Home » Uncategorized » Ik zeg niet doen: mijn top 3!

Ik zeg niet doen: mijn top 3!

baby eten gezicht

Niet doen! Maar wat niet? Je zegt heel vaak nee, en dat is een logisch gevolg van de ontdekkingsreizen die je kinderen maken. “Niet in je mond stoppen.” “Zand is niet om op te eten.” “Niet duwen/slaan.” “Niet op de bank springen.” “Geen eten in je haar smeren!” Voordat ik zelf kinderen had hoorde ik deze al, en ik kijk er ook niet van op dat ik ze nu ook gebruik. Maar soms berisp ik mijn Monsters en denk ik tegelijk, wat zeg ik nou? Wat doen ze nou? En stiekem moest ik er daarna hard om lachen. Hieronder mijn top drie van de vorige week.

3. Niet in de tafel zagen!

Monster!1 is bijna drie en wil alles precies zo als papa en mama. Dus geen plastic Winnie the Pooh bordje en plastic Nijntje bestek. Neenee, meneer wil the real deal. Papa en mama hebben groot bestek, dus hij moet dat ook. In eerste instantie konden we het nog af met gebakvorkjes, maar nu is eten zonder mes geen optie meer. En voordat hij dat alles heeft gekregen, gaat er geen hap zijn mond in.
Gelukkig hebben we nog een wat oude messen die zo bot zijn dat je erop naar Keulen kunt rijden. En het mes wordt door Monster!1 amper gebruikt om te eten. Behalve dus om, je raad het al, mee in de tafelrand te snijden. Inmiddels is de keukentafel versierd met een variëteit aan sneetjes. Want natuurlijk zijn we steevast te laat met onze opmerking.

2. Niet tegen de televisie slaan!

Monster!2 wordt nogal baldadig als hij moe is. Afleiden met een spelletje of een stevige kietelbeurt is dan geen optie meer. Als hij ergens zijn zinnen op gezet heeft, doet hij dat net zo lang tot we hem in de kinderstoel zetten om af te koelen. Maar zelfs na tien minuten zitten, heeft hij zijn doel nog steeds voor ogen. Een van zijn favoriete dingen om dan te doen is op de televisiekast klimmen. In eerste instantie prikt hij dan in onze LED tv. Een no-go voor papa en mama. Monster!1 kijkt dat even aan, en klimt er vervolgens ook op, want hij wil dat ook. En dan begint de ellende en beginnen ze elkaar af te troeven. Blijkbaar start de penisnijd al vroeg. Binnen vijf seconden slaan ze met de vlakke hand vrolijk op de beeldbuis. En dan is het ineens heel snel bedtijd voor ze.

1. Niet je broertje slaan als je op de vensterbank zit!

Ja, écht. Monster!2 klimt op alles. Tot bovenin de schutting als we niet opletten, op de keukentafel, salontafel…. en dus ook op de vensterbanken die eigenlijk helemaal niet zo breed zijn. Hij kan erop, en hij gáát er ook op. En, zie punt 2, als Monster!2 het doet, moet Monster!1 het ook. En dan zitten ze ineens naast elkaar op de vensterbank. Even gaat het goed en zitten ze parmantig om zich heen te kijken. Totdat een van de twee het lichtknopje ontdekt waar je zittend op de vensterbank gemakkelijk bij kan, en de herrie begint. Want allebei moeten ze de lamp aan en uit doen. Het duw- en trekwerk beging e, dat resulteert in het over en weer uitdelen van een paar meppen. Ze waren zo van de vensterbank af.

Wat zeggen jullie voor idiote dingen tegen jullie kinderen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.