Home » Entertainment » Herkenning » 10 fantastische goede voornemens voor kinderen

10 fantastische goede voornemens voor kinderen

goede voornemens voor kleuters

Het is weer die tijd van het jaar, de tijd voor goede voornemens. En als ik dan toch bezig ben om die van mij te verzinnen, kan ik er ook wel even een paar goede voornemens voor kinderen opstellen. Want ik vind dat ze er toch echt wel een paar voor 2019 kunnen gebruiken. Dus, kleuters, let op en houd onderstaande tien geboden—err, goede voornemens het komende jaar in je achterhoofd.

Goede voornemens over slapen

1. Ik ga op tijd naar bed. En uit mezelf. Zie ik die zeven op de klok? Dan ga ik snel mijn pyjama aantrekken. En mijn tanden poetsen natuurlijk.

2. Als ik vroeg wakker word, blijf ik lekker nog even in bed liggen. Tot minstens 7 uur. Mijn bed ligt zo lekker; ik hóéf er niet per sé uit om moeders wakker te maken. In het vervolg wacht ik tot ik haar hoor en dan pas sta ik op. Of, als ik echt niet kan blijven liggen, speel ik even op mijn kamer of ga ik zelf naar beneden om daar te spelen.

Goede voornemens over eten

3. Volgend jaar ga ik in ieder geval tien hapjes groenten per maaltijd eten. Ook nieuwe. En als ik het écht niet lust, eet ik er vijf of zes (afhankelijk van mijn leeftijd) om mijn toetje veilig te stellen. Dit doe ik zonder dat mama het om de paar seconden tegen me hoeft te zeggen. Daarnaast blijf ik zonder te klagen aan tafel zitten en wacht geduldig tot er wordt gezegd dat we klaar zijn.

4. Sowieso ga ik mijn bord vaker leeg eten.

5. Aan tafel eten is veel leuker dan voor de televisie. Ik ga niet meer elke dag vragen of ik aan de kleine tafel mag eten (want het heeft eigenlijk toch niet zoveel zin, het mag bijna nooit).

Goede voornemens over zelfstandigheid

6. Ik vraag niet meer aan mama of ze iets op wil pakken wat ik zojuist op de grond heb gegooid. Dat had afgelopen jaar al niet zoveel zin (want ze deed het niet) dus het is onnodig om haar te commanderen. Hetzelfde geldt overigens voor het pakken voor zakdoekjes; ik hoef mama niet te vragen om mijn neus te snuiten als de doos tissues voor het grijpen staat. Ik kan dat zelf.

7. Ik ga meer samen spelen. Als mijn broertje een stuk speelgoed pakt wat mij ook wel bevalt, pak ik het niet af of probeer ik het niet direct te ruilen voor iets dat hij niet wil hebben. En ik begin niet te brullen als ik het stuk speelgoed niet krijg. Ik wacht gewoon even tot hij het laat liggen en dan mag ik.

8. Ik ga mama laten zien dat ik heel goed kan luisteren. Zelfs op de zwemles, ook al vind ik het nog zo leuk om iets anders te doen dan het leren zwemmen an sich. Volgend jaar haal ik mijn zwemdiploma en dan kan ik eindelijk zelf zwemmen zonder dat de badmeester me elke week op de rand van het bad moet zetten voor een stevig gesprek.

9. Als ik iets wil, vraag ik het netjes zonder dat ik ga kreunen en kermen en wijzen en boos wordt om vervolgens in brullen uit te barsten. Ik heb gemerkt dat netjes vragen de grootste kans van slagen heeft. Mam vindt het trouwens vaak ook maar al te schattig als ik zeg: “Mama? Mag ik…..” Die moet ik onthouden.

10. Ik ruim zonder te zeuren en uit te stellen mijn eigen speelgoed op. Ook als ik ergens anders mee wil spelen, zorg ik eerst dat alles wat ik eerder gebruikt heb, netjes is opgeruimd.

Ik weet zeker dat ze met deze tien goede voornemens voor kinderen een heel eind vooruit kunnen! Kan ik me weer storten op mijn luie ouderschap. Hebben jullie nog goede voornemens dit jaar? Voor jezelf of voor je kinderen? :)

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. Pingback: Het Zindelijkheidsoffensief |
 2. 31 december 2016 / 10:58

  Haha geniaal! Ik ga het maar eens voorlezen aan mn dochtertje… hihi ;-)

 3. lizlovelifenl
  1 januari 2017 / 10:37

  Leuk! En klinkt heel heel erg bekend! Gelukkig nieuwjaar, succes met je blog.

 4. 8 januari 2017 / 16:08

  Hahaha, ik doe ook niet erg aan goede voornemens, maar deze kunnen we hier in huis ook wel gebruiken. Met ‘als er iets niet gaat zoals ik wil zal ik dat accepteren en niet een half uur krijsend op de grond gaan liggen aangezien dat geen enkele zin heeft’ zou ik al heel blij zijn ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.