Home » Persoonlijk » Boerderijleven » Verhuizen: wat doen we op de vloer?

Verhuizen: wat doen we op de vloer?

sukhi, samenwerking, vloerkleed

Als je gaat verhuizen is er zoveel te doen. En zeker als je in een opknapper gaat wonen, zoals wij. Alles draait om het maken van keuzes. Wat gaan we eerst doen? En waar moeten we voorlopig even alternatieven voor bedenken? 

Zoals jullie hebben kunnen lezen krijgt de bovenverdieping als eerste een make-over. Dan is het geld voorlopig wel zo’n beetje op. De woonkamer, inclusief keuken, moet dus even wachten, daar moeten we voor gaan sparen. Maar we willen de ruimte waar we de meeste tijd gaan doorbrengen, natuurlijk wel een beetje comfortabel maken en leuk aankleden.

De woonboerderij heeft geen kruipruimte, dus die valt niet te isoleren. Vloerbedekking willen we niet. Dus dat wordt in de toekomst een vorm van vloerverwarming. Maar wanneer dat wordt? Geen idee. Het ligt vooral aan ons (on)vermogen om te sparen. En om nou te voorkomen dat onze voeten de eerste jaren permanent bevroren zijn, moet er dus wel iets op de vloer. Het liefst iets waar je voeten helemaal in weg zakken zodat ze lekker warm blijven, en tegelijk iets wat in zo’n mooie boerderij past. Gelukkig zijn we allebei wel fan van vloerkleden.

En waar Sander opgaat in dakramen zoeken en het plannen maken voor het trekken van kabels, kan ik helemaal opgaan in het opdoen van inspiratie voor de inrichting. Taken moet je nou eenmaal verdelen, nietwaar?

Sukhi

sukhi tribal tapijt

Sukhi betekent blij in het Nepalees, en ik kan niet ontkennen dat ik erg blij werd van hun website. Niet alleen heeft Sukhi een fantastisch aanbod aan vloerkleden, het is ook nog allemaal fair trade.  Alle kleden worden met de hand gemaakt (en zijn dus uniek) en de maaksters werken onder goede omstandigheden.

Een avond lang heb ik zitten scrollen en klikken langs de prachtige kleurrijke kleden die via hun website worden aangeboden. Ik was vooral op zoek naar lichte vloerkleden, vanwege de donkere vloer die de woonkamer nu heeft. Maar iedereen weet dat spierwit met twee jongens van 3 en 4 niet zo’n denderend succes gaat worden. Toch werd ik wel een beetje verliefd op de Beni Ouarain kleden. Ze zien er zo heerlijk zacht uit. Voor het Malika kleed, met de speelse tribals, sprak me wel heel erg aan.

Stel je eens voor: Je loopt naar de woonkamer. Een klein vuurtje knappert in de open haard. Voordat je op de bank neerploft, worden je voeten nog even opgewarmd door de zachte schapenwol. Met een wijntje in je hand en je tenen in de wol slaak je een tevreden zucht, dit is het leven…. Gemakkelijk he?

Maar ja, die kleur, met twee jongens, op een boerderij omringt met zand en modder…? Ik zie mezelf namelijk ook al elke avond obsessief schrobben met water en azijn. En dat beeld vind ik dan weer een beetje minder.

Vilten blaadjes

vloerkleed sukhi vilten blaadjesWat ik ook wel heel interessant en apart vond, waren de vloerkleden van vilten blaadjes. Vilt is warm (hoera!) en ik had eigenlijk nog niet eerder zulke vloerkleden gezien. Ze zijn door de structuur eigenlijk direct hoogpolig en daardoor heb je meteen een indrukwekkend vloerkleed. Niet zo’n dun lapje stof onder je salontafel, neenee.

Ik was meteen fan van het Aditya kleed (zie foto): het wit wordt door de vilten blaadjes vervormd in allerlei grijstinten, en de zwarte viltjes maken er een speels geheel van. Hier ga je in ieder geval niet ieder stofje of vuiltje direct op zien. En da’s met drie mannen in huis zeer wenselijk.

En dan hebben we ook nog een open haard. Misschien dat kleed tóch maar voor de open haard leggen? Of gaan voor een ronde variant, in plaats van een vierkante?

Keuzes, keuzes, dus. Ik kan voorlopig heerlijk wegdromen bij alle mooie dingen die ik tegenkom op internet en ze proberen in te passen in onze prachtige boerderij. Dus if you’ll excuse me, ik ga weer even surfen.

Welk vloerkeed van Sukhi is jouw favoriet?

 

Dit artikel bevat een samenwerking, maar is daarom niet minder gemeend.

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 6 mei 2017 / 14:05

  Het eerste kleed vind ik degelijk. Ik hou sowieso van naturel tinten, dus de tweede optie is ook mooi.

  • Linda
   Auteur
   6 mei 2017 / 17:24

   Ik ben ook wel van de rust in huis qua tinten, maar dan wel zo dat ik niet de hele tijd hoef schoon te maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.