Home » Entertainment » Decemberbaby’s zijn extra speciaal en dit is waarom

Decemberbaby’s zijn extra speciaal en dit is waarom

klein kleutertje, decemberbaby

Mijn jongste is een decemberbaby. Echt, hoe had ik het zo kunnen plannen (en ik had het niet eens gepland). Want jemig, wat een gedoe, zo’n kind in december.

Ik maakte me daar best wel zorgen over, die verjaardag in december. Vijf dagen na Sinterklaas, dus een enorm gestress en geplan. Daarnaast is iedereen druk met familie en cadeautjes en ik zou het vervelend vinden als de verjaardag van mijn kind zou verdwijnen in alle decemberhectiek.

Gelukkig valt het allemaal mee. Hij is nog nooit zo jarig geweest als vorige week en had drie dagen lang feest. Hij was intens gelukkig en ik gesloopt, maar het is allemaal gelukt en was het allemaal waard. Dit jaar werd er gelukkig niets ondergesneeuwd (zoals vorig jaar letterlijk gebeurde op 10 december).

Decemberbaby’s zijn extra speciaal

En toen las ik vanochtend een artikel waarin stond dat decemberbaby’s extra speciaal waren. Dat wist iedereen met een decemberbaby natuurlijk allang (ik bedoel, kijk eens naar dat koppie), maar het is fijn als het ook nog eens onderbouwd wordt door een aantal artikelen en onderzoeken.

Want wist je dat ertussen 2011 en 2015 in december de minste kinderen geboren werden? Dat maakt ze natuurlijk extra uniek, die decemberbaby’s. De meeste kinderen worden juist verwekt in de donkere maanden voor kerst, of juist tijdens carnaval of de zomer.

Daarnaast is er onderzoek gedaan naar welke kinderen het oudst van allemaal worden. Uit dat onderzoek blijkt dat decemberkinderen de grootste kans hebben om 105 jaar of ouder te worden (kinderen geboren in juni hebben daar de minste kans op, en da’s natuurlijk mijn geboortemaand). Dat betekent dat hij meer tijd heeft om te feesten, reizen, leuke dingen te doen, mensen te leren kennen, en heeft hij natuurlijk de unieke kans om de wereld te redden met al die extra jaren (hahaha.).

En niet alleen heeft hij, doordat hij in december geboren is, meer kans op een langer leven… er zitten ook meer uren in zijn dag. Want een onderzoek van Italiaanse en Spaanse studenten wees uit dat decemberbaby’s vroeg wakker zijn. Had ik ze zo ook al kunnen vertellen trouwens, want mijn vroege vogel is elke ochtend stipt om 6 uur wakker. En ook nog eens zonder te chagrijnen he! Want zodra hij zijn ogen open heeft, is hij ook gewoon vrolijk. 

Voor moeders met een decemberbaby

Dus, moeders van decemberbaby’s: vrees niet dat je kind wordt ondergesneeuwd door het sinterklaasfeest of de kerst. Ze zorgen er zelf wel voor dat dat niet gebeurt, want daar zijn ze te bijzonder voor. Plus, een kerstboom op zijn verjaardag, hoe gaaf is dat? Zijn er ook niet veel die dat kunnen zeggen!

Heb jij een decemberkind? Dan een virtuele boks van mij voor jou – onze kinderen zijn de beste!

Bron: Her View From Home 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.