Home » Persoonlijk » Over mij » 8 redenen waarom verhuizen wél leuk is

8 redenen waarom verhuizen wél leuk is

boerderij, woonboerderij, nieuw huisGoed, een heel huis inpakken is iets meer werk dan ons kleine appartementje 5 jaar geleden. Het is megaveel werk, zo’n nieuw huis. Soms best wel gedoe met alle dingen die je moet regelen en waar je aan moet denken. Verzekeringen, adressen omzetten, noem maar op. Maar eigenlijk vind ik verhuizen ook best heel erg leuk!

Er zitten namelijk een paar aspecten aan dat hele verhuizen waar ik enthousiast mee aan de gang ga. Liefst zonder kinderen om me heen want dan schiet het niet heel erg op (en gelukkig heb ik daar dit weekend voor, nu Sander met de kinderen naar opa en oma is verkast). Wat ik dan precies zo leuk vind?

Ontspullen bij het inpakken

1. Je houdt alles weer een keer in je handen. Je kan tijdens het inpakken gaan schiften en opruimen. Wat bewaar ik? Heb ik dit nodig? Pak ik het in of gaat het weg? Het geeft me enorm veel rust als ik de hopen spullen zie die ik weg kan doen. Van speelgoed tot kleding, van boeken tot keukengerei. Even weer minimaliseren.

2. En je kunt andere mensen blij maken met alles wat je weg doet. Zo zette ik een aantal spullen op marktplaats en op de vraag en aanbod groepen in de regio. We hebben een groep voor de minima waar ik gratis spullen naar toe breng. Alles waarvan ik geen zin heb om te verkopen maar nog wel heel is (zoals oude zwangerschapskleding, goede schoenen, wat klein speelgoed), geef ik aan die groep. Zij geven het door of verkopen het zelf.

Plannen maken voor een nieuw huis

3. Ik word altijd enorm creatief van zo’n nieuw huis. En op de boerderij hebben we wel héél veel kamers om in te richten. Waar Sander in eerste instantie aan de slag gaat me de grote klussen (isoleren, kabels trekken, raam zetten etc.) kan ik daarna los met schilderen, vloeren en inrichten. Uiteraard heeft hij daar natuurlijk ook een stem in. Pinterest is enorm fijn om ideeën op te doen, en samen gaan we dan aan de slag: wat willen we wel en wat willen we  niet?

4. Daaraan vast hangt natuurlijk: nieuwe shizzle voor je nieuwe huis kopen! De meeste meubels gaan mee, maar de bank bijvoorbeeld past niet in onze nieuwe woonkamer. Iets met een open haard die in de weg zit. Vervelend hoor. Dus ja, minimaliseren, maar ook je huis opnieuw aankleden.

Overigens kopen wij lang niet alles nieuw. Ik ben fan van vraag en aanbod groepen en marktplaats, waar je tweedehands spullen voor zoveel minder kan aanschaffen dan in de winkel. Zo willen wij een aantal Lego platen voor de kinderkamer. In de winkel kosten ze 12 euro per stuk, maar op marktplaats of in een tweedehands Lego winkel betaal je (ruim) de helft minder.

Nieuwe plek, nieuwe omgeving

5. Ik kijk er ook naar uit om op een nieuwe plek te beginnen. Goed, voor een introvert als ik is dat best spannend. Ik leg niet heel gemakkelijk nieuwe contacten. Gelukkig gaat de oudste naar een kleine school in de buurt, dus ik hoop binnen de kortste keren wat aanspraak op het schoolplein te hebben. Heb ik inmiddels op kunnen oefenen.

Niet dat we Culemborg niet leuk vinden. Helemaal niet, Culemborg is fantastisch. Maar zo’n boerderij als we nu hebben, was voor ons in deze regio onbetaalbaar.

6. En we gaan naar een prachtige regio! Aan de rand van de Veluwe, vlakbij de Posbank. Als ik er heen rijd, waan ik me op vakantie want ik zie allemaal heuvels (voorlopig nog, tot het gewoon wordt. Maar toch). Het is een heel nieuw gebied om te ontdekken samen met Sander en de kinderen. We laten de Randstad nog verder achter ons en raad eens? We hebben daar alles wat we nodig hebben nog steeds bij de hand.

Droomhuis

7. We hebben dan misschien wel een opknappertje (daarom was-ie betaalbaar), maar als alles eenmaal af is, hebben we een droomhuis. Dat gaan we niet binnen een maandje realiseren en wordt waarschijnlijk een tienjarenplan, maar gelukkig heb ik een zeer handige vriend die ik lekker zijn gang moet laten gaan. Inmiddels hebben we een plan voor de eerste anderhalve maand opgesteld.

8. Last but not least: Na anderhalve maand verbouwen en verhuizen hoef ik voorlopig niet meer naar de sportschool :)

Vond jij verhuizen vreselijk? Of kon je er net als ik wel wat plezier uit halen?

Lees ook: De 10 meestgestelde vragen over onze verhuizing

 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 3 mei 2017 / 21:12

  Prachtig huis! Ik was hoogzwanger tijdens het verhuizen kon bij mij niet snel genoeg gaan. Ons appartementje was zo ingepakt en uitgezocht alleen was ik redelijk gefrustreerd dat ik niet veel kon helpen met veel dingen.

  • Linda
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:12

   Haha, ik ken dat. Niet helemaal hoogzwanger maar wel 5 maanden onderweg, met een heleboel voooocht. Ik werd verplicht in de tuin op een stoel te gaan zitten ;)

 2. 3 mei 2017 / 21:27

  Wat een heerlijk huis zeg!!
  Ik vind het verhuizen zelf een gedoe, maar voor de rest, heerlijk opruimen, uitzoeken, shoppen en inrichten.

 3. 3 mei 2017 / 22:18

  Meid: wat fantastisch waar je gaat wonen. Het lijkt mij heerlijk op een boerderij. Verhuizen vond ik nooit zo vreselijk hoor!

 4. 4 mei 2017 / 14:54

  Heerlijk verhuizen. lekker alles opruimen, zoals je ook al schreef. Een goede reden om van de enorme berg troep af te komen die je jarenlang verzameld hebt. Alleen daar al om zou ik willen verhuizen.

  • Linda
   Auteur
   4 mei 2017 / 18:02

   Precies dat :) Alleen al daarom vind ik het niet erg om te verhuizen, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.