Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Verbouwing van de boerderij #3 (social media update!)

Verbouwing van de boerderij #3 (social media update!)

verbouwing slaapkamer

Oh jongens, mijn oprechte excuses. Die maandelijkse posts met de voortgang van de verbouwing? Nouja, die waren dus niet heel maandelijks. Ik ben ook erg schaars geweest met de foto’s delen van de voortgang op social media. Het betekent niet dat er niets gebeurd is, ondanks dat we een periode van weinig activiteit gehad hebben. Want inmiddels is de bovenverdieping bijna af. Kijk eens hoe ver we al zijn met onze slaapkamer, bijvoorbeeld. Dus, hierbij de update!

Zien wat we allemaal al gedaan hebben?

De womancave

Die heeft het gewoon nog niet eens geschopt tot een social media update post. Maar mijn werkkamertje was ineens ook wel heel snel klaar! Check voor het volledige verslag inclusief inrichting de speciale womancave blog.

De kinderkamers

Vroeger, toen het nog een beetje warm was… deden we ook nog wat klusjes in de kinderkamers :)

De overloop

Begin oktober werden de hal en overloop gestuukt. Daarna ging vrijwel elk weekend weer op aan klussen — en puinruimen. Maar nu het einde in zicht komt krijgen we daar weer energie van :)
Het nadeel van die overloop was dat er zoveel gipsplaten in zaten. Die moesten dus allemaal voorgestreken en minimaal drie keer geschilderd worden. VEEL werk. Maar uiteindelijk…

Klusdagje, joe! Er komt eindelijk wat schot in de overloop ☺

Een bericht gedeeld door Volmaakt Onvolmaakt (@volmaaktonvolmaakt) op


Daarna moest er nog behoorlijk wat gebeuren aan het houtwerk. Maar omdat de stukadoor nog niet kwam, stelden we dat een beetje uit. Want pff. Na 10 deuren en kozijnen was de koek wel een beetje op. Pas het weekend voordat de stukadoor ons verblijdde met zijn komst ging ik weer met kwast aan de slag. Onthoud het oude uiterlijk van de oude wc even trouwens. Helemaal aan het eind zie je het uiteindelijke resultaat.

Klusweekend ❤ ik schilder boven, Sander bouwt de hal beneden. Maandag komen de stukadoors ?

Een bericht gedeeld door Volmaakt Onvolmaakt (@volmaaktonvolmaakt) op

En daarna was het natuurlijk voorstrijken. Leuk kleurtje, nietwaar? Tip: vraag de stukadoor of je zelf kunt voorstrijken. Scheelt je zo behoorlijk wat kosten. Nog een tip: gebruik handschoenen, want die klerezooi krijg je niet van je handen af.

Na het stuken komt de afwerking. Dus ja, ook het binnenwerk van het dakraam. Dat ik per sé boven het trapgat wilde hebben. En waar je dus met geen mogelijkheid fatsoenlijk bij komt.

 

De hal

Eigenlijk stond de verbouwing van de hal nog niet zo meteen op het programma. Immers, het is de benedenverdieping. En die moet volgend jaar. Maar omdat het plafond eruit moest om leidingen te trekken, en er toch al een trap ingekomen was, nouja… dan maar stuken. En schilderen.
En dat stukwerk was toch wel een klein halleluja momentje (snap je? Hal – halleluja? Nevermind.)

Daarna werden de updates een beetje karig. Maar ik zweer het: de muren van de hal zijn twee keer geschilderd en het plafond wacht op de laatste laag (of twee). Dan de spotjes erin, deurkozijn schilderen en een vloer en klaar! Scheelt volgend jaar weer een stuk van de benedenverdieping :)

De slaapkamer

Een van de dingen waar ik het meest chagrijnig over was dat we de planning niet haalden, was onze slaapkamer. De oorspronkelijke planning was eind september, nu zitten we al op eind november. We hadden grootse plannen voor de verbouwing ervan. Misschien wel zo groot dat we er gewoon niet aan wilden beginnen. Maar ineens ging het vlot. We hielden het iets simpeler en ineens zat er schot in de zaak. Zelfs de jongens mochten meehelpen, nadat ze de pot met muurverf hadden gevonden en de werkkamer onder handen hadden genomen…

De week erna bestelden we een kleine bouwafval container. Hadden we ineens weer een balkonnetje. En de slaapkamer heeft weer een plafond, de tegels in de wc boven waren geschilderd, net als het trapgat.

De slaapkamer is dus wit met een muur zwart motiefjesbehang en de vloer is een soort whitewash wit. Als het even meezit komt volgende week het bed en kunnen we hem afmaken. Als ik ergens naar uitkijk, is het om eindelijk boven te kunnen slapen.

De komende weekenden staan dus in het teken van de afronding van de overloop, hal en slaapkamer. Ik was vooral erg blij met de vloer op de overloop afgelopen week! Maar we hebben in ieder geval één ruimte opgeleverd: met de wc boven (check de laatste foto in de Facebook post!) is er in ieder geval weer één ruimte klaar.

Het thema “landelijk” wordt inmiddels ook wel een beetje zichtbaar, nietwaar? Veel wit en hout, yep! Maar we zijn er nog niet :)

Ik ga proberen de vierde update iets sneller te doen dan na 3 maanden. De volgende keer is de slaapkamer zeker af, woehoe!

 

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 15 november 2017 / 11:22

  Wauw wat ben je goed bezig met het klussen! Wens je veel succes en ik kijk uit naar je volgende update :-)

 2. 15 november 2017 / 19:56

  Wauw, dat gaat goed zeg! Leuk om te zien, en succes verder!

 3. 15 november 2017 / 20:55

  Ik haat, maar dan ook echt HAAT verbouwen en klussen. Voorlopig zit dat hier gelukkig niet in het visier! Maar het eindresultaat is altijd fantastisch!

 4. 15 november 2017 / 21:19

  Wat een rommel geeft een verhuizing he. Je womancave ziet er goed uit.

 5. 15 november 2017 / 22:20

  Mijn hemel, jullie hebben behoorlijk wat werk verzet zeg! En dat dus ook grotendeels zelf gedaan. Chapeau! Ik moest glimlachen om kleuter die zelf maar aan het verven was gegaan ;)

 6. 16 november 2017 / 01:29

  wow! Het is een werk van lange adem… Ik heb de sleutel van mijn nieuwe huis eind dit jaar en zal dan ook nog enkele verbouwingen moeten doen… Ik kijk er niet speciaal naar uit ;-)

 7. 16 november 2017 / 07:24

  Wat een prachtig resultaat al! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 8. 16 november 2017 / 22:51

  Ik vind het zo knap dat jullie dit aangedurfd hebben! En ergens jammer dat ik jullie nog niet voorbij heb zien komen bij bouwvak gezocht ?

  • Linda
   Auteur
   17 november 2017 / 10:42

   Moet je daar niet minimaal zoveel jaar voor in de puinzooi zitten? Of is dat bij Help, Mijn Man Is Klusser? ;)

 9. Toos de Mink
  17 november 2017 / 10:28

  Wordt heel mooi, succes met de benedenverdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.