Home » Entertainment » Reviews » Vroeg Sinterklaascadeau’s kopen: relaxed en goedkoop

Vroeg Sinterklaascadeau’s kopen: relaxed en goedkoop

sinterklaas, cadeaus

Het is september, en ik heb alle Sinterklaascadeau’s al binnen. Eigenlijk was ik al klaar met cadeautjes bestellen vóórdat de eerste pepernoten in de winkels lagen. Even een beetje anders dan de last-minutes van voorgaande jaren. Vroeg Sinterklaascadeau’s kopen heeft een heleboel voordelen. Minder stressen en geld besparen, wie wil dat nou niet?

Want met een verjaardag in september en een in december, en tussendoor Sinterklaas? Dat was vorig jaar best wel stressen en daarnaast was het ineens best een uitgavenpost. Die stress en het geldgebrek ervaar ik nu helemaal niet. Ik ben immers al klaar! En zo kun je enigszins relaxed de periode rond Sinterklaas binnenrollen. Enigszins, want die stuiterende kinderen zijn er alsnog. Maar je kunt ’s avonds in ieder geval lekker achterover leunen als je ze weer in hun mandjes hebt geschoven.

Hoe ik dat doe?

AliExpress en online aanbiedingen

De cadeau’s komen overal vandaan. Australië, Verenigde Staten, Duitsland, China. Ik heb toch tijd zat. Twee maanden levertijd? Geen enkel probleem. In de praktijk is drie weken vaak toch 10 dagen, dus dat scheelt alweer.

Ik winkel veel via AliExpress. Zeker voor tekenfilmfiguren kun je daar grof geld besparen. Zo kochten we wat houten Thomas de Trein neppers. Waar je in Nederland voor de real deal al gauw meer dan 20 euro voor een treintje neer legt, koop je daar een nep-trein voor 4 euro. Inclusief verzenden. Dat scheelt nogal een hoop. Ook houten treinbanen, bruggen, kruispunten… Het scheelt me een hoop geld als ik het hier vandaan haal.

Ebay.nl en Amazon.co.uk

Daarnaast kijk ik altijd eerst op Ebay.nl en Amazon.co.uk. Op Ebay kun je ook veel tweedehands vinden. Soms wel met hoge verzendkosten, maar Ebay heeft ook een vinkje met “geen verzendkosten”. Je zoekgebied wordt daar wel erg door beperkt maar hey, je moet er iets voor over hebben.

Wat je bij Ebay en Amazon ook goed kunt doen is vergelijken. Niet alleen de verschillende Ebay en Amazon sites onderling (Zet bijvoorbeeld Amazon.com, en Amazon.co.uk, of Amazon.de eens naast elkaar en je hebt al prijsverschillen), maar je kunt ook hetzelfde item opzoeken bij Ebay en Amazon en die twee vergelijken. Het kan je zo tien euro schelen. Soms zit het in de lijstprijs, soms in de verzendkosten. Het is even puzzelen, maar het scheelt een hoop geld.

Tip: Let wel even op de wisselkoersen. Britse ponden, euro’s en dollars zijn soms een beetje tricky als je enthousiast aan het zoeken bent.

(Web)winkel aanbiedingen in de gaten houden

Door het jaar heen zijn er veel aanbiedingen bij de gerenommeerde speelgoedwinkels als Intertoys of Bol.com, maar ook bij bijvoorbeeld het Kruidvat. En het Kruidvat heeft als extra voordeel dat je daar regelmatig opruimkortingen hebt. Goed, het artikel wat je wil hebben moet er wel bij zitten, maar als je kind van kleien houdt is er meestal nog wel wat Play Doh te vinden. Ik loop er regelmatig even binnen.

Ook andere Nederlandse webwinkels willen nog wel eens stunten. Hoe je dat in de gaten houdt? Spendeer tien minuutjes op Google om het favoriete artikel van je kind te zoeken. Maak een lijstje met links naar de diverse webwinkels. Als je wekelijks even de websites doorneemt, kun je kijken of er al ergens een aanbieding geldt. Zoniet, kijk je de week erna weer even. Kost je maar een paar minuten, maar het kan je een hoop geld besparen. En begin je op tijd, heb je daarvoor de ruimte.

