Home » Entertainment » Reviews » 15 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 6-jarige

15 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 6-jarige

cadeaus, verlanglijstje

Ja hoor, het is weer zover. Tis the season voor een shitload aan cadeautjes. Onze oudste is net zes geworden, Sinterklaas staat in meervoud voor de deur, de jongste is dan aan de beurt en vlak daarna is het weer Kerstmis. Wat staat er op het verlanglijstje van een 6-jarige?

Het allergrootste voordeel van deze leeftijd is dat je niet meer alles zelf hoeft te verzinnen. Wist de vierjarige versie nog niet echt te verwoorden wat hij leuk vond om te krijgen en moest je gaten voor hem invullen, de zesjarige kan je het haarfijn vertellen. Of nog mooier: geef hem (of haar) het Intertoys cadeauboek en een stift, en laat je kind maar aangeven wat ze leuk vinden om te krijgen. Wel een kleine waarschuwing: ze omcirkelen dus ALLES.

Wat staat er op het verlanglijstje van een 6-jarige?

Maar op basis van wat mijn zesjarige (en ok, mijn bijna 5-jarige) hebben aangekruist, heb ik een mooie samenvatting gemaakt. En onderverdeeld in categorieën, wel zo handig.

NB: Voor het gemak plaats ik hieronder wel links die langer blijven bestaan dan een Marktplaats advertentie :) Maar kijk vooral ook in de lokale kringloopwinkel of op Marktplaats voor cadeaus voor je zesjarige, want ze vinden het echt niet erg als het al een keertje gebruikt is. Verdere voordelen: het is goedkoper en je draagt een stuk minder bij aan de plastic soep!

Bouwen

Nouja, zowel bouwen als afbreken. Beide jongens hebben een voorliefde voor dingen in elkaar zetten, maar ook weer uit elkaar halen. Want er is niets zo leuk om te ontdekken hoe iets in elkaar  zit!

Lego Juniors Jurassic World – Ok, onze jongste heb ik ook even meegenomen in het zesjarige verhaal. Hij vindt Lego leuk en hij vindt dino’s leuk, maar heeft niet heel veel geduld of zitvlees. Wat is er dan leuker dan Lego Juniors, wat je snel en simpel in elkaar kunt zetten, gecombineerd met een heuse Lego-dino? Niks toch?

Lego City Bostractor – Er zijn zoveel verschillende varianten van Lego inmiddels, maar Lego City blijft bij de jongens favoriet. De treinen vooral, maar die zijn een beetje prijzig. Auto’s of tractors doen het ook heel erg goed. Deze bostractor werd door de oudste bijna helemaal zelf in elkaar gezet en hij heeft er nog steeds heel veel plezier van.

Pl-Ug tent kit – Wat is er leuker dan een tent bouwen in huis? Kun je natuurlijk doen met een laken over de tafel gooien, maar nog leuker is het met een Pl-Ug tent kit! Met deze onderdelen bouw je in een handomdraai een tent in de woonkamer of slaapkamer. Er zijn verschillende setjes. Wij hebben de kleinste, en daar kun je al leuke dingen mee bouwen.

Play Doh Fun Factory – Want hoewel ik een hekel heb aan klei (en vooral waar het allemaal gaat zitten als je even niet oplet), spelen ze er minimaal een uur mee. De kleuren zijn dan vergaan tot één grote bruine smurrie, maar dat hindert ze niet. Als ik erbij blijf, blijft de klein bij de eettafel, maar dat kan ook met een boekje voor mezelf. Vooral deze Fun Factory is al jaren een hit. We hadden er twee maar eentje is er gesneuveld. Tijd voor vervanging dus.

Transformers

“Mama, ik wou dat jouw auto een transformer was.” Mijn oudste was behoorlijk boos toen ik zei dat dat niet kon. Maar het benadrukt zijn liefde voor auto’s die kunnen veranderen. “Veranderauto’s”, zoals hij dat liefdevol noemde. En er zijn er tegenwoordig zoveel.

Optimus Prime – Nouja, Optimus Prime en Bumblebee eigenlijk allebei zijn de favorieten van mijn oudste. En er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat hij er geen genoeg van kon krijgen. Maar deze Optimus Prime noem ik specifiek omdat hij hier al maanden mee speelt. Dit was het favoriete speelgoed van zijn verjaardag. Nou gaan heel veel Transformers ook redelijk vlot stuk maar deze leeft nog steeds.

Superwings – Ook een soort transformers eigenlijk. Hij ontdekte het in de winkel en kreeg het niet meer uit zijn hoofd. Inmiddels heeft hij er twee en worden ze gewoon gemixt met de rest van de Transformers. Deze rode, Jett, staat echter nog op zijn verlanglijstje.

Robocar Poli – Deze ontdekten de jongens op Netflix. Ik had er nog nooit van gehoord toen zij het liedje al van buiten kenden (geen zorgen, inmiddels heb ik alle afleveringen al tienduizend keer gezien). En ook deze speelgoedautootjes (en helikopter!) kunnen transformeren. In Nederland zijn ze overigens schurfterig duur. Ik bestelde ze via AliExpress: voor 18 euro had ik het hele setje compleet.

Voertuigen – Auto’s en treinen

Het gebeurt gewoon. Het is blijkbaar toch een beetje genetisch bepaald. Mijn kinderen willen al jaaaaren alleen maar treinen en auto’s, en dat is er nog steeds niet uit. Het wordt alleen wel allemaal steeds elektrischer…

Mini Flip bestuurbare auto – Vorig jaar wilde hij er één, nu wil hij er weer één. Want die van vorig jaar, die is inmiddels gesneuveld. Maar het was een gigantische hit én ook nog eens erg goed voor zijn coordinatie – krijg dat ding namelijk maar eens fatsoenlijk bestuurd! Deze vond ik heel leuk omdat er vorig jaar nogal eens gemekkerd werd omdat de auto op zijn kop lag. Dat gaat bij deze niet gebeuren!

Cars Racebaan– Op het moment dat de oude racebaan bij oma en opa van zolder werd gehaald, was onze oudste eraan verknocht. Helaas werkt hij niet meer helemaal optimaal, maar gelukkig is deze versie van Cars behoorlijk betaalbaar. En wederom met afstandsbediening, dus dubbele score.

Märklin My World Startersset – Deze moet ik misschien even uitleggen. We waren op een stoomtreinenevenement en daar lag een Märklin baan uitgestald. De jongens waren er niet meer weg te slaan! Wat nou, stoffig imago :) Hoewel… ik vertelde dat opa ook treintjes had, maar die bleek er toch ietwat voorzichtig mee te zijn. Deze serie was verrassend stevig, want als ik zie hoeveel kinderen er mee speelden en hoe ze ermee omgingen… respect voor Märklin!

Boeken

Want zeg nou zelf, da’s ook een cadeautje aan jezelf toch? Zeker als je al die boeken al tienduizend keer gelezen hebt. En het leuke is, in deze leeftijd gaan ze iets meer kunnen lezen dan alleen prentenboeken. Er ging een wereld voor me open!

Pluk van de Petteflet (Annie M.G. Schmidt) – Deze kocht ik een tijdje geleden. Ik dacht dat ie misschien nog wat te moeilijk zou zijn en dat mijn jongste pittige kind niet lang genoeg kon stil zitten, maar ze genieten ervan! Elke dag lezen we minstens drie hoofdstukken. Ik heb hem vroeger ook gelezen, maar kon me er al niets meer van herinneren. Hij is zo leuk, mensen!

Ik Huppel Naar Je Lach (Miriam Bruijstens) – Heb je er ooit wel eens aan gedacht om gedichten te lezen met je kind? En dan bedoel ik niet de gewone prentenboeken op rijm maar nee: echt gedichtjes? Ik Huppel Naar Je Lach heeft een veelzijdigheid aan gedichten. Korte, lange, gemakkelijke of gedichten waar je iets meer over na moet denken, het zit er allemaal in. Over poëzie moet je vooral praten, dus filosofeer er met je kind lekker op los. Zo hebben wij de vraag uit het gedichtje “Dromen” al beantwoord, dus de schrijfster kan bij ons terecht voor het antwoord.

Overig

Er zijn cadeau-ideeën voor 6-jarigen die niet in bovenstaande categorieën passen, maar die het zeker waard zijn om te noemen.

Playmobil brandweer – Playmobil was ik helemaal vergeten omdat wij zo’n Lego-huishouden hebben. Maar toen mijn moeder ineens op de proppen kwam met mijn oude Playmobil, vonden de jongens dat wel machtig mooi. Nouja, tot het moment kwam dat ze vonden dat ik toch wel heel veel paarden enzo had. En ze in het Intertoys boek de brandweerauto zagen. Op het lijstje dan maar.

Bioscoopbon – Doe eens een ervaring cadeau! De jongens vonden de bios wel een beetje spannend maar ook heel erg gaaf. Speelgoed? Leuk hoor, maar ligt na een paar weken te verstoffen. Die keer naar de film? Daar hebben ze het maanden later nog steeds over.

Denksport junior – Mijn beide kinderen zijn niet zo van het knutselen en tekenen. Vooral kleuren hebben ze een pesthekel aan. Maar het is juist wel heel goed voor de fijne motoriek… gelukkig heeft Denksport een hele junior lijn. Laat mijn oudste het “Van Punt naar Punt” boek nou helemaal fantastisch vinden. De jongste was vooral fan van de doolhoven, dus het kleuterboek bracht uitkomst. Zijn ze toch even met de motorische vaardigheden bezig en dan maar niet kleuren.

Natuurlijk krijgen ze niet alles wat op hun lijstje staat. Sterker nog, ik ben nog steeds speelgoed aan het minderen. Maar vragen kan altijd, nietwaar?

Wil je nog meer ideeën, of is je kind nog niet zover voor bovenstaand speelgoed? Kijk dan eens naar de 14 cadeau tips voor het verlanglijstje van een 5-jarige of de tips voor een 4-jarig kind.

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.