Home » Entertainment » Lifehacks » Een veelzijdig klimrek in een kleine tuin? Het kan!

Een veelzijdig klimrek in een kleine tuin? Het kan!

lil' monkey klimrek, peuter

Wij hebben niet een heel grote tuin, maar in ieder geval wil één van onze twee Monsters overal opklimmen. Nadat we hem dagelijks minimaal zesentwintig keer uit een schutting of poort konden halen, vonden we de ultieme oplossing: Het Lil’ Monkey klimrek!

Het Lil’ Monkey klimrek is superstevig. Het is wel even een klusje om hem in elkaar te zetten (let goed op je A/B nummering, want uit elkaar halen is niet zo gemakkelijk. Ik spreek uit ervaring. Moet natuurlijk ook niet uit elkaar vallen, dus dat ie niet gemakkelijk uit elkaar ging was naast de frustratie ook wel een opluchting). Maar dan heb je ook wat: een mooi lichtgewicht maar superstevig vijf- en zeshoekig klimrek.

De sporten lijken op het eerste gezicht wat ver van elkaar te zitten voor kinderen van een jaar of drie, maar ons aapje van 2,5 jaar heeft het zo onder de knie. En het klimrek is niet heel hoog, wat ons erg goed uitkomt.

Even niet klimmen? Maak een fort!

Hebben ze even geen zin in klimmen? Gooi er een groot doek overheen en je hebt een fort! Leg er wat kussens en speelgoed in, en je hebt gegarandeerd een halfuur rust speelplezier. Daarnaast is er ook een app beschikbaar voor zowel Apple als Android. Richt de app op het klimrek, en het klimrek komt tot leven. Verzamel het fruit voor het aapje dat in beeld verschijnt!

Ook heel handig: Als je kinderen zijn uitgespeeld, kun je het klimrek gemakkelijk oppakken en aan de kant zetten. Je hebt dus niet een speeltoestel in je tuin staan waar je niet telkens omheen moet. En zoals ik al zei, je kunt het zelfs uit elkaar halen in delen (dat kost dus wel even wat moeite), en opbergen in een schuurtje.

Specificaties?

Officieel is het Lil’ Monkey klimrek geschikt van ongeveer 3 tot 6 jaar. Maar mijn jongste peuter van 2 heeft lak aan die leeftijdsgrens en slingert als een aapje door de sporten, klautert naar boven en laat zich heel behendig naar beneden glijden. Het maximaal belastbaar gewicht 80 kilogram.

Voor ons bleek dit rek een ideale oplossing. We hebben er al heel veel plezier van gehad! Wil je bewijs? Check ons aapje!

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Ellie Beerendonk
  28 augustus 2017 / 12:06

  Sire gaat heel blij zijn met dit filmpje LOL. Mijn zoon is nu 36, maar oh wat had hij een plezier gehad van dit ding! Hij heeft sinds zaterdag zelf 2 zoons, dus wie weet is dit wel een leuk kerstcadeau voor de jongens straks :o)

  • Linda
   Auteur
   28 augustus 2017 / 12:43

   Gefeliciteerd met je omaschap, Ellie! De Lil’ Monkey is hier nog steeds fantastisch :)

 2. Jolanda Hitzert
  22 april 2020 / 21:17

  Hoi, ik heb deze week het klimrek ontvangen, ik kan de app niet vinden?
  Kan je mij een tip geven?
  Groetjes Jolanda

 3. Floor
  16 april 2023 / 15:49

  Maar hoe krijg je het in vredesnaam weer uit elkaar? Het lukt ons niet! help!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.