Home » Entertainment » Lifehacks » Hoe overleef ik… ziek zijn als moeder?

Hoe overleef ik… ziek zijn als moeder?

ziek, thermometer, pillen

Weet je nog, vroeger? Dat wanneer je ziek was, je lekker onder een dekentje op de bank kon kruipen, af en toe een sprintje moest trekken naar de wc, maar dat je voor de rest lekker vertroeteld werd door je moeder? Zo fijn was dat. Maar als je zelf een peuter en een kleuter onder je hoede hebt, is het afgelopen met ziek zijn. Kan niet, mag niet. Want er staan twee ukken aan je broek te trekken. Oók als je op de bank ligt.

Gelukkig ben ik niet heel vaak ziek of in ieder geval, niet héél ziek, waardoor ik nog wel enigszins normaal kan functioneren. Om eten te maken, kinderen te entertainen en daarna uitgeput net na de jongens in bed te storten. Afgelopen week niet. Ik was te beroerd om ook maar enigszins van de bank op te staan. Goed, soep had ik nog wel gemaakt, maar de afwerking en kinderen voeren heb ik aan mijn vent overgelaten. En zelf heb ik er niets van gegeten.

Ziek zijn als moeder mag niet!

Het universum zou moeten bepalen dat je als moeder gewoon niet meer ziek kan zijn. Het klinkt misschien niet heel erg feministisch, maar als jij moet zorgen voor je kinderen, is het een understatement om te zeggen dat het niet echt handig is. Gelukkig is het grootste gedeelte weer voorbij en kan ik weer enigszins normaal functioneren. Hoe overleefde ik dit?

  1. Paracetamol. Niet zo handig als je ook moet spugen, maar daar heb ik gelukkig nooit zo’n last van gehad. Binnen een halfuur voel je je alweer iets beter en kon ik weer enigszins functioneren.
  2. Zelf terug naar bed. Natuurlijk waren de jongens vanaf kwart over zes al wakker. Monster!2 ligt nog in een ledikant en valt wel weer even in slaap, maar Monster!1 moet en zal bij ons liggen. Die heb ik naar beneden gebonjourd en met een boterham en een beker op de bank gezet. Film aan, en zelf weer naar boven. Toen Monster#2 echt wakker was, die erbij. Weer naar boven en de ruzies negeren (worden ze hard van).
  3. Bouillon drinken. Want eten, daar had ik echt geen zin in. De kippenbouillon hield mijn vocht- en zout gehalte enigszins op peil. En thee, dat wilde ook wel.
  4. Schermtijd inlassen. De kinderen hebben vanaf vrijdag tot zondag heel vaak voor een scherm gebivakkeerd. Zowel de Ipad als de tv werd groots ingezet. Pedagogisch misschien niet helemaal verantwoord, maar dikke boeien. Ik had rust.
  5. Papa helpen. Want als papa de schuur gaat opruimen komen er zoveel leuke dingen tevoorschijn. Zij lekker schoffelen in de tuin, ik met een dekentje op de bank.
  6. Slapen. Kinderen om acht uur plat? Ik ook. De nachten waren onrustig, maar het is zo fijn om in je warme nest bij te komen. En te slapen. Ik hou van mijn bed.

Ik ben dus weer aan de beterende hand. Wat doen jullie als je ziek bent?

Lees ook: Brief aan mijn moeder

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.