Home » Entertainment » Lifehacks » Kidsproof recepten » Kidsproof lunch: wentelteefjes

Kidsproof lunch: wentelteefjes

wentelteefjes, kidsproof, lunchJa hoor, heb ik weer. Een halve zak oud brood. Er is namelijk geen pijl op te trekken wat mijn peuter en kleuter dagelijks willen eten. Stoppen ze zich de ene dag vol met drie boterhammen, de volgende dag hoeven ze er maar één. Of een halve. Maar toen herinnerde ik me iets van mijn eigen kindertijd: Wentelteefjes! Met oud brood kun je prima wentelteefjes maken. Vinden ze hartstikke lekker, en ik houd de traditie van mijn moeder in ere.

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: Voorbereiding 5 minuten, en daarna de boterhammen bakken.

Wat heb je nodig?

  • Boter of olie om in te bakken
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels kaneel
  • 7 boterhammen (ik gebruik volkoren, maar alle soorten brood voldoen. Als het maar wat langer gelegen heeft)

Hoe maak je het?

Breek het ei in een bord, en doe daar de melk en kaneel bij. Roer het met een garde tot een gladde mix. Je kunt het ook in een maatbeker door elkaar mixen, scheelt je weer zooi op het aanrecht als je over de rand van het bord gaat.

Knip de korsten van het brood. Met een schaar gaat dat duizend keer gemakkelijker dan met een mes.

Dompel het brood in de mix van ei, melk en kaneel. Als het goed is, kun je met deze mix ongeveer 7 wentelteefjes maken.

Heb je net niet genoeg? Leg je laatste boterham dan onderop de stapel wentelteefjes. Dan verzadigt deze boterham wel door het mengsel van de overige boterhammen, dat naar beneden druipt.

Doe wat boter of olie in de pan en bakken maar! Uiteraard gebruik ik een grote pan zodat ik er minstens 2 of 3 tegelijk kan bakken. Je kan de tijd in je keuken ook overdrijven ;)

En klaar!

Variatietip voor de wentelteefjes 

Mijn kinderen vinden ze het lekkerst met een beetje (poeder)suiker of hagelslag, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kan ze ook garneren met stukjes banaan, aardbei of ander fruit.

Hoewel mijn jongens ze graag tijdens de lunch hebben, kun je ze ook maken als toetje. Met wat fruit en een bolletje ijs bijvoorbeeld.

 

Liever iets anders eten met groenten? Probeer dan eens de roze pannenkoeken met bietjes!

Volg:
Delen:

10 Reacties

  1. 15 april 2017 / 09:24

    Lekker! Wij hebben ook regelmatig oud brood. Ik hou zelf sowieso niet heel erg van brood en als het oud is weet ik al helemaal niet wat ik ermee moet. Soms maak ik tostis of rooster ik ze, maar aan wentelteefjes had ik nog niet gedacht. Lekkere optie!

    • Linda
      Auteur
      15 april 2017 / 09:27

      Heb ik dus ook, ik hou zelf niet zo van brood! En daarom wil het wel eens wat langer liggen :) Tostis of roosteren zijn bij ons een goede tweede en derde trouwens :)

  2. 15 april 2017 / 13:29

    Oh heerlijk! Vooral mijn puber is er gek op (en ik ook). Mijn peuter houd geloof ik niet zo van dat zompige brood…

  3. 22 april 2017 / 11:06

    Wij noemen ze pannenkoekenboterhammen doordat er eens ooit een verwarring ontstond toen ik ze aan het maken was bij de kinderen…. hahaha
    Nu blijven ze de wentelteefjes zo noemen.
    Blijft een hit!

  4. 22 april 2017 / 12:38

    Mmmm heerlijk mijn oma maakte dit wel eens voor mij! Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het een keer geprobeerd heb te maken, maar iedereen vond het walgelijk! Ik weet nog steeds niet wat ik fout gedaan heb hahahaha

  5. 22 april 2017 / 12:39

    Heerlijk. Altijd goed! Wij bakken zelf brood en dat wordt vrij snel oud. Dan is wentelteefjes ervan maken een goed idee.

  6. 22 april 2017 / 15:30

    Oh een heerlijke flashback is dit, mijn moeder maakte dit vrij regelmatig toen ik nog kind was. Al heel lang niet gegeten, moet ik zeker weer eens doen. Bedankt voor de mooie herinnering :-)

  7. tynke
    22 april 2017 / 18:19

    Ook voor volwassenen heel geschikt! Mooie jeugdherinnering, ik weet al waar ik morgen mee ga brunchen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.