:

1 Reactie

 1. 25 juli 2017 / 14:06

  Mijn zoon is dol op verschillende constructoren en nu begrijp ik dat Lego of een transformer echt leuk voor hem zal zijn! Maar ook denk ik dat als ik iets wil geven moet ik het mooi inpakken. Een lief doosje lijkt me een goede oplossing ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.