Home » Uncategorized » Maar wat wil ik nou écht?

Maar wat wil ik nou écht?

beginnen met ondernemen

Wat wil ik nou écht met mijn leven? Mijn dertigers dilemma draaide overuren de laatste paar maanden. Vind ik het leuk wat ik doe? Wil ik dit wel? Is dit het nou? Het leven was één groot vraagteken. Een enorme legpuzzel waarbij ik de hoekjes en kantjes niet kon vinden. En dat frustreerde me mateloos.

Ik ben niet de persoon die ik graag wil zijn. Zoals afgelopen donderdag. Ik vond mezelf op mijn werk zó negatief. En zo ben ik van nature helemaal niet. Want van nature ben ik open, relaxed, nuchter en lach ik graag en ben ik gewoon leuk. Ik wil niet de persoon zijn die alleen loopt te klagen en vervolgens nog 30 jaar ontevreden achter mijn bureau zit tot het pensioen zich eindelijk aandient.

Lees ook: Wég met die comfort zone!

Ik kan het niet genoeg herhalen, maar de Breek-Uit-Je-Hokje challenge van Evelyn Prins was voor mij de eerste eye-opener. Dat ik veel meer kon dan ik nu doe. Dat ik veel méér ben dan wie ik nu presenteer. En sinds die tijd maak ik stappen om los te komen uit mijn vastgeroeste leven. Want ik wil het niet meer op deze manier. De eerste hoekjes van de puzzel had ik gevonden.

Wat wil ik wel?

Nu ben ik vooral op zoek naar wat ik wél wil, en speel ik met het ondernemerschap. Wat heb ik te bieden? Wat kan ik? En vooral, waar houd ik van? Wat wil ik? Als kers op de taart: Wie wil ik dat mij hiermee helpt? Want dat ik het niet alleen kan, dat is me al wel duidelijk. Ik wil de juiste persoon, die bij mij past.  In het kader hiervan ben ik vorige week bij Tineke Blokzijl geweest voor een workshop en bezocht ik vandaag het event Fablife van Margriet Spijksma.

De workshop “Dream Tea” was fantastisch. Tineke is een heel fijn mens en laat je nadenken over je dromen, zowel privé als zakelijk. Ik ging er naar toe om het vooral te hebben over mijn eventuele ondernemingsplannen, maar eigenlijk kwam er juist meer op privé gebied uit. De plannen voor de onderneming schoven voor mij even naar de achtergrond. En we maakten heel concreet stappen naar hoe we deze dromen om kunnen zetten in werkelijkheid. Ineens had ik ook een paar stukjes van de rand van de puzzel in mijn hand.

Maar ergens bleef ik nog zitten met de vraag: wil ik wel ondernemen? Is het iets voor mij? Ik hoopte dat het Fablife event “Ontdek wat je wilt in zeven levels” me daar bij kon helpen.

Event en ondernemen

Afgelopen donderdag was het event, maar het was niet helemaal wat ik er van verwacht had. Margriet Spijksma is een fantastische motivator en ik weet zeker dat ze goed is in wat ze doet, maar het event was voor mijn gevoel vooral een verkooppraatje voor haar businessprogramma van 6000 euro. Snap ik ergens wel (want ergens moet er geld verdiend worden), maar het zette voor mij vooral een domper op de dag. En die 6000 euro zal zich ongetwijfeld terugverdienen, maar

a) ze bleef zo algemeen dat het vaag bleef terwijl ik behoefte had aan concrete antwoorden (ik neem aan dat haar business programma concreter is),

b) het antwoord op de vraag “hoe betaal ik mijn hypotheek als ik ga ondernemen” was “je moet je daar geen zorgen over maken, het komt vanzelf; alles komt goed als jij dat wilt” (noem mij een non-believer, maar ik wil mijn kinderen een leven onder een brug niet aandoen),

c) ze ging compleet voorbij aan het feit dat 6000 euro best veel geld is voor veel mensen, óók als zich dat terug verdient. Wuifde het voornamelijk weg als “je moet nou eenmaal investeren in jezelf” (ik bedoel, ik heb het niet even zo liggen. En om nou nóg een persoonlijke lening aan te gaan…. nou, nee).

Dit was het niet voor mij. Maar het is ook zeker goed om te weten wat je niet wilt. En ik heb er zeker wel uitgehaald dat ik in ieder geval wel wil ondernemen — dát is iets waar Margriet me wel van heeft weten te overtuigen.

Routeplanner

De meest waardevolle conclusie van het geheel is dat ik niet met Margriet in zee ga, maar wel terug naar Tineke ga. Want ineens vond ik de overige randjes van de puzzel en die pasten meteen. Ik ga deelnemen aan haar programma Routeplanner. Omdat ik al zoveel uit de 4 uur van de Dream Tea haalde, ben ik er van overtuigd dat Tineke de juiste persoon is om mij te begeleiden in de stappen die ik ga zetten. En ja, het is een investering, maar met Tineke heb ik de absolute overtuiging dat die zichzelf terug gaat verdienen. Ik heb tijdens het event al contact met haar opgenomen om het er met haar over te hebben. En vanavond beklonken we de deal.

Ik vind het doodeng en schijt nu al de welbekende zeven kleuren. Maar als ik geen stappen onderneem, gaat er ook niets veranderen. En ik wil niet een verzuurde trut zijn die over vijftig jaar op haar sterfbed denkt: “Had ik maar….” Als het moet gebeuren, is dit het moment. Ik ga het gewoon doen. Ik ga ondernemen. Ik ga samen met Tineke de puzzel proberen in elkaar te leggen.

Wat ik dan precies allemaal van plan ben? Dat hou ik nog even voor me. En ik ga ook mijn baan niet opzeggen (sorry, collega’s!). Je mag er echter van uit gaan dat ik er zeker meer over ga schrijven de komende maanden!

Denk je zelf ook aan ondernemen? Kijk dan eens op de Routeplanner of neem contact op met Tineke via haar website!

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.