Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Klimkamer voor de peuter: Pinterest inspiratie

Klimkamer voor de peuter: Pinterest inspiratie

klimkamer, halfhoogslaper, bedtentDe grote dag van onze status als grootgrondbezitter komt steeds dichterbij. Hoe spannend, en stiekem ook een beetje onwerkelijk. Onze kleuter heeft er zin in. Onze peuter hoort alles aan en haalt zijn schouders op. Ik moet zeggen dat ik me om hem ook het minst zorgen maak. Hij is enorm flexibel en krijgt een enorme plek om zich uit te kunnen leven. Maar… wat moeten we nou met zijn kamer?

Voor de kleuter was het al heel snel duidelijk: hij wilde een Legokamer. Maar onze jongste, die heeft werkelijk geen idee. Hij staart me een beetje glazig aan als ik vraag wat hij in zijn nieuwe kamer wil hebben. Toegegeven, hij heeft het huis nog niet gezien, dus misschien is het voor hem ook niet goed te bevatten. Maar hij is ook veel minder uitgesproken in wat hij leuk vindt dan zijn grote broer. Dus what to do..?

En ineens had ik een ingeving: onze berggeit, onze druktemaker boordevol energie… die moet natuurlijk ook een kamer waarin hij zich kan uitleven! Dus hij krijgt een klimkamer, waarin hij kan klimmen en klauteren naar hartenlust.

In bed klimmen

Hij heeft natuurlijk al een halfhoogslaper. Die vindt hij helemaal fantastisch. Zijn ultieme teleurstelling is dan ook dat hij niet, net als zijn grote broer, een glijbaan heeft. Nou jongen, dat moet geregeld kunnen worden. Inmiddels gaat hij ook regelmatig op een krukje staan om op een alternatieve manier naar boven te klimmen. Hij is mega inventief. Daar kunnen we wel wat mee. We kunnen heel goed naast zijn bed een aantal klimgrepen bevestigen. Zo kan hij via de muur gemakkelijk zijn bed in. Hopelijk zijn de muren stevig genoeg om de klimgrepen in te verankeren, en anders moet Sander het maar zo maken.

gekleurde klimgrepen

Maar één keer klimmen maakt nog geen klimkamer (maak het nou). Daar moet dus nog wat meer bij.

Hoe gaaf zou het zijn om ergens een oud klimrek vandaan te halen waar hij lekker in kan klimmen en apenkooien? (serieus, ik vind hem nu al bovenin de design radiator in onze huidige badkamer…). En naast dat hij er zijn energie in kwijt kan, kun je er ook nog leuke dingetjes aan hangen. Dusseh, iemand nog een oud klimrek over uit een schoollokaal? ;)

apekooi, klimrek, klimmen

Aankleding van de klimkamer

Een heel grote kamer is het niet. Ik denk dat als we bovenstaande voor elkaar krijgen en een glijbaan aan het bed plakken, we dan al de meeste ruimte gebruikt hebben. Toch wil ik wel een plekje creëren waar hij zich rustig kan terugtrekken als hij wat relaxed wil gaan doen (HAHAHA… okee). We kunnen kijken of we nog de ruimte hebben voor een stoer tentje als hieronder.

Maar meest handig is het waarschijnlijk om een tent te maken onder zijn halfhoogslaper. Misschien wel in een stoer piratenthema. Kijken of we daar een lampje in kunnen hangen, een opbergsysteem voor een paar boekjes en een fijne zitzak. Ik vind deze zitzak van Donald Duck echt helemaal fantastisch, maar een béétje buiten budget, en om die nou met een piraat te combineren? Mijn creatieve geest krijst nee, maar hij is zó gaaf.

   

Qua stijl? Ik heb geen idee. Hij is zo wispelturig dat hij alles wel leuk vindt. Ik denk dat we zijn kamer maar gaan opleuken met een aantal muurstickers in de stijl die hij op dat moment kan waarderen. Maar heel eerlijk? Die klimgrepen en het klimrek wordt hij gelukkiger van dan welk thema dan ook. Hopelijk zijn de muren stevig genoeg en hebben we een goede balk om een klimrek aan te verankeren, maar dat moet toch wel kunnen?

Oh jongens, het is bijna zover. Dat het saaie werk van isoleren, kabels trekken en al die meuk maar snel op schiet, zodat we daarna vlot aan de slag kunnen om het geheel écht leuk te gaan maken :)

Hebben jullie nog leuke ideeën voor een klimkamer die ik kan gebruiken?

Lees ook: Hoe overleeft je relatie de verhuizing?

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 23 mei 2017 / 11:21

  Ik vind het idee van het wandrek het beste. Een klimbed lijkt me minder. Ook omdat een bed toch meer is om in te slapen.

  • Linda
   Auteur
   24 mei 2017 / 11:25

   Met de glijbaan gaat het hartstikke goed hier, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt :)

 2. 24 mei 2017 / 11:24

  Ik ben het met vlijtig liesje eens. Ik worstel ook met een nieuwe kamer voor mijn dochter. De thema hebben we gekozen. Maar nu nog aankleden. Welke kleuren enz. Best lastig. De tipi en de zitzak vind ik ook erg leuk. Kijk voor een meer buiten thema eens bij saartje plum of zoiets. Best prijzig maar zij heeft wel leuke style kamers in dit thema. Wat je misschien nog wat ideën kan geven.

  • Linda
   Auteur
   24 mei 2017 / 11:26

   Dankjewel voor je tips! Ik zal vandeweek hun website is bekijken voor extra inspiratie :)

 3. 24 mei 2017 / 11:45

  Ik heb niet echt een thema kamer, meer bepaalde stijl. Vind lastige aan een thema kamer dat als je 1 dingetje veranderd het niet meer past Haha en ik ben heel erg dat het een bepaalde stijl moet zijn. Verder zou je en klimmuur kunnen maken met dikke mat er onder ?? gegarandeerd plezier!

  • Linda
   Auteur
   26 mei 2017 / 18:00

   Oh die mat is sowieso leuk! Nou zijn mijn thema’s dusdanig dat er vaak in een handomdraai iets anders van te maken is. Want ja, als ze er ineens niets meer van moeten hebben… moet je toch wat ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.