Home » Persoonlijk » Over mij » Jaaroverzicht 2017: De 10 populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: De 10 populairste artikelen

volmaakt onvolmaakt logo

Nou, het was me het jaartje wel. Wat een achtbaan hebben ik en mijn gezin gehad. En nu, nu de kerstboom staat en de lichtjes vrolijk twinkelen, alles er zo sfeervol uitziet en de vuurwerk je al weer van je sokken knalt, is het tijd voor een jaaroverzicht. Want ik was ineens wel erg benieuwd naar wat jullie het allerleukste vonden om te lezen. :)

Ik vond de uitkomst soms nog best wel verrassend. En het werd voor mij meteen een trip down memory lane. Dus om de spanning op te bouwen, tellen we af van 10 naar 1!

10. Lieve moeders, veroordeel mij niet

Ik schreef dit als emotionele uitspatting. Want pff, het is soms niet niks. Die blikken die je krijgt. Het commentaar dat anderen denken te moeten geven op je kinderen en vooral op jouw manier van opvoeden. Ik smeekte de moeders om mij vooral niet te veroordelen, want je weet nooit wat erachter zit.

9. Mijn kinderen gaan niet elke dag in bad (en dat is prima)

Ik reageerde op een artikel op Facebook, dat mijn kinderen niet elke dag in bad gaan. Het commentaar was niet van de lucht. “Gatverdamme!” werd er geroepen. Maar gelukkig kwam Dokter Leenarts to the rescue… Leuk detail: Dit artikel schreef ik al in december vorig jaar, maar was blijkbaar populair genoeg om het te schoppen tot de top 10 van 2017!

8. Dagboek van een niet-roker: deel 4

Ik stopte natuurlijk met roken, afgelopen september. Een van de dingen waar ik het meest trots op ben dit jaar en ik vind het nog steeds verbijsterend hoe gemakkelijk het me af ging. Zo zie je maar, je moet er gewoon echt aan toe zijn. Overigens verbaasde het me niet echt dit artikel in het lijstje gezien, omdat de NOS mij kort interviewde en een link plaatste naar deze blog :)

7. Gooi je speelgoed weg: Dit vinden kinderen veel leuker!

Ken je dat? Dat je iets nieuws koopt voor je kind… en hij vervolgens alleen maar speelt met de kartonnen doos. Dat een lege shampoo fles toch echt tien keer leuker is dan alle badspeeltjes bij elkaar. Tijd om je speelgoed kast op te ruimen dus!

6. Dagboek van een niet-roker: deel 3

Hoewel ik niet zo verbaasd was om deel 4 van het dagboek terug te zien, was ik veel meer verbaasd om deze hoger te zien eindigen. Misschien werd er doorgeklikt vanuit deel 4? Misschien had het ermee te maken dat ik in deel 3 een sigaret in de boekenkast vond, die me sterk in de verleiding bracht…?

5. Sudocrem: wondermiddel voor waterpokken en meer!

Kun je Sudocrem gebruiken voor de waterpokken? Jazeker! Een van de artikelen waardoor mensen mijn website vinden via google is deze. Blijkbaar vragen erg veel mensen zich dit af. Overigens is het ook als handcreme fijn, die sudo. En meer, dus ;)

4. 14 tips voor het verlanglijstje van een 4-jarige 

Wat voor cadeau geef je nou aan een 4-jarige? Blijkbaar is het gemakkelijk om cadeautjes te verzinnen wanneer ze wat jonger zijn, maar 4 is een leeftijd waarvan je denkt: wat moet je er mee? Een artikel uit 2016 welke dankzij Google nog steeds goed bezocht wordt.

3. 5 fantastische lifehacks voor de kindermaaltijd

Kinderen en eten, het blijft een dingetje. Hetzelfde geldt voor eten maken. Maar weet je dat je jezelf een hoop tijd kunt besparen met een pizzasnijder, schaar en stamper? Het artikel was vooral op social media erg geliefd.

2. Omdenken: Zeg vaker “ja” tegen je kind

Een van mijn persoonlijke favorieten! Toen ik begin dit jaar naar een Omdenken show ging, had ik niet kunnen indenken dat het zo’n invloed ging hebben op mijn dagelijks leven. Want de eerste keer dat ik ging bekijken wat mijn kind eigenlijk wilde, ging er een wereld voor me open. Het artikel scoorde enorm goed vanwege Omdenken zelf. Zij deelden het op hun sociale kanalen en de server rookte van inspanning.

1. 5x wat ik niet snap van mijn jongenspeuter

De winnaar van dit jaar! Want die jongenspeuter, die is voor moeders toch redelijk ongrijpbaar. Wat is het toch met die piemel van ze? Waarom moet alles hard? En dat vechten, waarom? Het stelde me voor een raadsel en Facebook ook, want het werd gedeeld en er werd smakelijk om gelachen. Graag gedaan :)

Wat vonden jullie het allerleukste artikel, of welk artikel raakte je het meest? Het hoeft uiteraard niet in het jaaroverzicht voor te komen. Ik ben heel erg benieuwd!

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 23 december 2017 / 11:44

  Leuyk om mee te lezen met wat goed gelezen is Veel had ik gelezen, sommigen nog niet. Leuk en ook voor ej zelf om weer even herinneringen op te halen, daar is ene blog extra leuk voor :-D

 2. 24 december 2017 / 14:50

  Leuk om te zien wat populairs was op je blog. De beste vind ik die op nummer 10 staat.

 3. Fleur
  31 december 2017 / 00:04

  Wat een mooi lijstje! Ik ben gek op de omdenk-manier, dus ga die blog zeker nog even lezen

  • Linda
   Auteur
   31 december 2017 / 14:10

   Ik zou even zoeken op Omdenken dan op mijn blog, want ik schreef er meer :)

 4. 3 januari 2018 / 19:39

  Ik vind je schrijfstijl geweldig. Blijf vooral tikken dame. Ik lees je artikelen heel graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.