Home » Entertainment » 10x Wat moeders echt willen voor moederdag

10x Wat moeders echt willen voor moederdag

moederdag, verlanglijstje

Het is weer bijna zover: Moederdag! Dus word je om de oren geslagen met reclames over schattige kettinkjes, ingelijste foto’s van je kinderen, parfum, bloemen en meer van die cheesy meuk. Of juist een stofzuiger of iets anders superhandig huishoudelijk artikel dat je als moeder natuurlijk MOET hebben. Maar voor mij hoeft dat allemaal niet zo. Niet omdat ik Moederdag een vercommercialiseerd overtrokken feest vind, want dat vind ik niet (helemaal).

Ik vind het juist heel goed om een dagje stil te staan bij moeders en wat ze allemaal doen voor het gezin. Te verduren hebben. Waar ze allemaal tegenaanlopen (“hoe krijg je het toch voor elkaar, je werk en gezin combineren?” Nog nooit iemand die dat tegen papa heeft gezegd, wedden?). Waardering is goed, want moeders, die worden nogal eens ondergewaardeerd. En dat is dan weer een flink understatement.

Lees ook: Brief aan mijn moeder

Meer moederdagen gewenst!

Dus ja, moeders mogen best wel een keer een dagje verwend worden. Sterker nog, ik pleit voor meer moederdagen per jaar. Of een Moederweek. Dan praten we ergens over. Ik ben helemaal voor meer waardering voor alles wat we doen en regelen. Meer aandacht voor de onmogelijke standaarden waar we aan moeten voldoen. Maar voor mij dan zonder hartjeskettingen, mamaparfums, stofzuigers en meer van die “moederitems” waar ik als gemiddelde moeder toch geen zak aan heb. Lief hoor, die plant, maar het is wéér iets waar ik voor moet zorgen.

Ik ben van de praktische kant. Sieraden draag ik niet, bloemen verwelken, planten gaan toch dood, parfum is persoonlijk en mijn kinderen? Daar maak ik zelf mooiere foto’s van dan een gemiddelde fotograaf.

Bovendien ben ik van het opruimen. Als ik iets niet nodig heb of niet leuk vindt, gaat het weg. Dat is ook het lot van het overgrote deel van de knutsels die de jongens produceren. Want sorry: ik ga echt niet iedere krabbel op papier bewaren. Hoe lief ook bedoeld. De items die ik bewaard heb zijn tot nu toe op 2 handen te tellen, en ik heb 2 kinderen van 4 en 5.

Mijn verlanglijstje voor moederdag

Want heus, het wordt op prijs gesteld hoor, die attentie. De aandacht. Het feit dat er eventjes wordt nagedacht over wat je zou willen hebben. Maar ik hoef geen prullaria of huishoudelijke meuk. Wat ik wel wil? Daar moest ik eigenlijk nog even goed over nadenken. Want mijn natuurlijke staat is eerst denken aan anderen en dan pas aan mezelf. Wat wilde ik nou eigenlijk wel dan?

Ik maakte maar even een verlanglijstje en toen ik begon, kon ik bijna niet meer stoppen. ;) Dus hierbij, 10 dingen waar je mij en elke andere moeder heel erg gelukkig mee kunt maken:

 1. Uitslapen tot minimaal half 10 en niet tussendoor wakkergemaakt worden;
 2. Een kop koffie waar ik 30 minuten ongestoord van kan genieten
 3. Een dagje boycot op het woord “mama”;
 4. Dat de jongens een keer een dag alles aan papa vragen;
 5. Zachte ellebogen, knieën en kinnen (want jezus, waarom zijn die zo keihard?);
 6. Naar het toilet zonder gestoord te worden;
 7. Een vakantie van 2 weken zonder kinderen (voor de extra waardering in mijn afwezigheid);
 8. Een brandschoon huis dat minstens twee dagen zo blijft (dus geen zand en etensresten);
 9. Wijn (veel) om ongestoord en alleen (of met een andere moeder) te nuttigen;
 10. Heel veel knuffels en kusjes en “ik vind je lief, mama”’s.

Da’s alles wat ik wil.

En die wijn, daar wil ik zelf ook nog wel even voor zorgen.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 10 mei 2018 / 17:09

  Heerlijk! Nummer 6 lijkt me een zegen… net als de overige 9 trouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.