Home » Entertainment » Lifehacks » 5 fantastische lifehacks voor de kindermaaltijd

5 fantastische lifehacks voor de kindermaaltijd

lifehacks, pizzasnijder, brood Nog een half jaar en ik heb geen peuter meer in huis, maar twee kleuters. Wat gaat de tijd supersnel! En aldoende leert men, ook qua eten. Op mijn weg naar kleuterschap pikte ik een aantal lifehacks op waardoor het leven met baby, dreumes, peuter én kleuter een stukje gemakkelijker wordt op het gebied van eten. Die tips deel ik graag met je.

Van sommige van deze lifehacks wenste ik dat ik ze eerder tegen was gekomen. Luie moeder? Nee, gewoon praktisch. Want de tijd die het je bespaart kan je prima aan andere dingen besteden. Wie het kleine niet eert…

1. Pizzasnijder voor het snijden van stukjes brood

Wanneer je een boterham in stukjes wil snijden, zeker als er een plakkerige substantie als pasta, pindakaas of appelstroop, kleven de stukjes brood altijd aan elkaar. En ik leek het nooit fatsoenlijk te kunnen doen zonder dat mijn eigen vingers aan elkaar plakten. Maar ziedaar! Een pizzasnijder. Zo snijd je gemakkelijk de boterhammen in stukken. Easypeasy, snel, en zelf geen vuile vingers.

2. Gebruik een stamper om je fruit te prakken

Krijg je een lamme arm van het bananen, aardbeien en overige fruit prakken voor je kleintje? Geen nood. Het lijkt wat over de top, maar het werkt als een tiet. Gebruik gewoon de stamppot stamper op een groot bord en je bent zo klaar. Scheelt je ook nog eens heel veel tijd!

3. Met een schaar de korstjes van het brood knippenlifehack, schaar, brood knippen

Deze leerde ik van de kinderopvang, toen ik daar was om mijn onfortuinlijke zoon op te halen die op zijn hoofd was gestuiterd. Korstjes van een brood snijden met die botte boterham-messen, waarbij je meteen het halve brood mee neemt? Verleden tijd. En een schaar is zoveel sneller (vooral als je een keer wentelteefjes wil maken en tienduizend boterhammen van de korstjes moet ontdoen).

4. Pureer de groente en voorkom drama’s

Als dat je helpt drama’s aan tafel te voorkomen, gewoon doen. Vind je kind het nog te veel op eten lijken, pureer de aardappels lekker mee. Laat het idee los dat ze “vast eten moeten eten want anders…” Anders, wat? Leert-ie nooit vast voedsel eten? Serieus, ik heb nog nooit een volwassene gezien die geen stronkje broccoli kon kauwen. En joh, smoothies zijn hartstikke hip. Als ze de vitamientjes binnen krijgen met gepureerd eten, gewoon doen.

Wil het pureren nog niet helemaal helpen? Gooi dan…

5. Knapperbolletjes in de soep

Mijn oudste was als dreumes een hele goede eter, de jongste is dat nooit heel erg geweest. Maar omdat ik er tóch wat groenten in wil krijgen, pureerde ik (ha!) het geheel tot een groentesoep. Dat was nog  niet helemaal voldoende, tot ik de knapperbolletjes ontdekken. Die dingen zuigen zich dus he-le-maal vol met soep en die balletjes, die willen ze wel eten. Dus aan het einde van de maaltijd is het bordje schoon leeg en hebben ze mooi de groenten binnen. Hoezee! Werkt ook met stukjes (stok)brood, trouwens.

Hope it helps! :)

Welke lifehacks bespaarden jullie tijd en drama’s in het leven met jullie kinderen?

Lees ook: Roze Pannenkoeken (met groente!)

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 9 mei 2017 / 14:58

  Vooral dat rompers ook naar beneden uit kunnen vond ik een geniale tip. Heeft me vaak een baby badderen gescheeld.

  • Linda
   Auteur
   9 mei 2017 / 15:28

   Ja, dat is ook een goede! Als ze helemaal onderzitten, dat je ze dan niet over het hoofd heen uit hoeft te trekken :) Kwam ik ook pas achter toen de rompertjestijd al achter me lag, haha.

 2. 9 mei 2017 / 20:05

  Ja heel handig! Ik kon ze nog niet! Behalve die knapperbolletjes. Ik dacht precies hetzelfde toen ik die dingen in de soep zag bij m’n jongste. Nu altijd soep met knapperbollen ?

 3. 9 mei 2017 / 21:36

  Ik vind brood knippen ook altijd zo handig en tijd besparend. Ziet er leuk uit zo!

 4. Ellie Beerendonk
  28 augustus 2017 / 12:19

  Serieus, ik heb nog nooit een volwassene gezien die geen stronkje broccoli kon kauwen.

  Nou ik kwam een aantal maanden terug een programma tegen, dat heette slechte eters of zoiets. Geloof me, ze bestaan! Mensen die alleen knackworst met witte brood eten, of alleen patat met frikandellen. Ze zagen er niet zo gezond uit, maar leefden nog altijd. (Dit moeten kinderen vooral niet lezen LOL.)
  Maar het was wel een probleem, dus hulp erbij en uiteindelijk gingen ze allemaal toch wel andere dingen eten. Maar het kan, ze bestaan de mensen die geen broccoli kauwen. Wel kunnen, soit, maar niet doen!

  • Linda
   Auteur
   28 augustus 2017 / 13:11

   Haha, je hebt gelijk hoor. Tuurlijk zijn er altijd mensen die nooit herstellen. Maar gelukkig is de groep écht slechte eters zoals in dat programma niet gigantisch groot. Ik denk dat het merendeel van de kinderen wel over slecht eetgedrag heen groeit. Al is het maar voor een deel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.