Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Hoera! Ik heb mijn eigen womancave (of werkplek)

Hoera! Ik heb mijn eigen womancave (of werkplek)

werkplek, computer, bureaustoel bens, womancaveDe verbouwing van de boerderij gaat me soms veel te langzaam. Maar er was één kamer die ineens enorm opschoot: mijn eigen werkplek! En dan mag ik het wel kantoor of werkplek noemen, eigenlijk is het gewoon mijn eigen womancave. He-le-maal van mij.

En jongens, ik ben er blij mee. Het is zo mooi geworden. Van vloer tot lamp, van klok tot canvas. Goed, op sommige momenten loopt er alsnog een treinbaan door de kamer, maar ik kom hier helemaal tot rust. Dus me-time, kom maar op! Ik kan me heerlijk terugtrekken. In deze blog neem ik jullie mee in mijn womancave!

Laminaatje hier, stoeltje daar…

vloer, laminaat

Allereerst: ik ben zo enorm blij met deze vloer! Ruim 4 jaar geleden gekocht bij de Kwantum. Ik vond hem zo mooi, met die wijnkistmotieven erin. Dus dat wilde ik weer voor mijn eigen stek. Alleen… kon ik die vloer dus nergens meer vinden. Met een mooie ruil hebben we de vloer uit Culemborg mee kunnen nemen en het opnieuw leggen ging vlekkeloos. Onwijs gelukkig ben ik er mee.

stoel, hangstoel, intratuin

Weten jullie nog dat ik de ultragave stoel kreeg van mijn fantastische ex-collega’s? Die kon nu ein-de-lijk in elkaar staan. Eraan hangen de ontelbare kaartjes waarvan ik er inmiddels wel veel, maar nog steeds niet allemaal heb gelezen. En ik vind het zo leuk, die kaartjes, dat ik ze voorlopig gewoon nog even laat hangen. En dan nog zit hij heerlijk! Vinden de jongens overigens ook. Vooral de oudste is er niet uit te slaan.

De bibliotheek staat!

bieb, bibliotheek, boeken

Daarnaast heb ik een muur vol boeken. Of althans, dat dacht ik. Blijkt dat ik zo goed heb geruimd voor de verhuizing, dat ik nog lang niet alle planken vol heb. Wordt aan gewerkt. En oh, wat is dat een straf.  Ik kan dus gewoon vanuit mijn heerlijke luie stoel het boek wat ik wil lezen grijpen. Misschien dat ik nét even op moet staan.

Het rek is overigens de Ivar serie van Ikea. Hadden we in Culemborg ook boven op zolder en we zijn nog steeds fan van deze lijn. Je kunt er veel in kwijt en het rek is op te bouwen zoals je zelf wilt. Mijn kast heeft alleen de 83cm brede planken, maar je hebt ze ook van 42 cm breed. En waar ik gekozen heb voor 30cm diep, heb je ze ook van 50 cm diep. Voor mijn randapparatuur heb ik een kleine stelling van 42 cm breed, en 50 cm diep.

Canvas voor de aankleding

fotofabriek, canvas, jongens, foto

Van de Fotofabriek mocht ik voor mijn werkkamer een mooie foto op canvas laten maken. Ik koos de 20×30 variant met mijn beide mannen. Unicum dit dus hè, een foto van mijn jongens. Weet het te waarderen! Bestellen ging trouwens heel gemakkelijk. Uploaden van de foto gaat snel en je kan daarna nog zelf kiezen hoe je de print wil hebben. En de volgende dag had ik hem in huis.

De foto is afgelopen voorjaar genomen in de natuurspeeltuin Bolderburen te Culemborg, op (voor zover je het nog niet had geraden) het balkon van Pippi’s huis. Ik vind hem prachtig. En de canvas is superstevig. Want de jongens vonden het natuurlijk ook erg tof om even te voelen en te kijken, dus de breekbaarheid werd meteen onder de loep genomen. Als een canvas mijn kinderen overleeft, is het een blijvertje. Ik kan hem ook nog ophangen, maar eigenlijk vind ik hem in de boekenkast ook wel heel fijn staan. Misschien verplaats ik hem zelfs nog wel richting bureau.

Het hart van de kamer

werkplek, computer, bureaustoel bens

Mijn werkplek, internetplek, surfplek. Het bureau is custom made. En joe, afgestemd op mijn hoogte (of laagte). Hoe fijn is dat. Nooit meer zere schouders en armen. No sirree, gewoon lekker door kunnen tikken alsof er niets aan de hand is. De stoel van BenS helpt daar zeker aan bij. Hij is gloedjenieuw en, hoewel ik dat eigenlijk nooit eerder deed, heb ik er niet op bezuinigd. En dat was een uitstekende keuze. Werkelijk alles is verstelbaar en ik heb nog nooit zo comfortabel gezeten.

Het whiteboard (Fejig) is ook van Ikea. Mooi strak, met gekleurde magneetjes voor wat random foto’s en ik kan er naar hartelust op tekenen en schrijven. Ideaal. Ook van Ikea: Het brievenbakje, pennenbakje en de prullenmand (lijn: Dokument). Beetje industrieel, maar ik vond ze leuk.

En nog meer aankleding voor de womancave!

gordijn, gordijnen, krant

Gordijnen al gezien? Ik werd er helemaal verliefd op toen ik erlangs surfte. Op AliExpress. Ik hou ervan en ze verduisteren ook nog behoorlijk. En AliExpress, dus niet zo duur. Score, dus! Het tweede raam moet nog, maar hetzelfde gordijn in een andere maat is onderweg.

klok, houten klok, uurwerk

Last but not least: de klok van Love to be Home. Ik wilde een klok die een beetje bij het wijnkistmotief op de vloer paste (zo is het cirkeltje weer rond met het begin van deze blog) en dit is waar ik voor viel.

Wat nu nog? Misschien een schattig klein hoogpolig wit rond kleedje? Of gewoon niet zodat ik kan genieten van de vloer. Nog wat foto’s (wie weet wel op hout?) en wat snuisterijtjes? Hoe dan ook, ik vind het nu al een heerlijke plek. Ohja, met een fantastisch uitzicht natuurlijk.

Ik hoop dat ik je niet té jaloers heb gemaakt! Ik ben zo blij, dat moest ik even delen :)

Dit artikel bevat een samenwerking & affiliate links.

Lees ook: Verbouwing van de boerderij: De eerste maand

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 30 augustus 2017 / 13:18

  Toegegeven: ik ben jaloers!
  Ik wil ook zo’n toffe plek! Helaas geen plek voor in ons huis.

 2. Toos de Mink
  30 augustus 2017 / 15:11

  Mooooiii!! Goed bezig!

 3. Ina
  30 augustus 2017 / 16:49

  Heel mooi geworden!!

 4. 31 augustus 2017 / 11:30

  Heerlijke plek! En die bureaustoel heb ik ook op mijn werk, haha

 5. Aafke Lenaerts
  2 september 2017 / 21:40

  Ziet er goed uit! Komt Ikea er even goed vanaf ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.