Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Legokamer voor de kleuter: Pinterest inspiratie

Legokamer voor de kleuter: Pinterest inspiratie

Lego kamerWe zijn onze kleuter al een tijdje aan het voorbereiden op de verhuizing. Hij gaf ons een goede opening in de kerstvakantie, toen hij verkondigde dat hij net zo’n grote tuin als opa en oma wilde. Daar sprongen we gretig op in. We bekeken foto’s, gingen samen naar een nieuwe school kijken en hij mocht mee toen we de ramen lieten inmeten. Hij mocht ook zelf zijn kamer uitkiezen (“met de sterretjes (ledlampjes, red) in het plafond!”). En hij mag ook zelf kiezen wat voor kamer hij wil en hij was vanaf het begin af aan heel stellig: Hij wil een Legokamer.

Dat is koren op de molen voor zijn vader, die hem al van jongs af aan probeert te indoctrineren met het welbekende speelgoed. Want papa vindt dat stiekem ook wel leuk. Dus die Legokamer, die moet er komen. En dus ging ik eens een avondje ideeën opdoen op Pinterest.

Voordat we echt groots uit gingen pakken, hield ik mezelf wel even in mijn achterhoofd dat wat hij nu leuk vindt, volgend jaar misschien alweer passé is. Dus bij de selectie van artikelen hield ik er rekening mee dat het vervangbare artikelen waren. Dus geen Legobed of Legokasten die hij over een tijdje niet meer “cool” vindt. Maar er is nog zat te doen wat wel kan. Lego blijft qua speelgoed sowieso nog een hele tijd (voor altijd) interessant, dus we kunnen er wel wat mee.

Lego grondplaten gezocht!

legokamer muur lego muur

Iets wat we allebei meteen supergaaf vonden, was een muur van grondplaten (dus als iemand nog wat grote grondplaten over heeft? Wij houden ons aanbevolen!). Hoe gaaf is het om je creaties gewoon tegen de muur aan te bouwen? En qua ontwikkeling: Je kunt ze ook laten schrijven of tellen op de muur als je er zelf wat sommetjes op zet. Dit moeten wij dus! Of kleuter het nu leuk vindt of niet, hij krijgt het. Zo groot als deze zal het niet worden, maar een paar panelen moet zeker wel lukken.

Lego klok

lego kloklego clock

Als we dan toch met grondplaten aan de gang gaan, moeten we natuurlijk ook nog even een klok bouwen. Dit vind ik zo’n leuk idee! Sowieso is hij gefascineerd door klokken, dus deze moet wel helemaal de show stelen.Kan ie nog zelf in elkaar knutselen ook.

Lego lamp

Lego lamplego staande lamp

En kijk deze lampen nou. Hoe origineel is dat? Okee, ik wil eigenlijk niet degene zijn die het kreng in elkaar zet, maar waar een wil is, is een weg. Tussen de ledlampjes (de sterretjes dus) hangt dan zo’n mooie legolamp. Of ik zet ‘m nog een keer zelf aan het werk, in de hoop dat ie na de klok en de lamp niet meteen Lego-moe is. Dan is natuurlijk alles voor niks ;)

Lego dekbedovertrekken

Lego dekbedovertrek lego dekbed overtrek

Het bed gaan we dus niet ombouwen tot Legobed. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niets kunnen met het thema. Ik heb al even zitten googlen en ik kwam dit dekbedovertrek tegen. Nou is deze helaas overal uitverkocht tot nu toe, maar er zijn nog meer overtrekken met Legosteentjes. Heeft hij toch nog een beetje een Legobed.

Lego muurstickers

Lego muursticker lego muursticker lang

En deze muursticker dan! Gemakkelijk aan te brengen en gemakkelijk weer te verwijderen als-ie er helemaal klaar mee is.

Flexible Lego Tape!

Hebben jullie al van de Lego tape gehoord? Het is een project via Indiegogo. Flexibele Lego tape die je overal kan plakken en in de gewenste lengte kan knippen. Het is vanaf augustus beschikbaar dus ehm.. ik bestelde maar gewoon even 6 rollen. Leuk voor de finishing touch ;)

Die Legokamer komt er wel

En misschien ook nog wel twee keer. want als de oudste iets heeft, moet de jongste dat natuurlijk ook. Omgekeerd ook, trouwens. Anyway, dit scouten naar ideeën blijft toch wel het leukste van verhuizen. Dat inpakken en puinruimen nemen we maar voor lief. :)

Bekijk het hele Pinterest bord voor nog meer ideeën.

 

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 14 april 2017 / 11:25

  Wauw, wat is er veel mogelijk met lego zeg. Het leukst vind ik ook die grondplaten aan de muur. Zo kun je de muur elke keer heel makkelijk veranderne.

  • Linda
   Auteur
   14 april 2017 / 13:09

   Ja, die sprak mij ook het meeste aan. En ze kunnen er zelf mee bezig blijven :)

 2. 15 april 2017 / 09:45

  Oh jeeeee, deze post laat ik best NIET aan mijn zoontje zien.

  Hahaha
  Ik ga hem even delen bij de lego-club voorzitters ;)

 3. 15 april 2017 / 12:00

  Een kamer he-le-maal in stijl, super leuk! Dan wordt nog wat straks met al die (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes willen blijven slapen. Want ja… wie wil er nou niet slapen in een Legokamer? Ben nu al benieuwd hoe het in het echt zal zijn! Creatieve ideeën genoeg :-)

 4. 15 april 2017 / 22:22

  Super gaaf zeg!!! Vooral die legoplaten aan de muur vind ik echt heel erg gaaf!!!

  • Linda
   Auteur
   19 april 2017 / 09:29

   Dat is ook onze favoriet, dus die moet er komen! :)

 5. 26 april 2017 / 22:56

  Wat gaaf die grondplaten aan de muur, dat zie ik in de woonkamer (in de speelhoek) ook nog wel voor me. Top idee! Ben benieuwd of je het ook zo gaat doen uiteindelijk.

  • Linda
   Auteur
   28 april 2017 / 22:33

   Misschien niet helemaal zó, maar die grondplaten aan de muur komen er wel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.