Home » Entertainment » Herkenning » 12 universele uitspraken van peuters

12 universele uitspraken van peuters

Uitspraken van peuters geheim

Peuters zijn geniaal. Ze spreken een eigen taal; hun uitspraken zijn universeel. Over de hele wereld zeggen ze in de basis hetzelfde, maar maken ze er zelf hun eigen, persoonlijke variant van. Alsof ze met zijn allen aan een peuter-erecode houden. Hieronder de vijftien meest herkenbare uitspraken van peuters!

Lees ook: De peuterpuberteit is stiekem heel grappig!

 1. “Nee.” Deze spreekt voor zich.
 2. “Ikke niet!” Of het nu gaat over het aan tafel gaan zitten of de schoenen aantrekken.
 3. “Mamaaaa!” Ze willen iets van je. Of het nu alleen maar luisteren is of dat er daadwerkelijk ook een actie ondernomen moet worden — ze willen iets van je.
 4. “Mama, kijk!” Als ze echt enorm enthousiast zijn kán dat zijn omdat ze je een leuke tekening of knutsel willen laten zien. Maar meestal is er iets aan de hand. Mijn oudste roerde laatst met een stok door een hondendrol.
 5. “Mama, maken!” Heb je net een übervette treinbaan neergelegd en ben je bijna klaar, hebben ze ‘m aan de voorkant alweer gesloopt en begin je dus van voor af aan.
 6. “Dragen!” En het liefst als je net met je armen vol boodschappen in de supermarkt staat. Of net een keer besloten hebt die buggy thuis te laten. Ze timen het altijd perfect.
 7. “Weggooien, mama!” Over alle soorten afval die ze maar produceren, soms zelfs terwijl ze náást de prullenbak staan Van papiertjes, snotlappen en (echt waar) af en toe een naaktslak. Ieuw!
 8. “Mama, pakken!” Over het autootje dat net buiten bereik ligt. Of de knuffel die ze nét effectief over de rand van het ledikant hebben gesmeten.
 9. “Oh nee!” Wanneer er een beker appelsap op de vloer werd gesmeten en vervolgens werd uitgesmeerd door kleine handjes en voetjes. Of hun snoepje in de zandbak is verdwenen.
 10. “Ik wil eten!” Of een snoepje, of koekje. Het gaat erom dat ze alleen willen eten buiten de gezette tijden van ontbijt, lunch en diner.
 11. “Nog een keer!” Als-ie het leuk vindt, moet het nog eens. En nog eens. Tot jij er als ouder na de honderdduizendste keer spijt van hebt dat je er ooit aan bent begonnen.
 12. “Hou van jou, mama!” En dat maakt alle ellende en misère in één klap weer goed.

Hebben jullie nog meer universele uitspraken van peuters?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.