Home » Uncategorized » Keuzes maken als ondernemer… omdat het moet

Keuzes maken als ondernemer… omdat het moet

keuzes makenKeuzes maken. Onbewust doe je het elke dag. Maar soms maak je grotere beslissingen om jezelf een beetje te beschermen. Daar ben ik ruim een half jaar mee bezig geweest. Want hoe wilde ik in hemelsnaam al die ballen omhoog houden? 

Toen ik me afgelopen juli inschreef als ondernemer bij de KvK, bruiste ik van de ideeën. Ik wilde zoveel gaan doen! En het liefst allemaal tegelijk. Nou kan iedereen je vertellen dat alles tegelijk gewoon niet werkt. Ook als je geen kinderen en een vrijwel fulltime baan ernaast hebt. Tel daarbij mijn vrijwilligerswerk,  het GGZ traject van mijn oudste en de aanstaande verhuizing op, en het feest is compleet.

Wij gaan verhuizen!

Want die verhuizing… die gaat gewoon gebeuren! Alle papieren voor de hypotheekaanvraag zijn rond en nu is het afwachten tot 1 juni, wanneer we de sleutel kijken. Hoera voor ons, en een lange neus naar de hypotheekadviseur die vorig jaar zei dat we dan maar gewoon moesten blijven dromen. Ik moet nog steeds lachen als ik eraan terug denk. :) Het wordt wel een pittige tijd, want 30 juni moet onze woning worden opgeleverd. Ook die is namelijk verkocht, woehoe! En er moet enorm veel verbouwd worden in de woonboerderij. Hoe we dat aanpakken, volgt in een andere blog :)

Maar goed terug naar alles tegelijk willen doen…. dat ging dus niet gebeuren. Daar kwam ik vorig jaar overigens al heel snel achter. Maar dan moet je de keuzes gaan maken wat je dan wél wil gaan doen. En ook daarin was ik heel erg zoekende. Ging ik eerst voor mijn kinderverhalen? Of toch meer voor de blog? Hoe zat het dan met fotografie? Ik wist het niet meer, en afgelopen maand is er wel even een periode geweest dat ik nergens zin in had. Dus ik nestelde mezelf eens heerlijk in mijn persoonlijke bubbel en ging eens nadenken.

Schrijven gaat moeiteloos

En uiteindelijk heb ik gekozen voor de dingen die momenteel niet als werk voelen en me moeiteloos af gaan. Dat zijn deze blog (echt serieus, zonder problemen tik ik ze weg!) en mijn werk voor Oudermatch.nl, waar ik enorm gave kansen krijg om te schrijven.

Het betekent ook dat ik een paar ondernemingsplannen op de lange baan ga schuiven. Zo wil ik heel graag verder met mijn kinderverhalen, maar Voor het Slapen is even in ruste. Daar moet zoveel voor gebeuren, dat ik momenteel een beetje moe word als ik er aan denk. Even wachten dus nog op de voorleesverhalen!

Ook de fotografie schuif ik door tot na de verhuizing, hoewel ik nog wel een leuke opdracht heb bij een kinderdagverblijf. Ik sla natuurlijk geen werk af ;), maar ik ga niet bewust zoeken naar foto opdrachten. Tenslotte laat ik het actief op zoek gaan naar meer betaalde (schrijf)opdrachten even liggen. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik mezelf niet in een burnout wil werken nog voordat ik ook maar één stuk behang heb getrokken of schrootje heb gesloopt in de boerderij.

Keuzes maken geeft rust

Na het nemen van die beslissingen voelde ik meteen een stuk rustiger. Alles wat ik nog wil gaan doen is immers niet weg. Het gaat alleen even wachten tot ik meer tijd en ruimte heb om het daadwerkelijk op te pakken. Eerst verhuizen, en jongens, wat ik heb ik daar enorm veel zin in!

Wanneer moest jij moeilijke keuzes maken die je uiteindelijk, net als bij mij, heel veel rust hebben gegeven?

 

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 1 maart 2017 / 11:36

  Ik geloof dat ik dat elke dag bijna wel doe. Keuzes maken. Ook simpelweg om te overleven.

 2. 1 maart 2017 / 21:45

  ik kan me niet zo’n bewuste practische keuze herrineren, wat ik me wel kan herrineren is dat ik op een dag besloot dat ik niet alle problemen van al mijn gezinsleden hoefde op te lossen. Dat gaf enorm veel rust

 3. Aafke
  2 maart 2017 / 22:14

  Super dat alles gelukt is met het huis! Enne… ja soms maak ik geen keuzes. Dan ben ik weer een tijd moe en chagrijnig en dan doe ik het toch maar weer wel…

  • Linda
   Auteur
   3 maart 2017 / 13:04

   Haha, vanmiddag samen naar een krijspaleis vind je wel leuk toch? We kunnen nog iets anders kiezen ;-)

 4. 5 maart 2017 / 12:33

  Wat ontzettend goed dat je deze keuzes hebt gemaakt! Je kunt simpelweg ook niet ALLES doen, want dan zou je jezelf moeten verdubbelen (Hoe zou dat zijn? Haha!). Ik denk dat iedereen bewust en onbewust keuzes moet maken, maar ik herken het zeker. Soms wil ik ook het liefst alles tegelijk, maar dat is gewoon teveel. Op zo’n moment kies ik voor de dingen die ik het leukst vind, of waar ik me prettig bij voel. Zo heb ik bijvoorbeeld een blog én een webshop. Soms bruis ik van de ideeën voor mijn webshop en dan ligt bij blog even stil, en soms is dat ook andersom. Ik doe gewoon wat mij blij maakt :-) Onwijs veel succes met de verhuizing (alvast), gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.