Home » Motiverende Moeder » Inspiratie » Ode aan de allerliefste… maar troubles in paradise?

Ode aan de allerliefste… maar troubles in paradise?

beddengoed, boxpring

Mijn allerliefste en ik zijn nu ruim zes maanden bij elkaar. Sindsdien zien we elkaar elke ochtend en avond. Vanaf het moment dat we elkaar kennen ben ik rustiger en meer ontspannen. We zijn onafscheidelijk. Tijd om jullie ook kennis met ‘m te laten maken!

Want hij is fantastisch. Hij steunt en ondersteunt me in alles. Als ik uitgeput thuis kom, kan ik bij hem terecht. Hij geeft me de rust om alles aan te kunnen. Hij maakt me sterk. Laat me zijn wie ik ben en velt geen oordeel. Hij klaagt nooit. Daarvoor had ik een exemplaar waarvan ik constant last had. Chagrijnig wakker werd. Die me irriteerde. Ik ben blij dat ik die in november aan de kant kon zetten, want die negativiteit heb je in je leven niet nodig.

Ik heb het natuurlijk over mijn geweldige bed.

Nieuwe bed = perfectie

Een half jaar geleden alweer kwam hij in mijn leven. Ik was daarvoor lang op zoek geweest naar perfectie. Want nee, de perfecte moeder bestaat niet maar het perfecte bed? Heus wel. Je moet gewoon even zoeken. Ik wist precies wat ik wilde en wat ik er ongeveer voor uit wilde geven. En toen hij kwam was ik immens blij. Eindelijk een hard, ondersteunend matras in plaats van het zachte waarvan ik elke keer last van mijn rug kreeg, waardoor ik ’s ochtends met pijntjes al opstond.

Ik koop niet vaak extravagante dingen, maar het bed is een van de betere aankopen van de afgelopen jaren. Met zijn breedte van 1.80 kan ik er zelfs overdwars in liggen als ik zou willen. Of lijd ik niet aan slapeloosheid wanneer een van de jongens ’s nachts wakker wordt en naast me kruipt. Ruimte zat, immers.

De afgelopen tijd is er echter wel een klein dingetje. Niets onoverkomelijks hoor en mijn fantastische bed kan er niets aan doen. Het is onze bedpartner die regelmatig dwars ligt en mij en mijn bed uit elkaar drijft. Het beddengoed. Want hoewel ik houd van de zomer, is dat plakweer wel een dingetje. Want met tropische temperaturen heb je ineens een retesnel een stinkbed. En dat verdient mijn bed niet. Mijn bed verdient het allerbeste en dat is schoon, fris beddengoed.

Bedden verschonen is een rotklus

Mensen die mij langer volgen weten dat ik het verschonen van bedden een rotklus vind. En waar menig moeder wekelijks alle bedden wast, heb ik daar geen tijd voor en vooral ook geen zin in. Het brengt vraagstukken naar boven waar ik in het weekend niet zo op zit te wachten. Zoals: waar laat je alles? In de droger wordt alles lang niet zo goed droog, zeker niet als je van die lekker warme winter-dekbedovertrekken hebt. Met beddengoed van twee bedden zijn mijn wasrekken gevuld waardoor ik minimaal een dag extra moet wassen. Plus, katoenen overtrekken kreuken als een gek en laat ik nou niet zoveel trek hebben in het strijken van het hele zooitje.

Noem me een loedermoeder, maar ik heb betere dingen te doen. Maandelijks is meestal goed genoeg, behalve wanneer er een kind in zijn bed plast. Dan onderga ik het verschonen maar lijdzaam en was het kreng meteen maar schoon. Een huis dat naar pies stinkt, daar vind zelfs ik wat van.

Ineens heb je beddengoed tekort

Maar met dit warme weer kom ik er niet onderuit. We zweten allemaal als een melijer en na een week vind ik mijn bed eigenlijk een beetje viezig. Als het 20+ graden ’s nachts blijft, vind ik dat eigenlijk de volgende dag al. Of dat je muggenbult-openkrabbende-kind ineens naast je in je nest komt liggen omdat ie het zo warm heeft en je de volgende dag dus allemaal bloedvlekken op je hoeslaken en overtrek tegenkomt. Ook niet superrelaxed of hygienisch.

Er was maar één oplossing: beddengoed verschonen met een vloek en een tier. Maar wassen? Neh. Eerstewereldproblematiek enzo.

En ineens hadden we niet meer genoeg katoenen overtrekken (lees: na drie dagen) en moest ik toch aan de bak, of onder flanel slapen. Zag ik ook niet zo zitten in de tropische hitte. Er was maar één oplossing: Er moest dus méééér bij.

Meer beddengoed = minder vaak wassen

Meer dekbedovertrekken = ook minder vaak wassen. Zeker (poly)katoen kan prima met twee of drie overtrekken tegelijk in een zevenkilowasmachine. Dus uiteindelijk ga ik besparen, nietwaar? Allemaal mooie redenen om wat leuke nieuwe dekbedovertrekken te gaan shoppen. Die eenmalige investering heb ik er wel voor over.

Mijn bed en ik komen weer tot rust nu onze bedpartner ook weer fris en fruitig ruikt. En die extra keer wassen… die neem ik voorlopig maar voor lief. Kan ik mijn mooie nieuwe overtrekken regelmatig afwisselen en ziet mijn bed er elke dag pico bello uit. Wordt het (minder) wassen ook nog eens leuk, want mijn bed verdient het allerbeste :-) Voor alles wat hij geeft mag ik best wel eens wat terug doen, toch?

En als mijn bed blij is, ben ik blij. Dus vanavond kan ik me weer heerlijk wentelen in mijn nieuwste dekbedovertrek. Zijn alle partijen gelukkig.

Dusseh, sleep tight, allemaal! <3

 

Dit artikel bevat een samenwerking. Van Dekbed Discounter mocht ik een prachtig dekbed uitzoeken <3

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.