Home » Persoonlijk » Over mij » Wat jij niet van mij wist: Ik was zangeres

Wat jij niet van mij wist: Ik was zangeres

zangeres-linda-truecoloursJarenlang was ik zangeres in verschillende bandjes.  Female Fronted Metal. Symphonic Power Metal. Sympho Prog Metal. Het zal de meeste van jullie misschien niet zoveel zeggen. Maar ik voelde me enorm thuis in het genre, zowel qua muziek, als qua persoon. Van 2000 tot 2010 was ik met enige regelmaat actief op een podium en brachten we een paar cdtjes uit (overigens is één daarvan nog te krijgen via Bol.com, al dan niet tweedehands).

Ik volgde in die periode ook zanglessen en niet bij de minste. Mijn zanglerares van vroeger, Floor Jansen, zingt bij de grootste band in de Female Fronted Metal scene, Nightwish. Zover ben ik niet gekomen. Zo goed was ik ook bij lange na niet. Ik vond het vooral leuk om de technieken te leren, af en toe een optreden te doen en lekker te blèren in de oefenruimte.

Maar er ging een heleboel tijd in zitten. Zeker in de tijd dat ik in twee bands, Icaros en Android Soul, zong en ik dus twee keer in de week op pad was voor de repetitie. Toen in 2010 de laatste band uit elkaar viel, ben ik er vanwege de tijd ook bijna helemaal mee gestopt. Bovendien was ik eigenlijk ook wel klaar met het leuren voor optredens en het zingen op een podium. Ik verkocht mijn draadloze microfoon en mijn in-ear monitor.

Nooit meer zangeres in een band?

Maar helemaal stoppen met zingen kon ik niet. Met een van mijn oude bandleden nam ik covers op. Eens in de zoveel tijd ging ik naar mijn oude bandmaatje om een lied in te zingen en daarbij verschikkelijk cheezy (pun intended) filmpjes op te nemen. Deze verschenen op Youtube. Nog steeds, overigens, maar niet meer zo vaak als ik zou willen. Mijn stemconditie is lang niet meer zoals hij ooit was, maar soms komt er nog een leuk stukje uit.

Ik zal nooit meer als zangeres (of in elke andere hoedanigheid) op een podium staan, en dat vind ik prima. Maar af en toe een filmpje opnemen vind ik hartstikke leuk, en inmiddels hebben we er al behoorlijk wat gemaakt!

Ik zat laatst weer een aantal filmpjes terug te kijken, een beetje uit nostalgie. En natuurlijk heb ik een aantal favorieten die ik graag met jullie deel. Lach ook vooral om de filmpjes, dat deed ik ook ;)

Kate Bush – Wuthering Heights

Wat keek ik op tegen het opnemen van dit nummer… maar uiteindelijk was het gemakkelijker dan ik dacht! Het is een van de mooiste covers die ik deed, en ik ben er nog steeds trots op.

Cindy Lauper – True Colours

De meest recente, en meteen een van mijn favorieten. Zo’n fragiel nummer <3

Loreen – Euphoria

Brace yourselves, sisters. Ik ben dus best wel een beetje fan van het Songfestival, tot groot verdriet van mijn vent. Dus toen Cees vroeg of ik deze wilde doen, dacht ik, natúúrlijk!

Sting – Russians

Okee, even iets serieuzer. Ik studeerde ooit ook geschiedenis. En soms vind ik het griezelig hoe goed dit nummer weer in de huidige tijd past.

Alannah Myles – Black Velvet

Gewoon, omdat ik het zo’n ontzettend gaaf nummer vind.

Duran Duran – View to a Kill

HAHA. HAHAHAHA. HAAAAAHAHAHA. Deze blijft hilarisch om naar te kijken ;)

Steve Walsh & Michelle Young – First Commission

Dit was een verzoekje, welke ik graag honoreerde. Len Audsley heeft een prachtige stem. Het nummer is niet wereldberoemd, maar het was heel fijn om te zingen.

Zo, genoeg met het narcistische delen van mijn persoonlijke favorieten. Mocht je nog meer willen zien, klik dan even hier voor alle filmpjes waar ik mee te maken heb gehad!

Laat me vooral weten welke jij het leukste vond :)

 

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 12 maart 2017 / 10:07

  Oké…. dat is nogal eens een ‘iets wat je nog niet van me wist!’
  Wow
  Ik ga er straks eens voor zitten om alles goed te beluisteren….

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 11:15

   Haha, veel plezier! En vergeet niet te lachen om onze fantastische filmpjes :)

 2. 12 maart 2017 / 10:47

  Oh, wat heerlijk dat je zo kunt zingen! Ik kan dat dus écht he-le-maal niet. Hou het wel bij onder de douche, met de deur op slot, haha! En de video’s zijn erg leuk. Ik heb gelachen (op een goede manier uiteraard) ;-)

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 11:16

   Er zijn er een aantal bij die ik nu ook niet meer haal en ik hou het tegenwoordig ook meer bij “Op een grote paddenstoel”, haha. Maar lachen om onze filmpjes mag zeker, deed ik ook ;)

 3. 12 maart 2017 / 11:23

  Wat supertof Linda! Ik zou willen dat ik zo kon zingen!

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 11:47

   Ik geef jou een zangles, geef jij mij een makeover :P

 4. Carrière-impuls
  12 maart 2017 / 11:36

  Leuk om te lezen en te horen! Mooie stem. Zelf kan ik helemaal niet zingen, dus geniet ervan dat jij dat wel kan :).

 5. 12 maart 2017 / 19:18

  Wauw supertof dat je zo goed kan zingen. Je hebt echt een prachtige stem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.