Home » Entertainment » Herkenning » Back to school stress: Wat moet mijn kind allemaal mee?

Back to school stress: Wat moet mijn kind allemaal mee?

back to school, scrabbleHet schooljaar begint weer! Tijd voor de ouderwetse back to school stress. Niet bij de jongens, maar bij mij. Welke schoolspullen ritsel je voor de basisschool? Waar lagen de schooltassen ook alweer? En passen die gymschoenen nog? Waarom stel ik het in hemelsnaam weer uit tot het laatste moment?

Met nog een weekend voor de boeg schiet ik ineens in de stress. Zeker omdat we verhuisd zijn, ben ik nog een gros aan spullen kwijt. Ergens in de krochten van de boerderij staat vast nog een stapel keurig gemarkeerde dozen, maar… waar? Of heeft die “gekke man” die de jongste laatst zag (al sla je me dood wie het is, blijkbaar hebben we een huisspook) ze stiekem verstopt? En welke spullen moest ik ook alweer vervangen?

Die kekke rugzak die er niet meer is

Rugzak. Shit. Die heb ik in de laatste week voor de vakantie weggegooid omdat hij een tropisch weekend in de auto had gelegen… met een lekkende beker chocomel. Ik dacht nog, wat ruik ik toch in die auto? Vanzelfsprekend was die tas dus niet meer te redden; die meur kreeg ik er niet meer uit geschrobd.

Vergeten er eentje te scoren, dus. Dat moet dus nog dit weekend, want ook de peuter moet een tas mee naar de peuterspeelzaal. Ergens nog rugzakken te koop die geen 40+ euro kosten en die mijn kleuter nog een beetje hip maken? (EDIT: Jazeker. Mijn kleuter steelt straks de show met deze geweldige, niet al te dure rugzak van Zara! Hopelijk is ie op tijd binnen.)

Broodtrommel en schimmelbeker

Over die drinkbeker gesproken… die kreeg ik wel schoon. Maar die hebben ze laatst blijkbaar gevonden en wederom met chocomel gevuld. Zonder dat ik dat wist. Gisteren vroeg ie: “Mag ik chocomel in mijn beker?” Dus ik greep die beker en pakte de chocomel. Ik ging bijna over mijn nek toen ik ‘m open deed en de schimmeldraden tevoorschijn kwamen. Weer schoongeschrobd. Maar de visioenen van welig tierend schimmel staat voor altijd op mijn netvlies gebrand.

Broodtrommels. Oeps. Die heb ik uitgepakt, dat weet ik zeker. Maar waar lagen ze ook alweer? Anders doet ie ’t maar even met een bewaarbakje voor in de vriezer. Trommel is trommel, toch? Ik beloof dat ik snel op zoek ga naar z’n Dory broodtrommel. Deze week nog.

Schoenen(stress)

Dichte schoenen. Ohja, die hadden we niet meer, want die waren helemaal stuk. Was geen probleem, want meneer wilde toch alleen maar op open schoenen in het voorjaar (weet je nog, toen was het zolang droog en warm. Vroeger). Maar het wordt weer een beetje kouder, en inmiddels zijn de open schoenen ook afgetrapt. Dat krijg je als ze gebruikt worden als rem op de loopfiets.

En hij gaat naar een nieuwe school, dus daar moeten we wel een béétje de schijn ophouden dat we alles onder controle hebben. Dat we niet meteen als tokkies worden afgeschreven. Ik moet immers nog vrienden maken op het schoolplein en hij in zijn klas. Nieuwe schoenen kopen, dat wordt nog leuk. Maar het moet, en het moet dit weekend.

Gymschoenen. Shit. Eigenlijk dacht ik gedurende de zomervakantie helemaal niet aan schoenen, want mijn kinderen lopen het allerliefst op blote voeten. Overal.  Maar goed. Gymschoenen dus. Waar ie dus gewoon even uitgegroeid is. Gelukkig had het Kruidvat nog een paar liggen en die sloeg ik snel in. Vandaag maakten we kennis met de juf… en op de nieuwe school gymmen ze op blote voeten. Ok, chill. Iemand nog gymschoenen maatje 29/30 nodig?

(Winter)jas

Jas. Jas? Ohja. Laten we hopen dat ze het voorlopig even met vesten kunnen doen, want de dikkere jassen zitten ergens in een verhuisdoos met de tekst “Kapstok”. Maar waar die doos is? Geen idee. Gelukkig moeten ze allebei een nieuwe winterjas. Hoeven ze in ieder geval niet te kleumen als die doos dan nog niet boven water is. En nee, het is nog geen winter, maar wel al bijna september, en dan gaat het hard hoor!

Luiers? NEE! HOEFT NIET MEER :D Zaten er vorig jaar standaard twee in zijn rugzak en lag er een stapeltje bij de BSO, meneer is zindelijk, whoohoo! Nouja, bijna helemaal. Het poepen moet hij maar ophouden tot hij thuis is, hoor. Of toch maar even een luierbroekje in zijn tas mikken. Je weet maar nooit…

Heb ik alles? Of vergeet ik nog iets? :| Hellup!

En vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben met back to school stress, please?

Lees ook: Schoenen-stress

 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 25 augustus 2017 / 03:18

  Krijg jij stress als ik vertel dat wij op zondag thuiskomen van vakantie en mijn oudste direct de maandag erna naar school moet?!
  Chill… they’ll survive!

  • Linda
   Auteur
   25 augustus 2017 / 08:24

   Haha nee, dan heb ik alleen maar tien keer meer respect voor jou ;)

 2. Toos de Mink
  25 augustus 2017 / 10:47

  Leuk te zien dat alles door de jaren heen voor moeders toch hetzelfde blijft. Als ik jouw belevenissen lees vind ik het haast jammer dat die van ons al volwassen zijn.Je zou er warempel naar terugverlangen. ?

  • Linda
   Auteur
   27 augustus 2017 / 21:28

   Tijd voor kleinkinderen dus, Toos! Misschien mag je weer even mee doen ;)

 3. 25 augustus 2017 / 11:13

  Ik had deze stress wel, maar het was zo akelig dat ik hem niet meer wilde hebben. Daarom zorgde ik dat ik ruim een week van te voren al dit soort dingen regelde. Dat gaf gelukkig rust.

  • Linda
   Auteur
   27 augustus 2017 / 21:29

   Ik neem het me elke keer voor om op tijd te beginnen, maar elke keer schiet het er toch weer bij in ;)

 4. 26 augustus 2017 / 10:31

  Ik heb nog geen schoolgaande kinderen maar ik kan me die stress nu al indenken!!!

  • Linda
   Auteur
   27 augustus 2017 / 21:29

   Op tijd beginnen is natuurlijk een oplossing, maar dat schiet er op de een of andere manier altijd bij in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.