Home » Persoonlijk » Brieven aan... » Ode aan mijn Schoonmoeder

Ode aan mijn Schoonmoeder

oma schoonmoeder kind jongen kleinzoon

Lieve schoonmoeder,

Toen we het gisteren aan de telefoon over de brief aan mijn moeder hadden, wat jij zo’n ontzettend mooi gebaar vond, wist jij niet dat ik de brief aan jou al bijna klaar had. Jij bent in de afgelopen jaren een enorme steunpilaar geworden van mij en ons gezin, dus ook jij verdient het om voor Moederdag in het zonnetje gezet te worden. Verrassing! :)

We kennen elkaar inmiddels alweer ruim tien jaar. Meer dan tien jaar geleden kwam ik in het leven van jouw jongste zoon. Je hoort af en toe wel eens van die verhalen over de verschrikkelijke schoonouders, maar dat is in jouw geval helemaal niet van toepassing. Het tegenovergestelde is juist waar. Ik kan oprecht zeggen dat ik het niet beter had kunnen treffen qua schoonfamilie, en vooral qua schoonmoeder.

De liefde en attenties die jij geeft en brengt raken mij enorm. Vanaf het begin heb je mij vol warmte opgenomen in het gezin. Ondanks de afstand (eerst Groningen-Utrecht, nu Groningen-Culemborg) was het contact altijd goed en ontspannen, ik heb geen moment het idee gehad dat je ook maar enige twijfel had over mij als aanhang.

Dat contact is alleen maar beter geworden sinds jouw jongste en ik twee kinderen hebben gekregen. Je staat altijd voor ons klaar en bent altijd bereid om drie uur in de trein te zitten om op te passen of om ons uit de brand te helpen. Toen ik na de geboorte van de tweede alleen op vakantie wilde, bood je belangeloos aan om Sander twee weken lang te helpen. En dat gaf mij een enorm gevoel van rust (niet dat hij het niet alleen had gekund, maar uit ervaring weet ik hoe het is om een aantal weken alleenstaande ouder te zijn!).

Je bent een fantastische oma voor de jongens, ze houden zoveel van je. Wanneer je de tuin in komt, lichten de gezichtjes van de kinderen op en storten ze zich bovenop je. En je vind het geweldig om leuke dingen met ons te doen, of het nu een paar dagen vakantiepark is of een dagje met de trein. Of gewoon lekker een stukje wandelen. En weet je? Naast ons gezin ben jij degene aan wie ik mijn kroost zonder twijfel toevertrouw. Ik durf wel te zeggen dat jij de kinderen na ons het beste kent.

Je zet anderen heel gemakkelijk en belangeloos op de eerste plaats. Ik ken niemand die zo onzelfzuchtig is als jij, en ik vind het belangrijk om je te vertellen dat ik dat zie en enorm waardeer. Wanneer jij, als je blijft logeren, spontaan aanbiedt om de kinderen ’s ochtends aan te kleden en bezig te houden zodat ik een keer kan uitslapen, maak je me een heel gelukkige schoondochter. :)

En weet je wel hoe trots ik op je ben? Dat je toch maar even mooi een Facebookaccount hebt, en de digitale wereld daaromheen aan het ontdekken bent? Dat is niets niks als je er vrijwel blanco in stapt en je had even je twijfels, maar je bent er toch maar mooi mee bezig nu!

Lieve schoonmoeder, ik vind je een fantastisch mens. Ik hoop dat je weet hoe blij en trots ik ben om jou te kennen.

Veel liefs,

Je schoondochter.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.