Home » Motiverende Moeder » Volmaakt Onvolmaakte Moeders » Volmaakt Onvolmaakte Moeders: Gastblog van Minke

Volmaakt Onvolmaakte Moeders: Gastblog van Minke

volmaakt onvolmaakte moeder minke

Een tijdje geleden deed ik een oproep aan alle bloggende moeders om een blog te schrijven voor Volmaakt Onvolmaakt, om een keer een kijkje te nemen in hun volmaakt onvolmaakte leven als moeder. Daar werd massaal gehoor aan gegeven! Elke donderdag deel ik één van hun verhalen. Lees ze allemaal en besef je dat alle moeders maar wat doen. Dat niemand een diploma heeft, en niemand volmaakt is als moeder. Maar dat je juist in dat onvolmaakte de leukste moeder bent die jouw kind zich maar kan wensen!

Minke is de tweede in de serie Volmaakt Onvolmaakte Moeders die haar verhaal leest. Dat het moederschap niet altijd meevalt, wisten we allemaal wel. Maar als het leven al zwaarder is dan normaal vanwege een ziekte, moet je creatief met je tijd omgaan.

Hoi, Ik ben Minke, 26 jaar oud en samen met mijn man heb ik 2 prachtige kinderen. We hebben een zoon van 3 en een dochter van 1 jaar oud, een heerlijk koningskoppel. Ik ben thuisblijfmama en zorg dus veel voor onze kinderen. Daarnaast blog ik op mijn eigen blog, www.mamaminke.nl. Daarop blog ik over geloof, kids en een hoop liefde. Wat ik leuk en interessant vind komt langs op mijn blog. Even mijn eigen ding doen, naast de kinderen.

De perfecte mama?

Bestaat de perfecte mama? Ik denk het niet. Er is namelijk niet een soort mama die het beste is. Er is geen eisenlijstje waar je aan moet voldoen en als je alles kunt afvinken ben je perfect. Ik denk dat iedere mama perfect is voor haar kindje. Het is namelijk jouw kindje en jij weet het (samen met papa) het beste. Dus dat perfect doen enzo, nee, daar geloof ik niet zo in. Ik zal je ook vertellen waarom. Een klein stukje uit mijn leven. Een kleine stukje privé deel ik met jullie.

 

 De perfecte mama ben ik niet. Ik ben namelijk ziek. Altijd en overal. Je ziet het niet, hoor. Ja, die wallen onder mijn ogen verraden misschien iets. Mijn oog dat niet helemaal open staat misschien ook. Maar veel mensen weten het niet en zien het ook niet. Door het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) ben ik altijd moe. Uitgeslapen wakker worden? Ik heb geen idee wat dat is. ’s Avonds naar een feestje? Ik lig liever in bed zodat ik kan gaan slapen wanneer ik dat wil. Soms is dat gewoon om half 10, soms is dat om 8 uur. Een enkele keer slaap ik zelfs voordat de oudste naar bed gaat.

Maar dan kun je dus niets?

Dat is dan weer het andere uiterste, niet kunnen. Ik kan veel wel en dat is leuker om naar te kijken. Ik kan heerlijk met mijn kinderen in bed liggen, we kunnen samen film kijken of een boekje lezen. Ik kan met mijn kinderen knutselen of kleien. We gaan samen naar de kinderboerderij, naar een binnenspeeltuin of naar de dierentuin. Nee, ik kan niet altijd mee. Ik heb ook mijn slechte dagen en als ik wel mee ga ben ik ’s avonds kapot. Ik kan niet heel lang opblijven en na een gebroken nacht omdat de kinderen me nodig hebben ben ik helemaal op. Dan ga ik het liefst ’s middags even een dutje doen, wat niet gaat.

 

 Ik ben dan misschien niet die hele fitte en energieke moeder die ik graag zou willen zijn, maar ik doe er alles aan om zo gezond en fit mogelijk te zijn voor mijn kinderen. Ik houd super veel van ze, tot de maan en terug. Ik geef mijn kinderen alles wat ik heb en meer. Ze komen niets te kort. Wij knuffelen lekker op de bank en zitten warm binnen. We spelen een spelletje en kijken een favoriet tv-programma. Heerlijk in onze eigen cocon. Met de mensen die wij het liefst om ons heen hebben, ons gezin. Dat voelt eigenlijk wel heel erg perfect, voor ons.

 

Wat stoer en dapper dat je er zo open over praat, Minke! Enorm bedankt voor je verhaal. Lees meer over Minke’s moederschap op http://www.mamaminke.nl

 

Volgende week lees je het verhaal van Emmeke, die er wat moeite mee heeft om zichzelf voor te stellen….
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.