De herfst tag: Mijn favorieten in de herfst

De herfst tag: Mijn favorieten in de herfst

Joe! Het is weer herfst! En hoewel mijn liefde voor de zomer en haar warmte onuitputtelijk is, ga ik af en toe een beetje vreemd met de herfst. Want de geuren in de lucht, de kleuren om je heen en spelen in de bladeren, dat is toch wel heel fijn. En wat te denken van een flinke herfststorm als je zelf thuis onder een dekentje op de bank zit? Kom maar door!

Ik werd getagd in de herfst tag. Voor de niet-bloggers-maar-wel-lezers, soms gebeurt dat. Tags zijn leuk om iets meer over iemand te weten te komen, over een bepaald thema. Melanie gaf het stokje aan me door. Dus: Come in, and know me better, man (bonuspunten voor wie deze quote zonder googlen weet)!

Mijn favoriete ding aan de herfst?

De kleuren. Mijn favoriete kleuren zijn de herfstkleuren. Rood, geel, bruin, groen, paars, oranje…. lekker fel, lekker vrolijk. En de vallende blaadjes. Al jarenlang hark ik een berg bladeren bij elkaar waar we lekker in kunnen spelen. Niets is leukers om elkaar te bekogelen met bladeren of om je er lekker in te laten vallen. Weet je dat het ook best warm is, als je bedekt ligt onder zo’n dikke stapel? ;)

“Gooi de blaadjes maar op mij!” is geen goede tekst bij kleuters 😂 #autumn #herfst #bladeren #leaves

Een bericht gedeeld door Volmaakt Onvolmaakt (@volmaaktonvolmaakt) op

Daarnaast, de geuren. De herfst heeft zo’n typische geur. En ja, gestopt met roken he, dus blijkbaar ruik ik nu veel meer.

En last but not least… HALLOWEEN. Ik ben een sucker voor verkleden. Denk dat het iets te maken heeft met mijn Limburgse roots. Ik vind het geweldig dat we naast carnaval nog een keer kunnen verkleden. Ik hou van de aangeklede huizen, de pompoenen, de enge dingen en zit er serieus over te denken om volgend jaar een Halloweenfeest te geven op de boerderij. Inclusief doolhof van strobalen.

Favoriete herfstdrankje?

Je maakt mij zielsgelukkig met de Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Inclusief slagroom natuurlijk. Maar ja, hier in de middle of nowhere vind je die Starbucks niet zo gemakkelijk. Ik moet het dus maar doen met de enkele keer dat ik op een fatsoenlijk station kom.

Verder ben ik niet een gigantische theedrinker, maar iets met kaneel erin doet het altijd goed. Herfstthee, bijvoorbeeld. En ik ben redelijk verslaafd aan de Latte Amaretto van Nescafé. Oplosmeuk, ja, maar zó lekker. Een dekentje op de bank maakt het geheel af.

Favoriete geurkaars?

Hm. Bestaan er geurkaarsen met dennengeur en de typische geur van herfstbladeren?

Beste herfst lipstick?

Haha, sorry. Bestaat dat? Ooit bezat ik één lipstick en kleine kans dat ik die ooit in de herfst heb gedragen. Ergens heb ik nog een labello. De roze. Telt dat ook?

Go-to moisturizer?

Vergeef me als ik een wazige blik in mijn ogen krijg en een beetje afhaak. Droge huid? Heb ik. Wat helpt is af en toe ‘s avonds voor ik ga slapen een laagje Sudocrem. Maar da’s niet echt herfst-gerelateerd. En niet elke dag douchen ;)

Go-to oogschaduw kleur?

Ha, die kan ik wel beantwoorden. Ik heb een mooi pallet van bruintinten die ik steeds vaker gebruik. En da’s nogal herfstig, nietwaar?

Favoriete muziek?

Ik heb niet een bepaalde voorkeur voor een muziekstijl. Maar op de een of andere manier word ik in de herfst altijd een beetje melancholisch. De herfst is een soort einde. Ik wil niet zeggen dat ik direct in een winterdepressie verzand, maar de emoties komen een beetje losser.

Bette Midler heeft een aantal ontroerende liedjes. Ik ben ook van de melancholische country. The Wreckers hebben een paar heel mooie nummers op dat vlak. Johnny Cash is mijn held. En alle liedjes die over afscheid gaan.

Favoriete herfst outfit?

Als het maar warm is. Het liefst loop ik de hele week in mooie hoodies en sweaters of van die fijne kabeltruien. Maar jurkjes van een warme stof met nog warmere leggings wil ik ook nog wel eens aantrekken.

Autumn treat?

ER ZIJN WEER PUMPKIN SPICE LATTES EN IK BEN ZIELSGELUKKIG NU ❤❤❤ #starbucks #pumpkinspicelatte #lovecoffee

Een bericht gedeeld door Volmaakt Onvolmaakt (@volmaaktonvolmaakt) op


De Pumpkin Spice Latte met slagroom van de Starbucks. Een hele grote. Of warme chocomel met slagroom.

En marsepein. En kikkers en muizen. Okee, da’s eigenlijk voor Sinterklaas, maar dan is het officieel ook nog herfst <3

Favoriete plek?

Onder die stapel bladeren dus. Serieus. Ik hou van in de bladeren spelen. Maar even het bos in met al die vlammende kleuren vind ik heerlijk. Het allermooiste wat ik ooit zag was de Indian Summer in het noordoosten van de VS. De vurige kleurenpracht was adembenemend.

En na dat buiten zijn? Ja, dan is die favoriete plek toch echt weer onder een dekentje op de bank. Met zo’n Pumpkin Spice Latte met slagroom. En wie weet, een haardvuur? Tenslotte… overal waar ik mooie foto’s kan maken. <3

Ik ben niet zo van het mensen taggen, maar als je wil: neem de herfst tag maar over!

Wat vind jij het allerleukste van de herfst?

Volg:

1 Reactie

  1. 20 oktober 2017 / 22:32

    Leuk ingevuld. Die spice latte, lijkt mij ook wel wat. En cash wordt hier vaak gedraaid. Vriendlief heeft er bijna alles van. Ik vind vooral zijn laatste album erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *