Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Verhuizen naar de boerderij: Waar gaan we beginnen?!

Verhuizen naar de boerderij: Waar gaan we beginnen?!

boerderij, woonboerderijOh jongens. Over minder dan twee maanden hebben wij gewoon een boerderij. Gisteren gingen we het glas inmeten en mocht onze kleuter mee. Bij hem is voorbereiding key, en hij vond het fantastisch. Hij wilde niet meer weg, en wij eigenlijk ook niet. Wat hebben we er zin in om daar aan de slag te gaan! Maar voordat we er echt kunnen wonen, moet er nog een hoop gebeuren.

In de komende weken ga ik jullie stap voor stap meenemen in de plannen voor de verbouwing en ons huis in het algemeen. Zowel de verbouwplannen als de inspiratie voor de inrichting komen aan bod. Maar aangezien we nou eenmaal eerst moeten slopen voordat we kunnen gaan bouwen… first things first.

We hebben een klein bouwdepot en een heleboel te doen in een kleine maand. Dat bouwdepot hoeft er natuurlijk niet in de eerste maand helemaal doorheen, maar gaan we voor een aantal zaken inzetten.

Isoleren

Het allereerst wat er gaat gebeuren is het strippen van de bovenverdieping en de start van isoleren, isoleren, isoleren. We moeten kijken hoe het dak geïsoleerd is; als dit te weinig is moet dat helemaal gaan gebeuren. We hopen dus dat we wat glaswol tegenkomen!

Daarnaast zijn afgelopen week de ramen ingemeten en wordt overal HR++ glas geplaatst. Daarnaast gaan we zo snel mogelijk de spouwmuur laten vullen. Tenslotte zijn er een aantal dakkapellen die ook extra geïsoleerd moeten worden. Dit is natuurlijk het minst interessante (maar wel wat op den duur het meeste oplevert).

Strippen en slopen

We beginnen vervolgens met het strippen van de slaapkamers en de overloop. Behang gaat eraf, vloeren gaan eruit. Het dak op de overloop zit helemaal volgestopt met schrootjes, die moeten eruit (serieus, de jaren ’80? Niet mijn smaak).

Met een beetje hulp moeten we een gat in het dak maken. We willen op de overloop namelijk een dakraam plaatsen, anders is het een zwart hol waar we door moeten. Het raam is inmiddels in ons bezit, nu het huis nog.

Voordat het plafond afgewerkt gaat worden, komen er een heleboel buizen naar de diverse kamers waar kabels door getrokken kunnen worden. Hoeven we ons de komende tijd geen zorgen te maken dat we losse kabeltjes over de vloer hebben liggen.

Lees ook: De 10 meestgestelde vragen over onze verhuizing

Boerderij opbouwen!

Nouja, niet helemaal opbouwen natuurlijk Maar na het isoleren, plaatsen van een raam en het trekken van enorm veel leidingen, kunnen we weer gaan bouwen. Behangen, schilderen, muurtjes stucen, plafonds bouwen van gipsplaten, spotjes inbouwen, vloertjes leggen… You name it.

In het weekend van 24/25 juni moet ons oude huis zoveel mogelijk leeg, dus het zou fijn zijn als bovenstaande binnen 3,5 week grotendeels af is. Mijn vent heeft de hele maand juni vrij, ik niet. Dusseh, we zoeken nog wat vrijwilligers!

Tenslotte, na het verhuizen van alle meubels naar boven, willen we een nieuwe trap. Want het zelfbouwpakketje wat er nu in zit vind ik niet heel erg geschikt voor onze jongens. En ook niet voor mij. Ik hou van degelijk, zeker wanneer het om een trap naar boven gaat.

Oh, bijna vergeten… mijn werkkamer! Ik heb straks een heuse eigen werkkamer in de boerderij, woehoe! Op de begane grond krijg ik mijn eigen womancave. Met uitzicht over de weilanden. Daarover vast later in een andere blog meer :)

Wat doen we niet?

