Home » Persoonlijk » Over mij » 2016-2017: Overpeinzingen en vooruitblik

2016-2017: Overpeinzingen en vooruitblik

Linda, 2016, lachenJongens, jongens. Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Het allerbelangrijkste? Ik ging op zoek naar mezelf. En degene die ik vond, die stond me wel aan. Ik blik even terug, en ook vooruit.

Want ik vond het best lastig, de start van dit jaar. Ik zat in een dip, en wist niet zo goed hoe ik daar uit moest komen. 2016 was voor mij het jaar van zelfreflectie.

Ondernemer

Wat wil ik nou écht? Dat was de vraag die het eerste halfjaar kenmerkte. Ik kreeg daar al wel een klein beetje een idee van toen ik mee deed aan een challenge in april. Dat leidde tot inzichten. Ik wilde iets leuks doen. Iets voor mezelf. Daarom pakte ik het schrijven opnieuw op. En ineens denderde dat kwartje van kilometers hoogte naar beneden en liet een behoorlijke bult achter op mijn hoofd: Ik hoef niet overal diploma’s voor te hebben om ergens goed in te zijn.

Dat was dé openbaring voor mij. En de leuke dingen die eruit voortvloeiden maakten mij zekerder van mezelf. Da’s heel erg fijn, kan ik je vertellen. Dus ik schreef me in bij de KVK als schrijver en fotograaf en werd een echte ondernemer! 2016 was ook het jaar van de leuke opdrachtgevers die ik, gewoon door het ze te vragen, heb geworven. Ik wist niet dat mezelf verkopen zo gemakkelijk is, als ik maar dicht bij mezelf blijf :)

We gaan verhuizen!

2016 was ook het jaar dat we, mede dankzij mijn supertoffe coach die wat helderheid verschafte, besloten een huis te kopen. Een leuke boerderij in het oosten van het land (maar nog wel in het bereik van de bewoonde wereld). Het was niet gemakkelijk, want banken waren huiverig met de financiering. Maar het is ons toch gelukt, tot dusver! (overigens kun je nog steeds helpen met de crowdfunding :))

Ons oude huis moeten we nog verkopen, maar aangezien de opleverdatum op 1 juni volgend jaar staat, maken we ons nog niet zo’n zorgen. Temeer omdat we in januari al 5 bezichtigingen hebben staan, waarvan er twee voor de tweede keer komen.

Kinderstress

Ok, niet alles was koek en ei. Niet alleen viel onze oudste twee tanden uit zijn mond (het doet nog steeds plaatsvervangend zeer als ik eraan denk), maar we kregen na bergen frustraties eindelijk een doorverwijzing naar de GGZ. Want nee, in de tussentijd is er in de situatie van Monster!1 niets veranderd. In die van Monster!2 wel overigens, die heeft toevallig vandaag braaf een plasje op het potje gedaan. Hoezee!

Ook de stress van het wel recht hebben op, maar alsnog geen zorg krijgen, hakte er flink in. Maar door mijn frustratie-blog van afgelopen maand kwamen er zoveel reacties binnen dat ik me gigantisch gesteund voelde. En het leverde extra opties en inzichten in het GGZ proces. Als het goed is zijn we half tot eind januari aan de beurt. Nog even volhouden dus!

En dan… 2017

Ik kijk vol positieve energie uit naar het komende jaar. Ik heb een aantal doelen voor mezelf gesteld. Dat is in ieder geval méér fotograferen. En daar zichtbaarder mee worden (want de focus heeft dit jaar wel heel erg op het schrijven gelegen). Hiervoor wil ik een aantal droomdoelen gaan definiëren. Mensen en situaties die ik graag wil fotograferen. Of ik die met flinke korting of gratis ga aanbieden… daar moet ik nog even over nadenken.

Ik wil meer uren gaan steken in mijn eigen onderneming, maar dan met een flinke dosis structuur (want ehh, dat is nog wel een dingetje). Ik houd mijn baan aan naast mijn onderneming, dus dat wordt nu écht goed plannen. In plaats van achter de feiten aanlopen. En focus bewaren door maar aan één ding tegelijkertijd te werken, dat zal wellicht ook wel gaan helpen.

Daarnaast natuurlijk van onze nieuwe boerderij een warm nest maken, waar de kinderen zich thuis en veilig voelen. Er zit nog wel het een en ander aan verbouwingen in, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Mijn doel is om volgend jaar kerstsokken aan de open haard te hangen, dat moet toch zeker wel gaan lukken! :)

En eigenlijk… zie ik wel waar mijn pad me heen brengt. Op dit moment heb ik zo’n leuke groep mensen om me heen, zowel privé als zakelijk, dat ik er alle vertrouwen in heb dat ik volgend jaar weer grote stappen heb gemaakt — in onze supergave boerderij!

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 31 december 2016 / 00:29

    Heel inspirerend! En ik herken me er zo erg in…! Ik vind het in elk geval fijn dat jij jezelf bent tegengekomen dit jaar en wens je alvast heel veel succes in je fotografie en al je voornemens voor 2017!
    Veel liefs
    Kris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.