Home » Uncategorized » De rotklusjes van het ouderschap (tag!)

De rotklusjes van het ouderschap (tag!)

rotklusjes van het ouderschap
Ok, nu kom ik er niet meer onderuit. Ik ben inmiddels geloof ik door 3 mensen getagd voor “De rotklusjes van het ouderschap” lijstje. Dat moet een teken zijn. Dus laat ik maar eens even kijken hoe ik het er vanaf breng.
Zowel Firma Mama als Cold Coffee Mommy porde me (wie was de derde? Ik weet het niet meer! Laat het me weten en ik voeg je nog even toe) voor de tag ‘De rotklusjes van het ouderschap’, die bij Aukjeswereld.nl vandaan komt. Kom maar op!

Voor de niet-bloggers en anderen die geen flauw idee hebben wat een tag is? Wij bloggers vinden het soms leuk om een vragenlijstje in te vullen en anderen te vragen om die lijstjes daarna ook in te vullen. Ik doe het niet zo vaak, maar deze vond ik de moeite waard.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Te weinig, waarschijnlijk. Als in, soms voel ik dat ze te lang zijn. Bij het stoeien ofzo. Heb ik ineens een krab op mijn wang of arm en dan denk ik, ik moet die nagels knippen. Dat denk ik ook altijd als ik in de auto zit, of onder de douche sta. Maar als ik er dan tijd voor heb, denk ik er niet aan. Toevallig ontving ik vanmiddag een krab op mijn arm en was dat meteen de aanleiding tot het knippen van 20 vingertjes. De laatste keer was ergens in de kerstvakantie geloof ik.

En de teennagels?

Nog minder. Daar mag ik bijna niet aankomen. Dus ik heb ze vandaag laten kiezen: of deze keer, of de volgende keer. Met als risico dat er tegen die tijd wat nageltjes al wat plat zitten. Want wanneer die volgende keer gaat zijn? Ik heb echt geen idee. Waarschijnlijk bij de volgende stoeipartij of krassen op mijn arm.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Nou, zeker niet elke week. En ook niet elke twee weken. Eigenlijk was ik de kinderbedden helemaal niet zo vaak. Ten eerste omdat ik het vergeet in de gigantische bergen was ter hoogte van de Mount Everest die er al liggen (hoe krijgen ze het serieus binnen een week voor elkaar?) en ten tweede omdat die bedden gewoon niet zo vies worden.

De jongens zweten nog niet veel, ze worden gewassen voordat ze het bed in duiken… Dus hoe vaak ik het verschoon? Ik gok eens per maand, dan doe ik ze allemaal tegelijk. Behalve als er natuurlijk een kind projectielkotsend zijn bed bevuilt. Same counts natuurlijk voor een plasongelukje of een lekkende luier, maar dat komt zelden meer voor. Ik ben niet zo’n loedermoeder dat haar kind daarin laat slapen, beetje maar hoor!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Vrijwel nooit. De oorschelpen worden wel schoon van het bad waar ze drie keer per week in gaan. En het wordt sterk afgeraden om in de oren van je kind te gaan poeren, zelfs met op maat gemaakte wattenstaafjes. Heb ik meteen een reden om er niet aan te beginnen ;) Maar zonder gekheid, ik heb bij mezelf al twee keer een stuk oorsmeer naar binnen gepropt. Word je dus hartstikke doof van, dus ik waag me er niet aan.

Eigenlijk kom ik alleen maar in het oor van de jongens als ze er wat in gestopt hebben. Gelukkig zijn ze die leeftijd redelijk voorbij…

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Ik. Gelukkig zijn er nog maar heel weinig. Alleen onze oudste (je weet wel, die met ASS), die nog steeds niet durft te poepen op de wc, draagt overdag soms een luier. De jongste alleen ’s nachts nog, maar daar zit eigenlijk nooit viezigheid in. We sturen er inmiddels op aan dat de grote kleuter zijn eigen billen gaat schoonmaken om hem zo toch richting wc te bewegen, maar met wisselend resultaat.

