Home » Entertainment » Lifehacks » Sudocrem: wondermiddel voor waterpokken en meer!

Sudocrem: wondermiddel voor waterpokken en meer!

sudocrem, potten, zalfToen ik net bevallen was van de oudste had ik een continent aan zinkzalf, babyzalfjes, lotions en andere meuk voor mijn ventje. Ik moest er bijna een aparte kast voor aanschaffen. Want weet jij veel als nieuwbakken moeder wat je misschien nodig gaat hebben. Al gauw werd de hele kast leeg geveegd en kwam er één pot voor in de plaats: Sudocrem. Daar had ik nog nooit van gehoord, pré-kinderen.

Ik wil graag een momentje van jullie tijd om een ode te brengen aan dit wondermiddel.  Want Sudocreme, daar kun je echt alles mee. Kende je onderstaande toepassingen al?

5 manieren hoe ik Sudocrem gebruik

1. Sudocrem wordt natuurlijk het meest gebruikt door jonge ouders. Het goedje heeft menig rood billetje van de ondergang behoed. Ook smetplekken zijn in no-time weer verdwenen. Eén laag en de billetjes zijn weer bijna mooi roze in plaats van schreeuwerig rood. Ook bij die van onze mannen.

2. Ik behandelde de waterpokken van mijn oudste er mee. Ik smeerde niet te zuinig (aanstippen hadden hij en ik allebei geen geduld voor) en met een dikke laag bleef de jeuk minstens een paar uur weg. Bijkomend voordeel is dat Sudocrem ook de geïrriteerde huid eromheen meteen aanpakt en verzacht. Let wel op dat je de hele grote wondjes overslaat, anders heb je kans op littekens. Maar over het algemeen werkte het beter dan alles wat ik in de gezondheidswinkel had gekocht. En het werkt ook uitstekend verzachtend bij muggenbulten.

3. Mensen die mij kennen, weten dat ik niet zo van dingen smeren ben. Mijn huid moet al bijna verpulveren wil ik eindelijk naar de gezichtscreme grijpen. Laatst smeerde ik voor het slapen wat Sudocrem op mijn gezicht. De volgende ochtend had ik zowaar weer een normaal velletje. (Wel een tip: leg een handdoek over je kussen om een smeerboel te voorkomen, en smeer het niet dichtbij je ogen).

4. Als je een keer de geest heb en mijn huis poetst (of de vaatwasser is stuk en je moet weer eens ouderwets afwassen) blijf je met droge huisvrouwenhandjes zitten. Smeer je handen eens in met Sudocrem. Goed uitsmeren, tot er een wit waasje over blijft. De creme trekt redelijk snel in (de witte waas blijft wat langer aanwezig). Maar je handen worden weer poezelig zacht.

5. Wondjes en schaafplekken van de kinderen genezen een stuk sneller met een likje zalf. We smeren het niet in een open wond, maar schaafplekken en kleine plekjes zijn er goed mee te behandelen. Afgelopen week nog viel onze kleuter een gat in zijn hoofd. Rondom de wond voorzichtig ingesmeerd, en de rode plekken en irritaties waren zelfs na één keer smeren al een heel stuk minder.

Meer toepassingen?

Inmiddels heb ik ook eens zitten googlen. Waar wordt het nog meer voor gebruikt (en waar ga ik het dus zeker voor gebruiken)?

6. (Jeugd)puistjes! Had ik dat 20 jaar geleden geweten. Af en toe heb ik nog een puistje en ik ben dus nogal een krabber. Dat worden soms dus best lelijke plekjes. Sudocrem to the rescue, de volgende keer! Als het bij waterpokken en muggenbulten werkt, lijkt het me inderdaad logisch dat het ook voor puistjes werkt. Ga ik de volgende keer proberen (als het puistje niet wéér onder mijn ooglid zit…)

7. Omdat het de huid verstevigt, is het blijkbaar ook een erg goede zalf voor de huid van oudere mensen. Hun huid is vaak dunner en minder veerkrachtig, en daardoor een stuk kwetsbaarder. Hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor schrale plekken op de huid. Ga ik dus zeker eens proberen.

Wat is Sudocrem?

