Home » Entertainment » Lifehacks » Kidsproof recepten » Kidsproof recept: Spinazie-aardappel omelet

Kidsproof recept: Spinazie-aardappel omelet

spinazie-aardappel omeletWat eten we vandaag?! De laatste tijd leefden we bijna op noedels met groenten en wat vlees. Tijd om een beproefd recept van de stal te halen voor de broodnodige variatie. Wat mijn Monsters namelijk ook wel lusten (soms), is een spinazie-aardappel omelet. En die is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je kent me toch!

Zoals jullie van mij gewend zijn, kost dit je niet langer dan een halfuur in de keuken én er zit groenten in voor je kinderen. Door het ei heeft het een zachte smaak en over het algemeen krijgen ze dus wel wat binnen.

Wat heb je nodig?

Voor 4-5 personen:

450 gr aardappelen in blokjes

450 gr spinazie (gehakte spinazie van Iglo werkt perfect, maar verse kan natuurlijk ook)

6 eieren

100 ml melk

2 el bieslook

Snufje peper en zout

Hoe maak je het?

Ontdooi de spinazie en bak de aardappeltjes in een grote koekenpan ongeveer 10 minuten in een beetje olie. Als de aardappeltjes klaar zijn, laat ze heel even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Doe de aardappelblokjes terug in de pan en gooi de spinazie erbij (of: laat de verse spinazie eerst met een eetlepel olijfolie slinken, en doe het er daarna bij). Je kunt er voor kiezen om er een uitgeperst teentje knoflook bij te doen voor de smaak. Schep de aardappelblokjes en spinazie goed door elkaar heen.

Klop de 6 eieren los met de melk, zout en peper en de bieslook. Schenk het eiermengsel vervolgens in de pan. Schep de aardappelblokjes en spinazie nog één keer om zodat het ei overal goed doorheen zit.

Bak de omelet op laag tot midden hoog vuur met het deksel op de pan. Soms is 15 minuten genoeg, soms duurt het 20 minuten.

De spinazie-aardappel omelet is klaar zodra al het ei bovenop gestold is.

Serveer in een mooie taartpunt en je hebt een mooie hartige taart.

Variaties op de spinazie-aardappel omelet

Hou je niet van spinazie? Je kunt de spinazie ook vervangen door een andere bladgroente, zoals andijvie.

Zoals altijd garandeer ik niets, maar je hebt in ieder geval niet langer dan een halfuur in de keuken gestaan. Eigenlijk kan bovenstaand recept alleen maar mis gaan, wanneer je het fornuis te hoog hebt staan. Ik spreek uiteraard uit ervaring.

Geen zin in spinazie? Probeer dan eens de kindvriendelijke courgettesoep of de roze pannenkoeken!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.