Home » Entertainment » Lifehacks » Kidsproof recepten » 3 leuke traktaties die je zelf gemakkelijk kunt maken

3 leuke traktaties die je zelf gemakkelijk kunt maken

traktaties, spinnen van oreoMensen die mij een beetje kennen weten dat ik nu niet bepaald een knutsel- of kook-en-bak-moeder ben. Ik vind het een beproeving om te moeten freubelen met de jongens. Hetzelfde geldt voor het maken van traktaties, maar daarin wil ik me niet laten kennen.

Traktaties maken vind ik vreselijk. Maar ik ben dan tegelijkertijd weer zo dat ik toch íéts van moeite in de verjaardag van mijn kind moet steken. Dus moet ik ze van mezelf ook daadwerkelijk zelf maken.

Daarom maak ik er vanaf het begin al een sport van om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn voor de leukste traktaties. Zo trakteren ze iets wat er leuk uit ziet en wat mij niet te veel moeite kost. Soms verkeek ik me iets op de tijd, maar het is in ieder geval altijd binnen 2 uur gelukt! Een simpele traktatie die ook leuk is, heb je dus zo gemaakt. Hieronder vind je de eerste drie.

kindertraktatie, bus van cake

Traktatie: Bus en auto van cake

Voor deze traktatie heb je nodig: 

 • Cake (ik haalde ze uit de supermarkt, maar je kan ze ook zelf maken)
 • Harlekijn dropjes
 • Aluminiumfolie
 • Sateprikkers
 • Plaatjes van poppetjes
 • Benzinestift

Hoe maak je het?

Bus: Pak de cake in met aluminium folie. Prik daarna 8 dropjes aan een sateprikker, en steek die zoals op de foto in de cake. Plak de plaatjes van de poppetjes op de plekken waar mensen in de bus moeten zitten, en voeg natuurlijk een chauffeur toe. Teken met de stift vierkantjes om de poppetjes voor de ramen, en je bent klaar!

Auto: Die vergt wat creatief snijwerk. Snijd aan de achterkant een stukje schuin af, en doe aan de voorkant hetzelfde. Je cake lijkt nu op een huis met een heel brede nok. Deze schuine stukken kun je op elkaar leggen zodat je een rechthoek hebt, en die leg je aan de voorkant als motorkap. Vervolgens pak je de cake in met aluminiumfolie. Prik 4 dropjes aan een sateprikker en steek die zoals op de foto in de cake. Plak weer de plaatjes van de poppetjes op de plekken waar mensen in de auto zitten, en teken met de stift wederom de ramen. Klaar!

traktatie spinnen van oreo

Traktatie: Spinnen van Oreo

Voor deze traktatie heb je nodig: 

 • Een pak Oreo koekjes
 • Zoute stengels
 • Smarties
 • Decoratiestiften van Dr. Oetker

Hoe maak je het?

Dit vergt wat geduld, maar draai de Oreo los van elkaar (voorzichtig, anders breken ze!) Als je de Oreo open hebt liggen, leg je voorzichtig vier zoute stengels in het midden van de witte vulling. Niet te hard drukken, anders breken de koekjes alsnog! Leg de tweede helft van het koekje weer terug. Omdat ik geen zin had om met glazuur te gaan werken, gebruikte ik de decoratiestiften ook als een soort lijm voor de oogjes van Smarties. En ik maakte het af door de leeftijd erop te zetten met de decoratiestift. En wederom een traktatie af!

kindertraktatie, sleutelhanger

Traktatie: Sleutelhanger

Voor deze traktatie heb je nodig: 

 • Sleutelhangers (kijk bij de Action of de Big Bazar)
 • Dropsleutels
 • Lintje

Hoe maak je het?

Supersimpel en je bent zo klaar! Bindt twee dropsleutels met een lintje vast aan de sleutelhanger. Voor een extra feestelijk effect krul je de uiteindes nog even om met een schaar. En elk kindje heeft meteen iets leuks om mee naar huis te nemen.

Eet smakelijk!

Lees meer: Kidsproof recept: Roze pannenkoeken met groente!

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Lonneke
  13 januari 2017 / 16:35

  Leuk!! Deze sla ik op voor als de tweeling jarig is.. Dank.

 2. 14 januari 2017 / 10:48

  Super leuke traktaties en inderdaad erg makkelijk :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.