Overigens is het niet zozeer een rotklusje, maar meer dat hij altijd de rotmomenten uitzoekt. Als je aan het koken bent. Of net aan tafel zit. Of hem net uit bad hebt gevist en hij meteen weer moet…

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?

Joe! Ikke. Meer omdat mijn wederhelft met een kanon nog niet wakker te krijgen is. En met een galmende hal moet je behoorlijk vlot bij je jankende kind zijn, anders is al je nageslacht wakker. Het voordeel van iets oudere kinderen is dat ze overigens naar jou toe komen. Meestal heb ik dan ook de puf niet om ze gillend en krijsend naar hun eigen bed te slepen, dus dan slapen ze tussen ons in.

En als ze vertrokken zijn, verkas ik mooi naar hun bed. Slaap ik ook nog wat tot een uurtje of half zes, zes uur. Tot ze echt definitief wakker worden en (voor hun) de dag begint.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

NIEMAND, HAHAHA! We zijn consultatiebureauVRIJ! Maar ik deed dat altijd. Plande het zorgvuldig op de dagen dat ik niet hoefde te werken, en de laatste keer viel mooi in de vakantie. Score. Overigens vond ik het niet echt een rotklus. Meer heel sneu. Voor hun, maar ook voor mij. Omdat er dan heel hoogstwaarschijnlijk toch weer zo’n slapeloze nacht aan kwam.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Meestal ik. We hebben een superleuke oppas die flexibel is een een superfijne schoonmoeder. Ik dan. Waarom ik het doe? Gewoon omdat ik daar wel op tijd aan denk, denk ik. :)

Dit zijn de echte rotklusjes van het ouderschap

Ik vond deze vragen over rotklusjes van het ouderschap nog wel meevallen. Als in, ik vind het niet echt rotklusjes. Wat ik een gigantische rotklus vind? Kots ruimen. Gat-ver-damme. Vooral die smeuïge met stukjes die al een tijd in de maag heeft gezeten. Poep uit onderbroeken wassen. Nog zoiets. Menig onderbroek is al in de vuilcontainer beland omdat ik daar niet eens meer aan begonnen ben.

En strijken. Ik haat het. Dus ik strijk al jaren niet meer. Bevalt me uitstekend :) Koken, nog zoiets. Ok, net als strijken niet een klusje dat alleen gereserveerd is voor het ouderschap, maar ik vind het een rotklus. Ik hou niet van koken, nooit gedaan ook. Het is dat het moet. Ik ben al blij als ik iets enigszins verantwoord met groentes op tafel heb staan… Dat vervolgens bij een eerste blik wordt afgekeurd. Nou kan ik het ze niet kwalijk nemen, want zelf ben ik ook niet de gemakkelijkste eter, maar toch. Het scheelt dat ik nu in ieder geval kan koken wat ik zelf lekker vind. Nou mijn kinderen nog.

Overigens las ik wat antwoorden van anderen, want de tag is al behoorlijk vaak ingevuld in bloggerland. Ik ben een gigantisch loeder als ik mijn antwoorden daar tegenover stel, maar mijn kinderen leven nog steeds en vinden me aardig, dus ik zal vast wel wat goed doen. Gelukkig ben je ook een goede moeder als je niet wekelijks het bed van je kind verschoont. ;)

Wat vinden jullie het ultieme rotklusje van het ouderschap?

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 7 februari 2018 / 18:05

  Eindelijk! Eindelijk eens iemand die ook niet iedere week de bedden verschoont! Ik heb deze Tag nu al meerdere keren gelezen en iedereen verschoont die bedden ideere week! Ik haal een keer in de twee weken ook niet hoor. Gemiddeld genomen denk ik dat ik het eens per drie a vier weken doe. Dank! !!

  • Linda
   Auteur
   8 februari 2018 / 08:54

   Haha, graag gedaan! Toevallig heeft mijn jongste vorige week gekotst en vannacht geplast, dus voor één van de bedden haal ik het wel dit keer ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.