Home » Persoonlijk » Over mij » Moederdag 2015

Moederdag 2015

moederdag hart

7.15. De twee jongens zijn wakker. “Papa, papa!” roept de oudste. Dus ik stoot mijn nog enigszins snurkende wederhelft aan. “Je zoon roept je.”

“Hm”, is de reactie. En papa draait zich nog eens om.

7.21. Het wordt weer even stil in de jongenskamers.
7.44. Het begint opnieuw. Omdat het ook wel fijn is om even de bokkenpruik op te zetten en te denken, “Niemand denkt aan mij op deze dag,” luid zuchtend en steunend opgestaan. Er kwam enige reactie. Het was slechts weinig.

Zelf aankleden, tanden poetsen, klaar voor de dag, en op naar de jongenskamers.

7.52. De luier van de oudste is doorgelekt. Tof. Hem snel uitgekleed en weer aangekleed. “Ga papa maar wakker maken.” En terwijl hij daar mee bezig is, verschoon ik snel het bed (shit, het beddengoed had ik nog niet opgevouwen. Gauw op en neer naar de zolder zonder dat zoonlief het in de gaten heeft).

8.05. Daarna op naar nummer 2. De oudste maakt de jongste subtiel wakker: “NATHAN WAKKER BUITEN!” En terwijl nummer 1 op de stoel naar buiten kijkt, wordt de jongste snel en effectief aangekleed.

8.11. Op naar beneden. De oudste wil niet, maar die kan zelf de trap af, denk ik. Doet hij dat ook? Tuurlijk niet. Na twee minuten staat hij te roepen bovenaan de trap.

8.14. Nog ff snel een koffiebeker redden van de ondergang, Nummer 2 in de kinderstoel, nummer 1 op een gewone stoel, en brood voor hun neus houdt ze even zoet.

8.21. Tot ik zelf koffie voor mijn neus neer zet en nummer 1 vindt dat dat van hem is. Snel neem ik een slok – AU. Tong verbrand.

8.35 Na het eten biedt Nummer 1 spontaan aan om zijn haren te laten kammen. Dat is wel een waardig moederdagcadeau, want normaal is dat een strijd welke eindigt in een flinke peuterdriftbui :)

9.05. Papa is nog niet gesignaleerd. Nummer 1 heeft een ballon gevonden. Maar nummer 2 gaat er met de opgeblaasde ballon vandoor. Nummer 1 neemt dan maar een stoel en veegt zo het aanrecht leeg. Eerst dus de keuken maar ff opruimen.

9.15. Papa is beneden en zet koffie. Nummer 1 wil kijken op Facebook en vindt een filmpje van zichzelf. Dat moet hij nog een keer doen.

9.32. Nummer 1 staat op een stoel bij de kast, telefoon naast zich, en beklad met kleurpotloden het KDV boekje van zijn broertje

9.40. Ik geniet even van het zonnetje buiten. Nummer 1 staat al klaar met één schoen. Daarvoor heeft hij de deur naar de hal open gezet. Nummer 2 zit daardoor inmiddels met zijn handen in de wc en spettert er vrolijk op los.

9.45. Papa heeft schilderopstartproblemen.

9.46. Kinderen spelen in de zandbak. Even rust.

9.50. Maar niet voor lang. Papa zet spullen neer aan de voorkant van het huis en dus zitten de jongens er ook. De politiewacht begint.

10.00. Eerste poepbroek van de dag is een feit.

10.05. Jongens mogen niet naar voren omdat papa de deur eruit haalt. Jankbui #1

10.13. Nummer 1 moet met loopauto terug naar de woonkamer. Driftbui #1. Ik stuur een app naar mijn broertje om te kijken of zij thuis zijn. Dan kunnen we daar heen en hoef ik niet de hele dag agentje te spelen.

10.15. “Ik buiten!” staat op repeat.

10.19. Op de stoel staan en “visie kijken” staan op repeat. Nummer 1 zit op de kindertafel inmiddels de kleuren op te lepelen van de afstandsbediening. Gevolgd door 10.20: “WOOOW”.

10.25. Het wordt televisiekijken. Nummer 2 zit nummer 1 te vervelen. Uiteindelijk ga ik er tussenin zitten en is deze strijd beslecht.

10.30. Buurman op de stoep met zijn twee jongens, komt papa even helpen met het eruit tillen van de deur. Huis vol met 4 kinderen, maar ze vermaken elkaar prima.

10.35. Hoezee, we kunnen vanmiddag naar mijn broertje!

10.42. Ik leer buurjongen nummer 2 overgooien met een ballon, naar mijn nummer 1. Nummer 1 kijkt me aan met een blik van: “Moet dit nou?”

10.46. De buurjongens blijven even spelen en het grut vermaakt zich opperbest. En ik heb zojuist een ONWIJS GROTE MUG VERMOORD.

11.05. Alle 4 de kinderen krijgen een bak fruit met aardbeien, banaan en peer. Buurjongen 1 heeft liever een krentenbol. Vooruit dan maar, want het is moederdag.

11.15. Fruit is op, drie kinderen zitten weer in de zandbak. Ze houden elkaar lekker bezig. Nummer 2 loopt een beetje wezenloos rond. Bedtijd zometeen.

