Home » Entertainment » Reviews » Review Hubelino knikkerbaan: een fantastische uitvinding

Review Hubelino knikkerbaan: een fantastische uitvinding

Hubelino, knikkerbaanSoms denk je met nostalgie aan de periode dat LEGO het patent had op.. nouja, LEGO. En alles wat daarmee te maken had. Toen je nog geen 500 verschillende soorten had die door elkaar komen te liggen. En wat dus allemaal nét niet past. Maar soms kom je van die fantastische producten tegen die nooit hadden bestaan wanneer het patent niet verlopen was. Hubelino is zoiets.

Eh, wattes? Hubelino, dus. Het is een knikkerbaan die je kunt bouwen op Duploblokken. Het merk biedt starterssets, uitbreidingssets, losse onderdelen en bouwstenen.

Mount Everest aan Duplo

Die Mount Everest aan Duplo blokken die je kinderen eigenlijk al niet meer zo leuk vonden, wordt meteen weer uit de kast getrokken. De knikkerbaan past namelijk echt perfect op alle vormen van Duplo. Het is ook de reden waarom ik koos voor een uitbreidingsset met alleen maar knikkerbaandelen en knikkers, want die bouwstenen (die ze ook aanbieden) had ik echt niet nodig.

Hubelino, duplo, knikkerbaanDe onderdelen lijken op Duplo en het lijkt er niet op dat het eigenlijk een ander merk is. Voor mijn Pietjes Precies nogal belangrijk, want anders “past dat niet, mama, dat kan toch niet!”. Nou, dit wel dus. Lekkere primaire kleuren in rood, groen, geel en blauw die prima matchen met de originele Duplo.

En jongens, voor dit gezin een echte must… Superdegelijk, dat spul! Het heeft meteen een kinderfeestje doorstaan met allemaal peuters en kleuters. Dus *oeps*, daar stond een bijna-kleuter met zijn winterboots ineens op wat ik dacht dat het meest kwetsbare stuk zou zijn… maar nope. De knikkerbaan gaf geen krimp. Ook het gooien met de stukken en met een ander stuk Duplo er boven op slaan (“Kijk, ik maak muziek!”) overleefde hij allemaal. Top!

Grote grondplaat

Je moet wel echt een grondplaat erbij hebben, anders wordt het een tikkeltje onhandig om een stevige baan de freubelen. Als je er nog een paar van Duplo hebt zit je gebakken, maar ik was blij dat ik een grote grondplaat had bijbesteld. Ik had daarna namelijk nog ruimte te kort. Hubelino grondplaten zijn overigens goedkoper dan die van Duplo, dus doe daar je voordeel mee.

Ik wist in eerste instantie niet of 50 stuks wel genoeg was, maar jongens, ik hield zelfs over. En die grote plaat die ik erbij had besteld, die stond in no-time helemaal vol. Maar geen zorgen, want je Duplo grondplaten zijn gemakkelijk toe te voegen als uitbreiding.

Met Hubelino kun je alles maken…

En zijn ze de knikkerbaan zat? Dan breek je alles af… en bouw je een nieuwe. Of je maakt een dierentuin rondom de knikkerbaan met al je Duplo-dieren.  Zet je er een stuk treinbaan tussen met een wagon die de knikkers van hot naar her brengt. Met LEGO (en Duplo!) kun je alles maken (en Hubelino dus ook)… dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

En nadelen? Ik heb (nog) geen echte nadelen gevonden of wil ze in ieder geval niet zo noemen. Aandachtspuntjes misschien. Want om een echt snelle baan te hebben, heb je meer van die baanversnellers / glijbaantjes nodig. Die zaten in dit pakket natuurlijk wel, maar voor onze jongens te weinig. Die willen snelheid! Overigens kun je die als onderdelen wel nog los kopen. Het is ook niet héél goedkoop en, omdat het nog vrij nieuw is, ook niet en masse verkrijgbaar op Marktplaats.

Daarnaast is het jammer dat Hubelino niet gewoon in de winkel te verkrijgen is, je kunt het vooralsnog alleen online bestellen op een variëteit van webshops. Dat dan weer wel.

De Knikkerprinsknikkerprins, hubelino, cadeau

Daarover gesproken…. Na een uitgebreid webshop- en warenonderzoek, bestelde ik het geheel uiteindelijk bij webshop De Knikkerprins. Zij kwamen op  moment van bestellen als goedkoopste uit de bus; vanaf 29 euro betaal je er namelijk geen verzendkosten. Maar extra kudo’s voor deze shop zijn op zijn plaats, want ze pakten het pakketje supermooi in (zie foto!). Als bonus deden ze er zelfs nog extra knikkers bij. Wat een service, en mijn kinderen waren helemaal gelukkig met de extra’s (en maar goed ook, want knikkers… die raken hier nogal eens kwijt. Binnenkort de bank maar even uit elkaar halen).

Dus, beste Knikkerprins, ik heb oma meteen verwezen naar jullie om wat uitbreidingsdelen te bestellen. Want die baanversnellers, die hebben we toch wat meer nodig. En een trechter, ook zo leuk. Ooh, ze hebben ook bruggetjes……

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.