Home » Entertainment » Herkenning » Kinderen verzamelen: 7 tips om je kroost te vinden

Kinderen verzamelen: 7 tips om je kroost te vinden

kinderen verzamelen, kind in doos

Mijn kinderen kunnen spoorloos verdwijnen. Héél soms gebeurt dat buitenshuis, maar vaak zijn ze ook in huis onvindbaar. Als ik ze bijvoorbeeld vraag om te helpen met wat klusjes. Of zeg dat we zo weggaan en ze de schoenen aan moeten trekken. Of met hoog volume sta te oreren over een drol die niet is doorgetrokken.

Voor ik het weet, sta ik een kwartier lang te viswijven voordat ze eindelijk uit de krochten van het huis tevoorschijn komen. Soms komen ze gewoon helemaal niet en perfectioneren ze het Oost-Indisch doof zijn tot een hogere kunst. Frustrerend.

Gelukkig zijn er altijd een paar methodes die je kunnen helpen om je kinderen in no-time te vinden, zelfs zonder je volume enorm op te schroeven. Zonder dat het je heel veel moeite kost (minimalistisch opvoeden, for the win!). Kinderen verzamelen, zo doe je dat:

1 – Zet de douche aan

Ga naar je badkamer en zet de douche aan. Zorg ervoor dat het water lekker warm is, kleed je uit en stap onder de hete stralen. Pak wat shampoo, doe het in je haar en POEF! Al je kinderen willen wat van je en vaak zeurt er eentje om iets. Bij deze methode kun je wel wat commentaar krijgen (“Mama, heb je nog een baby in je buik? Ik wil een zusje!” of “HAHAHA, wat heb jij grote billen!”) of ze staan gewoon naar je te staren, maar in ieder geval: je hebt ze gevonden.

2 – Ga naar de wc

Deze kost iets meer moeite, want je moet zelf éven wat opsparen, maar als dat gelukt is heb je een winnaar. Ren naar de wc met een beetje lawaai, en je billen hebben de bril nog niet geraakt of “MAMAAAA.” Daar zijn ze al. Ze staan te kijken hoe jij je ledigt in de porseleinen pot of, als je de deur op slot hebt gedaan, staan ze daarop te bonken. Natuurlijk met de vraag “Wat ben je aan het doehoen?” want er zijn natuurlijk zoveel dingen om te doen op de wc. Misschien gaan ze zelfs ruzie maken. Een goed moment om ze meteen te laten zien hoe je een wc-rol moet verwisselen.

3 – Eet stiekem iets lekkers

Open zo zachtjes mogelijk het keukenkastje (of waar je je voorraad lekkers ook opgeborgen hebt), en open voorzichtig de verpakking van die zak chips of M&M’s. Pak er een paar en stop ze in je mond. Geniet er intens van, want dit is de enige hap die je krijgt want POEF: daar zijn ze al! “WAT EET JIJ? IK WIL OOK EEN STUKJE! MAG IK EEN IJSJE?” Zorg dat je je secret stash wel verborgen houdt, want kinderen zien op zo’n hongerig moment alles. Voor je het weet kom je de volgende ochtend beneden en is je kast geplunderd.

4 – Trek de stekker uit de Wifi

Mijn kinderen zijn dol op Youtube, dat ze kijken op hun eigen tablet. Een handige manier om je kinderen bij elkaar te vegen is dus gewoon de stekker van je wifi eruit trekken. Binnen de kortste keren staan ze aan je broek te trekken dat hun tablets het ineens niet meer doen. Nadeel is dat je eigen wifi dan ook naar de knoppen is, maar hey: lang leve 4G. Ook leuk om uit te proberen: start een Youtube kanaal en abonneer ze erop. En maak een filmpje of ze even naar beneden komen. Misschien luisteren ze dan wel.

5 – Bel iemand

Voor deze heb je je telefoon nodig. Om te bellen. Ergens op je smartphone zit een icoontje met een telefoon erop. Die doet het nog steeds. Ik weet het, bellen is kut, maar zoek een vriend uit die je in ieder geval twee minuten aan de telefoon kunt houden (maak desnoods met diegene een afspraak dat je altijd elkaars nummer opneemt voor noodgevallen als deze). Zoek dus het nummer, druk op het groene icoontje en zodra degene aan de andere kant opneemt: HOPPA. Daar zijn ze. Met hun stemvolume op standje Rammstein.

6 – Relax, mama ;)

Deze kunnen ze echt ruiken, ik beloof het. Zo sterk is-ie. Je moet er zelf wel een beetje moe voor zijn, dan werkt hij het allerbeste. Zoek een plekje op in je huis zoals een bed, bank, hangstoel en maak het jezelf gemakkelijk met je telefoon of een goed boek. Wat ook werkt is je ogen even dicht doen en te genieten van de stilte om je heen. Zodra het lome gevoel over je heenkomt dat je aan het wegzakken bent: BAM. Daar zijn ze. Vergezeld met een monotome brom “mama, mama, mama, maham (repeat x34)”. Waarschijnlijk weet je even niet hoeveel tijd er verstreken is, maar ik garandeer je dat het nog geen drie minuten is geweest.

7 – Zeg dat je even tijd voor jezelf wil

Maar de allersnelste en allergemakkelijkste manier om kinderen te verzamelen? Zeg op normale toon (niet schreeuwen): “Ik wil éven rustig kunnen zitten en éven niks doen. Paar minuutjes voor mezelf, goed jongens?” Nét hard genoeg zodat ze het een beetje kunnen horen. Je gat heeft de kussens van de bank nog niet eens aangeraakt of je kinderen hangen al aan je benen.

Het maakt niet uit waar ze om vragen (snacks, aandacht), want gefeliciteerd: je hebt je doel bereikt en je kroost is present. En zo simpel kan kinderen verzamelen zijn!

Bron: Filter Free Parents

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.