Tweedehands speelgoed

Kinderen hoeven niet alles nieuw te hebben om het leuk te vinden. Naast dat het goedkoper is om tweedehands te kopen, is het ook nog eens beter voor het milieu. Draag je weer een beetje minder bij aan de plastic soep. En tenslotte: ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar die van mij krijgen behoorlijk wat stuk. Dus wanneer de stukjes afgebroken speelgoed me weer om de oren vliegen, vind ik dat nét een tikkeltje minder erg als het tweedehands gekocht is. Win-win-win.

Op Ebay vind je ook een heleboel tweedehands producten. Dan kun je eventueel de verzendkosten in overweging nemen als je een koopje vindt. Bovendien, als je op zoek moet naar spullen die al niet meer in de handel zijn (zoals ik, met twee aan Toy Story verslaafde kinderen) kom je al gauw op Ebay of Marktplaats uit.

Ik vind de meldingen bij Marktplaats geweldig. Zet een alert aan op het artikel dat je wil hebben en je krijgt elke keer wanneer er iets nieuws is met jouw zoekopdracht, een mailtje of melding in je app. Als je die melding dus al in juni aan hebt staan, kun je rustig je slag slaan.

Nadelen van vroeg Sinterklaascadeau’s bestellen

Nou goed, het is niet helemaal rozengeur en maneschijn.

 • Omdat je het zo gespreid besteld en het steeds om kleine bedragen gaat, moet je heel goed oppassen dat je je budget niet overschrijdt. Het is heel gemakkelijk om te veel uit te geven omdat je niet één grote bulkbestelling doet. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling als je eigenlijk juist wil besparen. Lijstje maken met uitgaves dus!
 • Ondanks dat je kind ontzettend fan is van (in mijn geval) houten treinbanen, Thomas de Trein, knikkerbanen en noem maar op, is er een risico dat hij ineens van gedachten wisselt en toch iets anders wil. Daar zit je dan met je goede gedrag. Het overkwam mij. Wat ik gedaan heb? Een aantal cadeautjes waarvan ik wist dat ze écht niet meer in de smaak zouden vallen: doorverkopen. Of aan familie, of via Ebay of Marktplaats. Als het genoeg oplevert, kun je nog tijdig vervangen. En zo niet, dan hebben de kleine superkapitalistjes gewoon een beetje pech.
 • Tenslotte: waar berg je het op? Kinderen hebben de neiging om precies die spullen te vinden waarvan je niet wilt dat ze eraan zitten. Nu hebben wij de mazzel dat we nog steeds ingepakte dozen van de verhuizing hebben staan, dus de dozen met cadeautjes zijn daar helemaal in gebouwd…

Weet je niet wat te kopen? Hier vind je inspiratie voor cadeau’s voor 4-jarigen en cadeau’s voor 5-jarigen! :)

Hebben jullie vroeg je Sinterklaascadeau’s gekocht of moet je nog beginnen? 

Lees ook: Waarom schoencadeautjes nuttig zijn (voor ouders)… 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 27 september 2017 / 08:28

  Handige tip! Ons meisje krijgt er nu nog niet zoveel van mee en we geven kleine kadootjes, maar voor in de toekomst ga ik ‘m onthouden!

 2. 28 september 2017 / 21:02

  Ik probeer altijd vroeg te beginnen. De stand nu: ik heb maar liefst 2 schoencadeaus binnen, jeuh… De echte 5 dec aankopen moet ik nog doen. Maar wil dat zeker komende maand gaan doen. Maar net wat je zegt, de smaak van de kids verandert met de dag hier momenteel :(

 3. danielle
  9 november 2017 / 13:47

  Inderdaad na tien keer sinterklaas heb ik ook gemerkt dat de kinderen op het laatste iets willen waar ik ze tot dan toe niet over gehoord heb. Mijn tip koop schoen kado.s eerst daarna drie kado.s per kind voor max 20 euro. Daarna Koop je iets voor de hobby’s bijvoorbeeld nieuw turnpakje – voetbaltenu mag op de groei zijn of nuttige kados zoals zeep in de vorm van hun favoriete held. En tenslotte in de laatste week voor sinterklaas ga je op de korting avond op stap voor hun favoriete topper van sinterklaas. Vaak kun je op die avond drie artikelen halen en hoef je er maar twee te betalen.

  Toch te veel gekocht? Leg het weg voor kerst.

  Beste tip niet alles hoeft speelgoed te zijn dingen die op gaan of op te eten zijn ook leuk om te geven. Net als kaartje voor film attracties en musea kun je dan mooi doen in de kerstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.