Mochten er nog mensen (zonder kinderen) zijn die nog steeds glazig zitten te kijken over wat Sudocrem nou eigenlijk is, even opletten :)

Sudocrem bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en ondersteunt hierdoor het herstellend vermogen van de huid. Het is een witte creme en bevat zinkoxide, lanoline en benzylalcohol. Het verzacht en beschermt de huid als deze ruw, schraal of geprikkeld is. De lanolide lijkt op natuurlijk huidvet en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Ohja, en het ruikt ook niet vervelend.

Als je het gebruikt, goed uitsmeren tot er een wit waasje overblijft. Heb je nog dikke klonten zalf over, heb je teveel gebruikt (behalve dus in mijn ervaring bij de waterpokken, waar het beter werkte als ik ruim smeerde).

Je koopt Sudocrem in elke drogisterij en bij een aantal grote supermarkten. Overigens is het niet zo duur hoor. Een klein potje van 250 gram kost bij het Kruidvat €6,49. Valt dat weer even mee!

Hoeveel potten hebben jullie in huis? Ik zit inmiddels op 4 ;)

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. 12 april 2017 / 07:47

  Ja, ik was er fan van toen de kinderen klein waren, maar zo te lezen moet ik gewoon nog een pot in huis gaan halen! :)

 2. 12 april 2017 / 08:23

  Waar is de tijd! Het is idd iets dat ook volwassenen kan helpen. Had het ook gebruikt op een schaafwond en die is mooi genezen.

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:45

   Het neemt de irritatie weg en helpt de huid zich te herstellen. Win win :)

 3. 12 april 2017 / 09:20

  Hier word het ook overal opgesmeerd, echt ideaal spul. Mijn beide kids hebben een erg gevoelige huid maar dit irriteert niet!

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:44

   Nee ook daarom is dit spul zo fijn <3

 4. 12 april 2017 / 09:25

  Goh, nooit over nagedacht dat dit ook goed zou kunnen helpen bij mijn niet poezelige handjes, schaafplekjes of andere dingen. Bij de billetjes van de jongens doet het inderdaad wonderen, dus wie weet. En ook bedankt voor de tip voor de muggenbulten. Daar gaan we deze zomer zeker weer last van hebben.

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:44

   Wij ook, mijn peuter is een notoire bultenkrabber. Dit helpt in ieder geval goed op de bulten waar hij niet zo snel bij kan.

 5. 12 april 2017 / 11:36

  Super spul he dat sudocreme!!
  Mijn dreumes heeft alleen een keer stiekem het potje gepakt en zich van top tot teen ingesmeerd hahah echt een drama om hem weer schoon te krijgen
  Zat zelfs in z’n haar!!

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:44

   Hahaha ja, die ken ik ook. Gelukkig trekt het ook nog wel in de huid. Was ie vast heeeerlijk zacht ;)

 6. 12 april 2017 / 11:38

  Jazeker, hier staat ook een mega grote pot op de kamer van onze dochter! Heb het eigenlijk nog nooit voor andere dingen gebruikt, maar dat weet ik nu ;-)

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:43

   Er gaat vast een wonderlijke wereld voor je open ;)

 7. 12 april 2017 / 17:52

  Wij hebben ook altijd een pot in huis. Het is echt een wondermiddeltjes om overal op te smeren :)

  • Linda
   Auteur
   13 april 2017 / 09:43

   Fijn he! Ik smeer het ook overal op, al is het maar om het gewoon te proberen of het werkt. Baat het niet, dan schaadt het niet ;)

 8. 12 april 2017 / 18:57

  Het is mijn favo creme voor de bips van zoonlief en ik heb in elke hoek wel zo’n pot staan. Love it! Ga er ook aan proberen te denken om de tips die je meer noemt eens te gebruiken!

 9. 13 april 2017 / 18:33

  Nooit geweten dat Sudocreme voor meer goed was dan die babybilletjes… Ga gauw een potje halen om het uit te proberen,,

  • Linda
   Auteur
   14 april 2017 / 08:44

   Het werkt echt! Zeg ik als de verzorgingsnitwit. Dus als ik ergens happy mee ben… ;)

 10. Martien
  13 augustus 2017 / 09:39

  Ook voor kalknagels helpt dit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.