De badkamer, want die is voorlopig prima zoals ie is. Een bad, aparte douche, en een wastafel… helemaal prima. De jongens zijn al zielsgelukkig met alleen dat bad, dus voorlopig zitten we gebakken.

De woonkamer. Want als we die gaan doen, moet alles worden gestript. Keuken eruit, keukenmuur eruit, open keuken met alle benodigde inbouwapparatuur erin, vloerverwarming erin, mooie vloer, etcetera etcetera. Daar gaan we dus nog eventjes voor sparen. Helemaal onaangeraakt laten we de woonkamer niet. Wat we wel snel even gaan doen is alle muren en de keuken wit schilderen, zodat het een mooie lichte ruimte wordt. Heel misschien gaan we tóch nog een nieuw goedkoop Ikea vloertje leggen want wat er nu ligt, is wel echt enorm versleten.

En ook hier wordt alles geïsoleerd en komt er alvast een joekel van een schuifpui in. Die lelijke openslaande minideurtjes op de foto bovenin? Die gaan weg. Scheelt meteen schilderen.

Ook het voorhuis laten we voorlopig voor wat het is. Misschien een likje verf en een bed erin, voor de logees, maar daar zal het bij blijven. We hebben nog járen om te besluiten wat we ermee gaan doen.

Mijn vingers jeuken om te gaan beginnen in onze fijne boerderij. Nog 55 dagen…

Kom je helpen? :)

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. Mariska van Heel
  7 april 2017 / 08:54

  Het lijkt erop dat plannen je best goed af gaat ;-). Jeetje meis klinkt allemaal super, het wordt wel even aanpoten maar dan heb je wel wat. Ik stuur je wel geestelijke ondersteuning, succes!

  • Linda
   Auteur
   7 april 2017 / 09:46

   Haha ja, qua dit wel. Maar dat is meer omdat je toch een beetje een bepaalde volgorde moet aanhouden. Eerst schilderen en dan isoleren lukt niet echt :)

 2. 7 april 2017 / 11:17

  Wauw, wat leuk zeg! Het klinkt nog wel als een heleboel werk. Stoer dat jullie zoveel zelf doen.

  • Linda
   Auteur
   7 april 2017 / 19:58

   Vooral mijn vent. Ik ga schilderen, vloertjes leggen en inrichten ;)

 3. 7 april 2017 / 12:33

  Allemachtig wat een werk zeg! Toch zou het mij ook geweldig lijken om een huis helemaal naar je eigen smaak in te richten. Succes!

  • Linda
   Auteur
   7 april 2017 / 19:57

   Dankjewel! Ja, het wordt een gigantische bak werk (zijn we net klaar in dit huis…) maar inderdaad, we hebben straks een huis helemaal naar onze eigen smaak :)

 4. Toos de Mink
  24 april 2017 / 09:04

  Wat zal het zaaaaalig zijn zo rustig wonen straks. ☺

 5. 4 mei 2017 / 14:55

  Oh het is echt zo’n mooi huis? ben benieuwd hoe het gaat worden.

 6. 12 mei 2017 / 11:32

  Wat heb je een toffe blognaam gekozen Linda! Lijkt me zo leuk om in een boerderij te wonen. Ben best jaloers ; ) Slim om nog even te wachten met nieuwe keuken, inbouwapparatuur enzo. Wij gaan dat ook nog niet doen (hogere hypotheek nemen om dat te betalen), we wachten liever even.

 7. 31 juli 2017 / 15:11

  Zeer interessant! Straks gaan wij in een dorp wonen en ik wilde altijd een boerderij hebben. Hartelijk bedankt voor een tip over isolatie, ik heb erover helemaal vergeten (ik zal ook voor HR++ glas gaan). Maar ook wil ik paarden of geiten hebben en nu ben ik op zoek naar verschillende inventaris voor mijn toekomstige huisdieren. Hopelijk komt alles goed met mijn idee ;)

  • Linda
   Auteur
   1 augustus 2017 / 16:08

   Ooh, ik ben heel benieuwd! Als het zover is, stuur maar foto’s :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.