11.25. Poepbroek #2 is een feit. Nummer 2 gaat daarna direct door naar bed.

11.29. Alle verfresten zijn van de voordeur af. Papa gaat aan het schuren.

11.30. De meute verplaatst zich naar binnen en neemt de halve zandbak mee. De Duplo is het volgende slachtoffer.

11.37. Ik besef me dat Nummer 1 de tussendeur niet meer open heeft getrokken sinds de buurkinderen er zijn.

11.47. Te vroeg gejuicht. Nummer 1 is aan het snuffen omdat ik de deur al drie keer heb dicht gedaan.

11.50. Ieeeeieeeeeh. Een van de jongens heeft een NAAKTSLAK MIDDEN IN DE KAMER NEERGELEGD. Griezelend raap ik ‘m op (met drie stukken keukenpapier) en flikker ik de hele handel naar buiten.

11.55. De rust keert weder of althans, Nummer 1 is de deur even vergeten. Buurjongen 2 en Nummer 1 rammen er vrolijk op los op de trommel.

12.10. Nummer 1 wil een broodje pasta.

12.19. De eerste wrijving ontstaat tussen buurjongen 1 en 2.

12.22. Nummer 1 en buurjongen 2 hebben elkaar gevonden en racen het hele huis door. Zouden ze moe zijn?

12.50. Yes, ze zijn moe en liggen lam op de buitenmeubels. Buurman haalt de buurjongens op.

12.51. Nummer 1 trekt zijn broek naar beneden. Tijd voor een schone luier. Nu nog leren dat ie dan naar het potje moet.

12.57. Ik zie dat de keuken ontploft is en het interesseert me niks.

13.00. Papa biedt aan om op zijn kosten vanavond sushi te bestellen “omdat je de hele dag al druk bent met de kinderen.” HOEZEE :D

13.20. Nummer 2 wakker maken om zsm te vertrekken naar Weert.

13.36. Allen in de auto, Nummer 1 voorin en Nummer 2 achterin — en vertrekken.

13.38. Ohja, shit, de provinciale weg is dicht. Met een omweg binnendoor richting de snelweg.

13.57. Nummer 1 is zo strontvervelend voorin dat we er bij Zaltbommel af gaan en ik zet Nummer 1 naast zijn broertje achterin.

14.45. We arriveren bij broertje. Nummer 1 schrikt zo van het enthousiasme van de hond dat ie in paniek raakt en niet meer van schoot af wil.

15.37. Nummer 1 zit nog steeds op schoot, nu met ijsje. En dat lekt op mijn rok.

15.40. Even met Nummer 1 naar de supermarkt. Nummer 2 heeft dit pas door als we al een eindje de poort uit zijn en zet een keel op. Nummer 1 wil buiten de poort ein-de-lijk weer op eigen benen staan.

15.50. Weer terug bij broertje. Nummer 2 is allang afgekoeld. Nummer 1 wil weer opgetild worden zodra we de poort binnen gaan.

16.12. Op naar oma en opa. Ein-de-lijk volgens Nummer 1.

16.21. Gearriveerd bij opa en oma. Feest! (misschien niet zo voor opa en oma die net van het zonnetje aan het genieten waren). Moeders ook een fijne moederdag wensen.

16.50. Nummer 2 vindt de grote-kinderen-bekers machtig interessant en is er niet bij weg te slaan. Zelfs tante en oma maken geen indruk.

17.05. Nummer 1 en Nummer 2 vinden een teil water. Oma giet het maar even weg.

17.35. Broertje vertrekt met gezin naar huis. Nummer 2 ontdekt de volumeknop van de radio en beide Monsters zetten het op een dansen.

17.40. Opa gaat patat halen.

18.00. Iedereen zit aan tafel en smikkelt van de patat. Behalve ik, want mij is sushi beloofd.

18.46. Het eten is op, de Monsters zitten in de auto.

19.15. Nummer 1 sukkelt in slaap in de auto, Nummer 2 zet het op een gillen.

19.45. Thuis.

19.55. Monsters liggen op bed.

20.15. Het huis is weer aan kant. De sushi is besteld.

20.40. Hoera! De sushi is er! Nog even wachten tot vriendlief klaar is met douchen en dan kunnen we aanvallen.

20.57. Onder het genot van een aflevering van The Walking Dead vallen we aan. Intussen denk ik dat het wellicht niet zo’n goed idee is om te eten terwijl er halfvergane zombies door het beeldscherm wandelen. Gatver.

21.30. “Dit was mijn cadeautje voor moederdag.” Aww, lief! Ik voel me enorm gewaardeerd, terwijl een aantal zombies worden afgemaakt en een hoofdpersoon van de serie een langzame dood sterft door een zombiebeet en een half opgegeten been.

21.45. “Vond je het eten net zo lekker als mij?” Hahahaha. Tuurlijk schat :)

22.45. Bedtijd, morgen weer aan de slag. Of toch nog even een aflevering South Park in bed.

23.04. Nu toch echt bedtijd. Ik kruip lekker tegen mijn vriend aan en val in slaap.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.